SON DAKİKA
Hava Durumu

Canan Karataydan sahur için 'Süper besin' önerisi!

Gündelik yaşam için verdiği tavsiyelerle milyonlarca kişiye doğru beslenmenin yollarını anlatan Canan Karatay, ramazan ayı için de tavsiyelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Canan Karataydan sahur için 'Süper besin' önerisi!

Prof. Dr. Canan Karatay, oruç tutanlara sahur için dikkat çeken bir öneride bulundu. Andız pekmezini güçlü bir ilaç olarak değerlendiren Karatay Hoca, sahurda mutlaka tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.

ESKİDEN GELEN BİR İLAÇ

Oruçta vücut direncinin önemini vurgulayan Karatay, andız pekmezinin ramazanda kan takviyesi olacağını söyledi. Ayrıca bu pekmezin eski bir ilaç olduğunu da hatırlatan Karatay, sahurda tüketildiğinde gün boyu vücut yapısını güçlendireceğini vurguladı.

ANDIZ PEKMEZİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Andız pekmezi, kandaki demir sayımının artmasını sağlayabiliyor. Kanda azalan kan yapıcı hücreleri artırmanın en etkili yolu, demir eksiliğinin artırılmasıdır. Bunu doğal yöntemlerle sağlamak isteyenlerin karşısına ise andız pekmezi çıkıyor.

Andız pekmezinin en büyük faydalarından biri, karaciğerdeki toksinlenmeyi azaltabilmesi ve hücrelerin yapısını koruyarak vücutta ödem oluşumunu önleyebilmesi olarak ön plana çıkabiliyor. Nitekim karaciğerin fonksiyonel değerini artırabiliyor.

Andız pekmezinin sahurda tüketilmesi, kan değerlerini engelleyebiliyor. Aynı zamanda damarlardaki kan yapısının akışını da normalleştiriyor. Bunun yanı sıra uzun süreli tokluk hissi için de andız pekmezi birebir.

Karar'ın haberine göre, kronik bacak ağrılarını ve romatizma ağrılarını azaltmaktadır. Kan yapıcı özelliği bulunan bu pekmez sayesinde yeni kan hücreleri kolaylıkla oluşmaktadır. Bağırsak parazitlerini azaltmaktadır. Sindirim sistemini desteklemektedir.

Bağışıklığı ve metabolizmayı destekleyen andız pekmezi, alerjilerden dolayı oluşan cilt sorunlarına da çare olmaktadır. Ağızda oluşan her türlü yarayı iyileştiren andız pekmezi, mide ağrılarının da azalmasını sağlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.