SON DAKİKA
Hava Durumu

Görükle-Üniversite metro hattına finansman ayrılmamış!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, aylık Genel Değerlendirme Toplantısı'nda Emek - Şehir Hastanesi ve Görükle - Üniversite metro hattı projelerine dair açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 11:12
Kaynak: Bursada Bugün
Görükle-Üniversite metro hattına finansman ayrılmamış!

CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği Genel Değerlendirme Toplantısı'nda Emek - Şehir Hastanesi ve Görükle - Üniversite metro hattı projelerine dair bilgilendirmelerde bulundu. 

"ASLINDA ÖYLE BİR PROJE YOK"

Başkan Bozbey yaptığı açıklamada hükümetin Bursa'da yapımına devam ettiği ya da projeleri yarım kalan çalışmalarını her fırsatta dile getirip takipçisi olacaklarını belirtti.

Bozbey, "Bursa, bizim için siyaset üstüdür. Bu çalışmaları yerinde takip ederek Bursalılara her konu hakkında bilgiyi vermek istiyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yatırımlarına değinmek istiyorum. Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı 2020'de başlanmış, 2025'te bitmesi planlanıyor. Fiziki olma ihtimali yüzde elli. Ayrıca Üniversite-Görükle Metro hattının yapım ihalesi gerçekleştirilmemiş. Görükle Metro Hattı Projesi'ne herhangi bir yatırımın ayrılmamış olması bizleri üzmüştür. Aslında böyle bir proje yok. Sadece tasarımda ama herhangi bir finansman ayrılmamış. Arkadaşlarımızın ilettiklerine göre, Emek-Şehir Hastanesi hattında orada yapılabilecek bir kazançla yani yer üstüne alınması gündeme gelmiş ve ihale bedelinden bir miktar kalacağı için güya oradan kalan parayla Görükle-Üniversite metro hattı planı yapılması planmış. Ancak öyle bir projenin maalesef hayal olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Bu konuda Büyük Belediyesi olarak bir sorumluluğumuz var. Bu sorumlulukta ek finanasman ve kredi temin ettiğimiz takdirde bu hattı ne kadara ve ne zaman yapılacağını sizlere aktaracağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.