SON DAKİKA
Hava Durumu

Çifte cinayette şok gelişme: Sanık hakim karşısında "suçsuzum" dedi

Bodrum'da anne ile kızının uçurumda ölü bulunmasıyla Türkiye'yi sarsan cinayet dosyasında kritik duruşma görüldü. Tutuklu sanık Andrej Kuslevic, hakim karşısına çıkarak suçlamaları reddetti ve tahliyesini talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2026 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2026 13:26
Kaynak: Bursada Bugün
Çifte cinayette şok gelişme: Sanık hakim karşısında "suçsuzum" dedi

Olay, 2023 yılı Kasım ayında Bodrum Tavşanburnu mevkisinde meydana geldi. Emlakçılık yapan Irina Dvizova (42) ile kızı Dayana Dvizova (15), yol kenarındaki uçurumda ölü bulundu. Olayın ardından yurt dışına kaçan cinayet zanlısı Andrej Kuslevic, Mayıs 2024'te Prag'dan Münih'e giden otobüste yapılan sınır kontrolünde yakalanmış ve 6 Şubat 2026 tarihinde Türkiye'ye getirilmişti.

"Suçsuzum, davanın bir an önce bitmesini istiyorum"

Bodrum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Kuslevic, tercüman aracılığıyla savunma yaptı. Kuslevic, "Ben sadece suçsuz olduğumu ilan etmek istiyorum, bir an önce bu davanın bitmesini talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Tahliye talebi: Dijital kelepçe veya ev hapsi

Sanık avukatı, müvekkilinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etti. Kuslevic ise kaçma şüphesi olmadığını öne sürerek, "Gerçeğin ortaya çıkmasını istiyorum. Tutukluluğuma itiraz ediyorum. En azından adli kontrol altında tahliyemi; dijital kelepçe ya da Bodrum'da ev hapsi şartıyla salıverilmeyi talep ediyorum. Ülkeden ayrılma niyetim yok. Sağlık durumum giderek kötüleşiyor" dedi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 13 Mayıs'a erteledi. Bir sonraki celsede savcının esasa ilişkin mütalaasını açıklaması bekleniyor.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.