SON DAKİKA
Hava Durumu

Mersin'de Orman Yangınları: 1864 Kişi Tahliye Edildi

Mersin'in Silifke ilçesinde çıkan orman yangınları nedeniyle 1864 kişi tahliye edildi. Vali Toros, yangınla mücadele için 11 hava ve 373 kara aracı ile 1016 personelin sahada olduğunu açıkladı. Anamur ilçesinde de yeni bir yangın başladığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2025 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2025 19:23
Kaynak: HABERLER.COM
Mersin'de Orman Yangınları: 1864 Kişi Tahliye Edildi

1864 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Mersin Valisi Atilla Toros, dün 3 ayrı noktada orman yangını çıkan Silifke ilçesinde incelemelerini sürdürdü. Yetkililerden bilgi alan Vali Toros, "11 hava, 373 kara aracı ve 1016 personel ile sahadayız. Işıklı, Kırtıl, İmamuşağı, Balandız, Akdere, Çamlıca mahalleleri tedbir amaçlı boşaltıldı. Toplamda 984 hanede 1864 kişi tahliye edildi. Vatandaşlarımız için pansiyonları hazırladık. Yangında şu ana kadar dumandan etkilenen 1 personel ve 16 vatandaşa tıbbi müdahalede bulunuldu. Taburcu edildi. Şu ana 53 hane yangından zarar gördü" diye konuştu.

ANAMUR İLÇESİNDE DE YANGIN ÇIKTI

Öte yandan Vali Toros, Anamur ilçesinde de orman yangını çıktığını bilgisini verdi. Korucuk Mahallesinde yeni bir yangın olduğunu kaydeden Vali Toros, "18 araçla müdahaleye başladık. 2 helikopterimiz havada müdahale ediyor. 2 helikopterimiz de yolda. Ovabaşı Mahallesi tedbir amaçlı boşaltıldı" dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.