SON DAKİKA
Hava Durumu

Kar yağışı felakete sebep oldu, 21 araç birbirine girdi

Samsun-Ankara karayolu yoğun kar yağışıyla birlikte felaketi yaşadı. İki ayrı kazada toplam 21 araç birbirine girdi, 4 kişi yaralandı. Kar ve kazalar nedeniyle kapanan Samsun-Ankara karayolu, ekiplerin yoğun çalışması sonucu 2 saat sonra açılabildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2025 21:23
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2025 21:25
Kaynak: Bursada Bugün
Kar yağışı felakete sebep oldu, 21 araç birbirine girdi

Samsun-Ankara karayolu yoğun kar yağışıyla birlikte felaketi yaşadı. İki ayrı kazada toplam 21 araç birbirine girdi, 4 kişi yaralandı. Kar ve kazalar nedeniyle kapanan Samsun-Ankara karayolu, ekiplerin yoğun çalışması sonucu 2 saat sonra açılabildi. İlk kaza, Samsun'un Havza ilçesine bağılı Karageçmiş mevkisinde meydana geldi. Henüz plakaları ve sürücüleri belirlenemeyen 9 araç birbirine çarptı. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye jandarma, polis, sağlık, itfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi hafif şekilde yaralanırken, kar nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi ve yolun kayganlaşması kazanın en büyük sebepleri arasında gösterildi. Kaza, ilçede yaklaşık 4 kilometrelik araç kuyruğuna neden oldu. Olay yerine gelen Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, kazanın yaşandığı bölgede incelemelerde bulunarak ekiplerden bilgi aldı. Yol, Havza Bölge Trafik Amirliği, Karayolları, Havza Emniyet Müdürlüğü, belediyeler ve AFAD ekiplerinin 2 saat süren yoğun çalışması sonrası yeniden trafiğe açıldı.

AYNI YOLDA İKİNCİ KAZA

Öte yandan, Samsun-Ankara karayolunun Toptepe mevkisinde meydana gelen ve 12 aracın karıştığı başka bir zincirleme kazada da maddi hasar oluştu. Bu kaza nedeniyle Ankara istikameti bir süre ulaşıma kapandı.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.