SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünya Mutluluk Raporu'nda Türkiye 98. sırada: Gençler yaşlılara göre daha mutsuz

Türkiye'de gençlerin yaşlılara kıyasla daha az mutlu olduğu bir dönem görülürken, Avrupa'nın bazı ülkelerinde tam tersi bir tablo ortaya çıkıyor. Dünya Mutluluk Raporu'na göre genel sıralamada 19'uncu sırada bulunan Litvanya, 30 yaş altı sıralamasında birinci sırada yer alıyor. Türkiye ise 4 bin 975 puanla 98'inci sırada yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 17:33
Kaynak: Bursada Bugün
Dünya Mutluluk Raporu'nda Türkiye 98. sırada: Gençler yaşlılara göre daha mutsuz

Birleşmiş Milletler destekli Dünya Mutluluk Raporu, mart ayında yayımlandı ve dünyanın mutluluk durumunu analiz etti. Rapora göre, Finlandiya yedinci kez dünyanın en mutlu ülkesi olarak öne çıkarken, Türkiye 4 bin 975 puanla 98'inci sırada yer aldı.

TÜRKİYE'DE GENÇLER YAŞLILARA GÖRE DAHA AZ MUTLU

Raporda dikkat çeken bir nokta ise Türkiye'deki mutluluk eğilimlerinin yaşa göre farklılık göstermesi oldu. Gençler, yaşlılara göre daha az mutlu görünüyor. Türkiye, 30 yaş altı kategorisinde 101'inci sırada yer alırken, 60 yaş ve üzeri kategorisinde 92'nci sıraya düştü. Ancak bu durum Avrupa'nın bazı ülkelerinde tam tersine yaşanıyor.

Örneğin, Çek Cumhuriyeti, Litvanya ve Romanya gibi ülkelerde gençler, kendilerinden daha yaşlı olanlardan daha mutlu olarak dikkat çekiyor. Litvanya, gençler arasında mutluluk sıralamasında birinci sıraya yükselirken, Çek Cumhuriyeti ve Romanya da benzer şekilde gençlerin daha mutlu olduğu ülkeler arasında yer alıyor.

AVRUPA'DA AÇIK HAVA VE DOĞA ETKİLİ OLDU

Bu durumun arkasında, gençlerin açık havada ve doğada daha fazla vakit geçirmesinin etkili olduğu belirtiliyor. Park, kafe ve bar gibi sosyal mekanlarda bir araya gelme kültürünün mutluluğu artırdığına işaret ediliyor.

Raporda ayrıca, mutluluk sıralamasının kişi başına düşen milli gelir, sosyal destek, sağlıklı yaşam beklentisi, özgürlük ve yolsuzluk gibi faktörlere dayandığı vurgulanıyor. Mutluluk eşitsizliğinin arttığına dair endişe verici bir eğilim belirtilirken, bu artışın gelir, eğitim, sağlık hizmetleri ve sosyal ortamlardaki eşitsizlikleri yansıttığına dikkat çekiliyor. Bu durumun dünya genelindeki sosyal ve ekonomik dengeyi etkilediği ifade edildi.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.