SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Defne'de hastaneyi onlara rağmen yaptık

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hemşehri Dernekleri Buluşması'nda açıklamalarda bulundu.Erdoğan, "Seçim günü sonuçlar belli olana kadar sandıklara sıkı sıkıya sahip çıkmamız gerekiyor. Rehavet olmaz. Zafer sarhoşluğu içerisinde yola devam edemeyiz çok çalışacağız." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2023 20:48
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2023 21:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Defne'de hastaneyi onlara rağmen yaptık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hemşehri Dernekleri Buluşması'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle: Bu ülkeyi ve bu şehri babalarının tapulu malı sanan birileri istedikleri kadar kendilerini yırtsınlar İstanbul Anadolu'dur, Trakyadır, Türkiye'dir. Geçmiş bizi kalabalıklardan ayırıp biz yapan, kendimizi daha iyi hissetmemiz sağlayan en büyük motivasyon kaynağımızdır.

Tıpkı kendi memleketimizde olduğu gibi gönül perdelerimizi söküp en has tarafımızla bir aradayız. Siyasi hayatımızın tamamı bu sevgiyi aramakla, bu sevgiden aldığımız güç ile milletimize hizmet etmek ile geçti. Bu arayış ve azimden hiç vazgeçmedik. Siyaset çetin bir imtihandır. Hele iktidar ateşten gömlek giymektir. Biz neredeyse yarım asırdır milletimizin karşısındayız. 21 yıllık iktidarımızda onlarca sınavdan geçtik. Bugün anlı ak şekilde karşınızda duruyoruz.

Aramızdaki muhabbeti anlayamayanların her yenilgi sonrası millete hakaret etmesi kendi karakter fukaralıklarını gösterir. Seçim gecesi yaşananları gördünüz. Depremzedelere ettikleri hakaretler bile bunların kabahat hanesini ağzına kadar doldurmaya yeter. 6 Şubat depremlerinin ardından biz geceli gündüzlü çalışırken bunlar ne yaptı? Deprem yıkıntıları önünde turistlik fotoğraf çektirmek dışında bunlar ne yaptı? Hadi bir işe yaramamalarını anladık. Biz tüm kurumlarımızla depremzedelerimizin yaralarını sarıyoruz. Onlar olsa da olur olmasa da olur. Utanmadan arlanmadan depremzede kardeşlerimize insalığa sığmayan hakaretler etmelerine ne diyeceğiz? Bunların gerçek yüzü işte bu. Siz onlara tabi olursanız tıpış tıpış gidip oyunuzu verirseniz ne ala. Yoksa etmedik hakaret bırakmazlar. Faşizm bunların ruhuna işlemiş. Teröristlerle emperyalistlerle yürüyenlerden başka ne beklenir ki?

Erdoğan: Sandığa sıkı sıkıya sahip çıkalım, rehavet olmaz

Defne Hastanesi pazar günü açılıyor

Bunlar talimatı nereden alıyor? Kandil'den. Biz talimatı kimden alıyoruz? Allah'tan ve milletten. Bizim çizgimiz bu. Başka bir tür çizgi yanımıza yaklaşamaz. Defne'de CHP bizden yüksek aldı ama biz hastaneyi yaptık. Onlara rağmen yaptık. Pazar günü açılışını yapacağız. Biz kime ne kadar oy çıkmış buna bakmayız.

Milletimiz 14 Mayıs'ta hangi maskeyi takarlarsa taksınlar bunların gerçek yüzünü gördüğünü ispatlamıştır. Bunlar ne dediler? Yıkacağız dediler. Bizim ülkeye kazandırdığımız eserleri yıkacaklar. Çekileceğiz dediler. Türkiye'nin sınırlarını terör örgütlerinden korumak için kurduğu güvenlik koridorlarından çekilecekler. Polisim, jandarmam, askerim böyle bir fırsatı vermez. Serbest bırakacağız dediler. PKK'lılar, FETÖ'cüleri, Selo'yu serbest bırakacağız dediler. Bu ülke eğer hukuk devletiyse, bu ülkede hukuk varsa biz de işin başında olduğumuz sürece adaletten başka hiçbir mekanizma çalışmaz ve en ufak bir adım da atılmaz. Devletten attığımız ne kadar terör bağlantılı kişi varsa geri alacaklarını söylediler.

