SON DAKİKA
Hava Durumu

İlber Ortaylı yanıtladı, sosyal medya yıkıldı

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, 'İstanbul'da rahat bir hayat yaşamak için kaç para lazım?' sorusuna yanıt verdi. Ortaylı'nın telaffuz ettiği rakam, sosyal medyada gündem oldu. Dilek Sabancı'nın '50 milyon dolar' çıkışı da kendisine sorulan Ortaylı, "İnanılmaz bir şey" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2023 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2023 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
İlber Ortaylı yanıtladı, sosyal medya yıkıldı

Prof. Dr. İlber Ortaylı KAFA TV'deki programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ortaylı'nın sözleri sosyal medyayı salladı.

EN AZ 100 BİN LİRA

'İstanbul'da rahat bir hayat yaşamak için kaç para lazım?' sorusuna yanıt veren Ortaylı, İstanbul'da rahat bir hayat için taban kazancın 100 bin lira olması gerektiğini söyledi.

'ZORLANMA BAŞLAR'

İstanbul'da hayatın hiç kolay olmadığını söyleyen Ortaylı, kazancın 100 bin liranın altına düşmesi durumunda zorlanmanın başlayacağını belirtti.

"Bizim standartımızda 100 bin lira yeter" diyen Ortaylı, "Aşağısında üst orta sınıfa değil orta sınıfa girirsiniz" ifadelerini kullandı.

'İNANILMAZ BİR ŞEY'

Programda, Dilek Sabancı'nın "50 milyon dolarınız olursa, bir ev bir de arabanız olursanız rahat yaşarsınız" sözleri de kendisine sorulan Ortaylı, "50 milyonu küçümseyecek kadar iş olmuş yani. İnanılmaz bir şey" değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.