SON DAKİKA
Hava Durumu

Eski eşini 15 yerinden bıçaklamıştı! Tahliye edildi...

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde geçtiğimiz aylarda yaşanan ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran bıçaklı saldırı davasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Eski eşini sokak ortasında çok sayıda bıçak darbesiyle yaraladığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan sanık, mahkemenin ara kararıyla adli kontrol şartları uygulanarak tahliye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2026 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2026 19:01
Kaynak: Bursada Bugün
Eski eşini 15 yerinden bıçaklamıştı! Tahliye edildi...

Olay, 1 Şubat 2025 tarihinde Gölcük ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, kısa süre önce anlaşmalı olarak boşanan Tuba Y. ile eski eşi Tuncay H. arasında sokakta başlayan tartışma kısa sürede şiddete dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine Tuncay H., eski eşine yanında bulunan kesici aletle saldırdı.

Saldırı sırasında vücudunun çeşitli bölgelerinden yaralanan kadın kanlar içinde yere yığılırken, olaya tanık olan çevredeki vatandaşlar duruma müdahale etti. Görgü tanıklarının ifadelerine göre mahalle sakinleri saldırganı etkisiz hale getirmeye çalışırken büyük bir arbede yaşandı.

Olayın ardından yaşananlar da dikkat çekti. Ağır yaralanmasına rağmen çevrede toplanan kalabalığın saldırgana yönelmesini engellemeye çalışan kadın, eski eşinin çocuklarının babası olduğunu belirterek vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Polis Müdahalesiyle Kalabalığın Elinden Alındı

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri, yaşanan gerginliği kontrol altına almak için yoğun çaba harcadı. Güvenlik güçleri, kalabalığın öfkesinin büyümesi üzerine müdahalede bulunarak şüpheliyi koruma altına aldı. Gözaltına alınan Tuncay H., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, tarafların olaydan yaklaşık bir hafta önce boşandıkları bilgisine yer verildi. Ayrıca saldırı sonucu Tuba Y.'nin vücudunda çok sayıda bıçak yarası oluştuğu ve kemik kırığı tespit edildiği kaydedildi.

"Kasten Öldürmeye Teşebbüs" Suçlamasıyla Yargılanıyor

Sanık hakkında "kadına karşı ve boşandığı eşe yönelik kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla dava açıldı. Yargılama süreci Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ederken davanın dördüncü duruşması gerçekleştirildi.

Duruşmaya tutuklu sanık ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti tarafından söz verilen Tuncay H., önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek ek bir beyanda bulunmadı.

Mahkemeden Tahliye Kararı

Davanın son duruşmasında mahkeme heyeti, sanığın tutuklu bulunduğu süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Ancak tahliye kararıyla birlikte çeşitli adli kontrol tedbirleri de uygulamaya konuldu.

Mahkeme tarafından verilen karara göre sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Bunun yanı sıra belirli aralıklarla imza verme yükümlülüğü uygulanmasına hükmedildi. Heyet ayrıca müşteki konumundaki eski eşin güvenliğini sağlamak amacıyla sanığın kadının ikamet adresine ve çalıştığı iş yerine 500 metreden fazla yaklaşmamasına karar verdi.

Dosyadaki eksik hususların tamamlanması amacıyla duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.