'BATININ İSTEDİĞİNİ DEĞİL, TÜRKİYE NE İSTERSE BİZ ONU YAPARIZ'

Borç alacağız dediler. Kimden borç alacaklar? Asırlardır bu ülkenin iliğini kemiğini sömüren tefecilerden borç alacaklar. Londra'nın tefecilerinden borç alacaklarmış. Bay Bay Kemal onlar sana tefeci oldukları halde delikli kuruş vermezler. Onlar kime borç vereceklerini de çok iyi bilirler. İlişkilerimizi yeniden düzenleyeceğiz dediler. Bir taraftan Rusya'ya saldıracaksın hem böyle diyeceksin. Rusya'nın hükümet sözcüsü ne dedi? İspat et dedi. Siyasette böyle bir yolda olan insan bu tür bir gaf yapmaz. Biz batının bütün ülkeleriyle de görüşürüz, ABD ile de Rusya ile de Çin ile de görüşürüz. Bu görüşmeleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı olarak yaptık. Hiçbirini dışlamadık. Batı ne istiyorsa onu yapacağız dediler. Batının ne istediğini değil, Türkiye ne isterse biz onu yaparız. Böyle bir şey bizim siyaset kitabımızda yer almaz. Amerika 'S-400'leri geri ver' dedi. Biz 'hayır' dedik. Siz Patriotları verseydiniz bu yola tevessül etmeyecektik. F-16, F-35'lerle ilgili adam gibi durduk ve duruşumuzdan taviz vermedik. Kapatacağız dediler. Neyi kapatacaklar? Milli kurumlarını kapatacaklarmış. Destek vereceklermiş. Kime? Aile kurumumuzu hedef alan sapkın akımların gelişmesine. LGBT'ye yol verecekler. Tüm milletime sesleniyorum. Bu CHP LGBT'ci mi? Yanındaki ortakları LGBT'ci mi? Peki AK Parti LGBT sızabilir mi? Cumhur İttifakı'na sızabilir mi? Çünkü biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz. Aile kurumumuzu asla lekeleyemeyiz. Zira seçim öncesi ne dedik? Anayasa değişikliğinde süratla aile kurumunun güçlenmesi adımlarını atacağız. 

'SANDIKLARA SIKI SIKI SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR'

Milletimizin kendisini yok sayanlara 28 Mayıs'ta varlığını en güçlü şekilde hissettireceğine inanıyorum. Sandıklara sıkı sıkı sahip çıkmamız gerekiyor. Rehavet yok. Zafer sarhoşluğu içinde yola devam edemeyiz. Çok çalışacağız. Ben size inanıyorum. Size güveniyorum. Bizi hiçbir mücadelemizde yalnız bırakmadınız.

Türkiye Yüzyılı ile evlatlarımıza güvenli bir ülke ve gelecek bırakalım. 14 Mayıs'ta seçimde 27 milyonu aşkın ve yüzde 49 buçukluk oranla bunun işaret fişeğini attınız. İradenizin istikametini gösterdiniz. Geriye 28 Mayıs'ta yarım kalan işi tamamlamak kalıyor. Buradan ayrıldıktan sonra eşinize dostunuza sandıkları sıkı tutmaları mesajımızı iletmenizi istiyoruz. 14 Mayıs'ı 28 Mayıs'ta tamamlayalım. 29 Mayıs İstanbul'un fethi ile bunu taçlandıralım. Fitnecilere inat 28 Mayıs'ta sandıkları 85 milyon olarak bayram yerine çevreceğiz. Kaybedeceklerini anlayanların tahriklerine kapılmayacağız.

Yarın Devlet Bey ile birlikte deprem bölgesindeyiz. Yine Pazar günü ve Salı günü deprem bölgesindeyiz. Bir tanesi Sivas olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.