SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de yemin etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Genel Kurulu'nda yemin etti. Erdoğan, yemin töreni öncesinde mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'den aldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2023 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2023 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de yemin etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Genel Kurulu'nda yemin etti. Erdoğan, yemin töreni öncesinde mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'den aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mazbatasını almak ve yemin etmek üzere gittiği TBMM'de, TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli tarafından karşılandı.

ERDOĞAN MAZBATASINI ALDI

Bahçeli, öncesinde Yemin törenine ilişkin bilgi verdi. Erdoğan, mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Bahçeli'den aldı. Erdoğan ardından yemin etti. Erdoğan'ın yemin töreninin ardından İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı yemini ise şöyle:

"Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.