SON DAKİKA
Hava Durumu

Getir ülkeden tamamen çekiliyor...

Hızlı teslimat şirketi Getir'in, bu hafta başında Almanya'daki 1.800 çalışanını işten çıkardığı bildirildi. Alman basınında çıkan haberlere göre şirket, 15 Mayıs itibariyle Almanya'dan tamamen çekilecek.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 15:20
Kaynak: Bursada Bugün
Getir ülkeden tamamen çekiliyor...

Getir, rakibi Gorillas'ı satın aldıktan neredeyse bir buçuk yıl sonra  Almanya'dan çekilmeye hazırlanıyor. Wirtschaftswoche'nin haberine göre, şirket Türkiye iç pazarına odaklanırken diğer  Avrupa  pazarlarındaki  faaliyetleri de Mayıs ayı ortasında durdurulacak. Şirket konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti. 

Alman gazetesinde yer alan bilgiye göre şirket 15 Mayıs'ta ülkeden ayrılacak. İddiaya göre Almanya'daki bin 800 çalışanın bir kısmı bu hafta başında işten çıkarıldı. Depolar kalan üç hafta boyunca kademeli olarak kapatılacak. Bu sadece Getir markasının değil, Gorillas'ın da kapanacağı anlamına geliyor.  Getir, Gorillas'ı Aralık 2022'de 1,2 milyar dolar değerinde bir anlaşmayla satın almıştı.

İngiliz yayın kuruluşu SkyNews'a göre, Getir'in mevcut yatırımcılarından çift haneli milyon aralığında yeni finansman aldığı söyleniyor. Ancak bir şartla: Getir parayı üç piyasadan çekilmesi için kullanacak. Ayrıca Türkiye iç pazarında gıda dağıtım işinin daha da genişletilmesi gerekiyor.  Business Insider ayrıca, büyük hissedar Mubadala'nın, uygulanabilir bir iş modeli bulamadığı ve maliyetlerden tasarruf etmek için Getir ile Almanya'daki Gorillas'ı tek bir marka altında birleştirmediği için yönetime karşı sabrını kaybettiğini öne sürdü.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.