SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimiyle ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hz. Ali Camii'ndeki cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 14:47
Kaynak: Milliyet
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimiyle ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camii'ndeki cuma namazının ardından gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

IRAK ZİYARETİ

Seçim sonrası diye planladık şimdi seçim de bitti Irak'a olan ziyaretimizi inşallah gerçekleştireceğiz. Günü birlik bir ziyaret, önce Bağdat, Bağdat'taki sayın Cumhurbaşkanı ile Başbakan ile yapacağımız görüşmelerden sonra oradan bir de Erbil ziyareti gerçekleştireceğiz. Erbil'de de Kuzey Irak sorunlarını aynı zamanda merkezi yönetimle ilgili sorunları görüşme fırsatımız olacak. Bu tabi aynı zamanda da Irak-Türkiye ilişkilerini bir genelleme çatısı altında ele alacağımız konutlar olacak.

Hangi konu başlıkları demeyim ama Türkiye-Almanya arasındaki ilişkileri ele alma fırsatımız olacak. Steinmeier ile bizim geçmişten bugüne olan dostluklarımız var. Bu ilişkileri değerlendirme fırsatımız olacak. Bunlar içerisinde siyasi, askeri, ekonomik ticari birçok konuları ele alacağız. Sayın Cumhurbaşkanının burada bizimle ilgili yapacağı görüşmelerde Almanya- Türkiye ilişkilerini daha ileri nasıl taşıyabiliriz bunları görüşme fırsatımız olacak.

İSRAİL-İRAN GERİLİMİ

Değerlendirme biliyorsunuz şu anda İsrail, farklı şeyler söylüyor. İran aynı şekilde farklı görüşler ortaya atıyor. Yani sahiplenme yok ve konu ile ilgili de gerçekten şöyle akla ziyan olmayan bir açıklama da yok. İran'ın yaptığı açıklamalarda bu doğru söylüyor diyemiyorsunuz, İsrail'inkini hiç diyemiyorsunuz. Bu arada ABD'nin yaptığı açıklamalarda haberimiz vardı yoktu gibi laflar var. Çok daha önemlisi BM Güvenlik Konseyi'nde de ABD'nin son yapılan açıklamalarda İsrail'in yanında yer aldığını görüyoruz. ABD burada herkes Filistin'in yanında yer alırken ABD İsrail'in yanında yer almak sureti ile duruşunu ortaya koyuyor.

MİÇOTAKİS'İN ZİYARETİ HAKKINDA

Sayın Miçotakis'in ziyareti bir nevi iade-i ziyarettir. Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde önemli bir merhaledir diyebilirim.

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.