SON DAKİKA
Hava Durumu

Manisa başkanını uğurladı! 'Huzur içinde uyu, Gülşah Durbay'

Manisa'nın ilk kadın belediye başkanı olan Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, bir süredir mücadele ettiği amansız hastalığa yenik düşerek 37 yaşında hayatını kaybetti. Cenaze törenine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Huzur içinde uyu Gülşah Başkanım" sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2025 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2025 16:12
Kaynak: Bursada Bugün
Manisa başkanını uğurladı! 'Huzur içinde uyu, Gülşah Durbay'

FATİH MISIR / BURSADA BUGÜN

Gülşah Durbay'ın hastalığı 2008 yılına dayanan bağırsak rahatsızlıklarıyla başlamış, geçtiğimiz Ağustos ayında gerçekleştirilen bir ameliyatın ardından 4 Eylül 2024 tarihinde kolon kanseri teşhisi konulmuştu.

Bir süredir kemoterapi tedavisi gören Durbay, 1 Aralık tarihinde kan değerlerinin bozulması üzerine Manisa Şehir Hastanesi'nde yoğun bakıma alınmıştı.

Durbay, metastatik kolon kanserine bağlı gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle dün, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu.

Mustafa Bozbey: "Seni Hizmetlerinle Hatırlayacağız"

Genç yaşta hayatını kaybeden Belediye Başkanı Durbat için Manisa'da cenaze töreni düzenlendi. Törene CHP genel başkanı Özgür Özel ile birlikte Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve binlerce kişi katıldı.

Törende yer alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Gülüşünü, direncini ve çalışkanlığını hiç unutmayacağız. Seni; dürüstlüğün ve iki yıl gibi kısa bir sürede kentine kazandırdığın güzel hizmetlerinle hatırlayacağız. Gülşah Başkanımıza Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve Cumhuriyet Halk Partisi ailemize sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun."

Kısa Ömrüne Büyük Başarılar Sığdırdı

1988 doğumlu olan Durbay, hem Gıda Mühendisi hem de Hukuk Fakültesi mezunuydu. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Şehzadeler Belediye Başkanı seçilerek Manisa'nın ilk kadın belediye başkanı olma başarısını göstermişti. Görev süresi boyunca enerjisi ve halkla kurduğu sıcak bağla tanınan genç başkanın vefatı, sadece siyaset dünyasında değil, tüm Manisa halkında derin bir üzüntü yarattı.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.