SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay konteyner kentte depremzedelerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konteyner kentte coşkulu kalabalığa hitaplarına devam ederken, "Biz kimseyi tercihlerinden ötürü aşağılamıyor hakir görmüyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2023 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2023 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay konteyner kentte depremzedelerle bir araya geldi

Türkiye'de yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan kentlerden biri de Hatay oldu.

Yaşanan depremlerin ardından yapılan 14 Mayıs seçimleri ise ikinci tura kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim çalışmaları kapsamında deprem bölgesine olan ziyaretleri sürerken bugün de Hatay'da depremzede vatandaşlarla bir araya geldi.

Erdoğan yaklaşık 30 bin kişinin bulunduğu coşkulu kalabalık tarafından karşılandı.

Erdoğan'ın depremzede vatandaşlara satır başlıkları şu şekilde:

14 Mayıs seçimleri için Hataylı vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Deprem rağmen sizler hayata yeniden sarıldınız. Koltuk sevdalılarına prim vermediniz.

Sizler, insanımızı Türk, Kürt, Sünni diyerek bölmeye çalışan fitne tüccarlarının oyununa gelmediniz. 14 Mayıs'ta kararını şahsımızdan ve Cumhur İttfakı'ndan yana kullanan vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bizim için elbette sizin oyunuzu almak önemlidir. Hatay'ın daha 3 ay önce yaşadığı büyük afetin ardından sandığa gidip, tercihini kullanması çok önemlidir. Şuanda 30 bin kişi var bu meydanda.

Şimdiye kadar 15 seçimden sonra hiç bir zaman öfkenin diliyle değil, daima kardeşliğin diliyle konuştuk. Bugün de aynısını yapıyoruz. CHP gibi milleti suçlamıyoruz. İnsanımızı itham etmiyoruz. tercihlerinden dolayı aşağılamıyor, hor görmüyoruz.

Hele hele depremde yakınlarını kaybetmiş kardeşlerime siyasi tercihlerinden dolayı ayrımcılık yapmak, onları kaldığı yerden kapı dışarı etmek aklımızın ucundan bile geçmez.

Millete parmak sallamak yerine, nerede hatamız varsa onu düzeltmeye çalışıyoruz. Biz sizi seviyoruz. Biz size inanıyoruz. Ve 28'inde sandıkları patlatmaya var mıyız? Size inanıyorum.

Birçok bilayetimizde hasar görmeyen ev yoktu. 50 bini aşkın canımızı kaybettik. Depremde evleri, iş yerleri yıkılan vatandaşlarıma tekrar geçmiş olsun diliyorum.

Ne diyorlardı televizyonlarda. "Size bir daha yardım göndermeyeceğiz." CHP trolleri söyledi bunu. Bunlar ne derse desin devletiniz burda, Kızılay'ınız burada. AFAD'ınız burada.

AYRINTILAR GELİYOR...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.