SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da dişçiden korkan çocuk dişçi koltuğunda bırakıldı: Olmuyor, kız durmuyor

Bursa'da çocuklarını acil olarak götürdükleri diş hastanesinde doktordan gördükleri olumsuz tavır hakkında şikâyetçi olan aile, "Uğradığımız muamelenin duyulmasını istedik" dedi. Kurum ise yaptığı açıklamada herhangi sert bir tavrın söz konusu olmadığını belirterek, "Durmayan çocuğu tedavi etmek yanlıştır" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2022 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2022 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bursa'da dişçiden korkan çocuk dişçi koltuğunda bırakıldı: Olmuyor, kız durmuyor

Olay, cuma günü sabah 04.00 sularında Mesam Diş Hastanesi Demirtaş Kliniğinde meydana geldi.

Sabaha karşı 12 yaşındaki kızlarını şiddetli diş ağrısı ile hastaneye götüren aile karşılaştıkları muamele ile neye uğradıklarını şaşırdı.

Çekilen röntgen ardından kanal tedavisi önerilen Asel Beren için, anne Nevin Cenkçi 2 hafta önce başka bir doktora gittiklerini ve kanal tedavisi için diş köklerinin uygun olmadığının söylendiğini belirtti. Doktorun yaklaşımından başlarda memnun olan aile, doktordan o an için yapılabilecek bir tedavi talep etti.  

Asel Beren'e muayene için dişini uyuşturmak adına iğne vurmadan önce uyuşturucu sprey sıkıldığını ve iğne vurulacağı sırada da kızlarının korkması sonucu ilacı enjekte etmek üzere olan doktorun, "Yapamıyorum, olmuyor, kız durmuyor" diye bağırarak iğneyi çöp kutusuna fırlattığını iddia eden aile gördükleri muamelenin duyulması adına Bursada Bugün'e ihbar hattından ulaşarak şikâyetlerini dile getirdi.

Anne Nevin Cenkçi, "Doktorun yaklaşımı başlarda iyiydi. Hatta biz iğneyi fırlattığında 'oldu bitti' anlamında şaka yapıyor zannettik ilk başta. Doktor bağırdıktan sonra ortadan kayboldu. Biz de ne yapacağımızı bilemeden odadan çıkıp doktoru sorduk. Gelmeyince muayene ücretimizi ödedik ve çıktık. Kızım daha 12 yaşında, korkması normal. O saatte acil olarak gittiysek elbette ağrısı da ciddi. Doktorun bu davranışına anlam veremedik ve uğradığımız muamelenin duyulmasını istedik" açıklamasında bulundu.

"ŞİKÂYET EDİLEN TAVIR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR"

Konuyla ilgili bilgi almak için ulaştığımız Mesam Diş Hastanesi Demirtaş Kliniğinden yapılan açıklamada ise iddianın gerçeği yansıtmadığı ifade edilirken, "Söz konusu hastayla ilgili doktorumuzun gösterdiği sert bir tavır olmadı. Çocuk tedavi edilmeye uygun değildi. Durmayan bir çocuğun tedavisini bırakmak yerine tedaviye devam etmek aksine yanlış olur. Burada ikna önceliklidir. İkna olmadan diş tedavisi mümkün değildir. Enjektörün çöpe atılmış olması da normaldir. Bir enjektör bir kere açıldıysa çöpe atılır" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.