SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Fidan: Baskıyı artırmamız gerekiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2024 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2024 14:14
Kaynak: Bursada Bugün
Bakan Fidan: Baskıyı artırmamız gerekiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Fidan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; 

Masum Yahudilerin toplama kamplarında öldürülmesi ne kadar yanlışsa bugün masum Filistinli çocukların yataklarında bombalarla öldürülmesi o kadar yanlış.

Her şeyden önce şunu altını çizmemiz gerekiyor; Buradaki savaş durup dururken ortaya çıkan bir savaş değildir. Bir işgal var. Uluslararası toplum bu durumda hiçbir şey yapamadı. 7 Ekim'de sivillerin öldürülmesini Türkiye olarak kınadık. İsrail'in daha sonra binlerce Filistinliyi sistematik bir şekilde öldürmesi, koca bir yerleşim yerinin yaşanamaz hale getirilmesi bir insanlık suçudur. 

Hamas bir direniş hareketidir, terör hareketi değildir. Kendi topraklarını savunan bir silahlı direnişle karşı karşıyayız. 

İİT'ye üye ülkelerin belli bir noktada zihnen hazırlandıkları ama harekete geçmediklerini gördük.

(İsrail'e) Baskıyı artırmamız gerekiyor. 

MİÇOTAKİS'İN TÜRKİYE ZİYARETİ

Dün sayın Miçotakis'in Ankara'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanımız son derece samimi. Bize verdikleri yönlendirme de bu yönde. Yunanistan'da da bu durum böyle. 

Cari sorunları nasıl çözebilir? Kronik sorunlara nasıl yaklaşabiliriz? Bunlar hem fikir bazından hem kalıcı çözüm bakımında çalışılıyor, bakılıyor.

Ticaret kısmında iki tarafın da ciddi bir çabası var. İlişkiyi ileri seviyeye taşımak için irade ortaya kondu.

İki ülke gerek Ege'nin gerek anakıtasının ortak projelerde ortak kalkınmada ne kadar uygun şekilde çalışma arayışı içinde. Bir bunları teşkil ediyoruz açıkçası.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.