SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tanzanya ile ticaret hedefini duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 'Bu ziyaret iki ülke arasında bir dönüm noktası' ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan Tanzanya ile ticaret hedefini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 19:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan Tanzanya ile ticaret hedefini duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Bu ziyaret iki ülke arasında bir dönüm noktası olacak. Ticaret hacmimizi 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde çabalarımızı bu yönde yoğunlaştıracağız. Yarın İstanbul'da düzenlenecek Türkiye Tanzanya iş forumu bu açıdan önemli bir adım olacaktır. Ülkeyi baştan başa saracak demiryolu projesinin büyük bir kısmının bir Türk şirket tarafından inşa ediliyor olması bizim için gururdu.

TERÖRLE MÜCADELE

Görüşmelerimizde terörle mücadeleyi de ele aldık. Terör örgütleri arasında ayrım yapmayan Türkiye bu konudaki deneyimlerini de paylaşmıştır. FETÖ terör örgütü ile mücadele kapsamında Tanzanya'dan beklentilerimizi paylaştık. İnşallah bu görüşme sonrasında Tanzanya tarafından da etkili ve somut adımlar göreceğiz. Afrika kıtasının gönlümde hep müstesna bir yeri oldu. Kıtaya 50'den fazla ziyaret gerçekleştirdim. Kıtayla ilişkilerimizi geliştirme kararlılığımız bakidir. Dünya 5'ten büyüktür şiarımızın Afrika dostlarımızdan da yankı bulması doğru yolda olduğumuzun işaretidir.

İSRAİL'İN GAZZE KATLİAMLARI

7 Ekim'den bu yana 34 binden fazla Filistinli İsrail tarafından şehit edildi. 195 gündür son asrın en büyük katliamlarından biri Gazze'de yaşanıyor. Gazze'deki katliamları durdurmak için daha fazla çaba harcamalıyız. Bir an önce acil ve kalıcı ateşkes sağlanmalı. Bu hafta batılı ülkelerin İran'ın misillemeleri karşısında tek bir ses olarak tepki verebildiklerini gördük. Aynı aktörlerin şimdi de tek ses olarak İsrail'e dur demeleri gerekiyor. İsrail'in gündemi çarpıtma, Gazze'deki vahşeti gizleme, gündemden düşürme teşebbüslerine fırsat verilmemelidir.İmzalanan 6 anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum.

RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan'ı resmi törenle karşıladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.