SON DAKİKA
Hava Durumu

Rabia'yı vahşice katleden Mehmet Temel'e müebbet hapis!

Yozgat'ta boşanma aşamasında olduğu eşini bıçaklayarak öldürüp, kayınvalidesini de ağır yaralamaktan yargılanan şahıs, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 14:12
Kaynak: Bursada Bugün
Rabia'yı vahşice katleden Mehmet Temel'e müebbet hapis!

Kadına ve eşe karşı canavarca hisle ve tasarlayarak kasten öldürme, kayınvalideyi canavarca hisle öldürmeye teşebbüs suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanan sanık Mehmet Temel'in karar duruşması, Yozgat 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada tutuklu sanık Mehmet Temel, maktul Rabia Temel'in annesi müşteki mağdur Güler Güler, maktul yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu. Savcı mütalaasının okunmasının ardından sanık Mehmet Temel, savunmasında daha önceki ifadelerini tekrar ederek, beratını ve tahliyesini talep etti. Maktulün annesi Güler Güler ve babası A.G. ise sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Duruşmada tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanık Mehmet Temel'e eşe karşı canavarca hisle ve tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, kayınvalideyi canavarca hisle öldürmeye teşebbüs suçundan ise 19 yıl hapis cezası verdi. Cezada herhangi bir indirim uygulanmadı.

"BU CEZA UMARIM BAŞKA KADINLARIN YAŞAMASINA VESİLE OLUR"

Karar duruşması sonrası açıklamalarda bulunan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nin avukatı Arzu Sena Topuz, geçen yıl boşanmak üzere olan Rabia Temel'in eşi tarafından öldürüldüğünü belirterek, "Rabia öldürülürken annesi de yaralandı. Bugün karar duruşması görüldü ve mahkeme heyeti Rabia için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Annesine yönelik eylem için de öldürmeye teşebbüsten 19 yıl hapis cezası verdi. Umarız bu ceza başka kadınların yaşamasına vesile olur" dedi.

"KIZIMIN KATİLİ CEZASIZ KALMADI"

Rabia Temel'in annesi Güler Güler, "Ben bugün adalet olduğunu söyleyeceğim. Çok şükür. Yavrum geri gelmeyecek ama katil de cezasız kalmasın" diye konuştu.

Rabia Temel'in ablası Sibel Eğilmez ise mahkeme heyetine ve avukatlara teşekkür ederek, "Başka Rabialar yanmasın, biz çok yandık. Katil cezasını buldu, çok şükür adalet yerini buldu" ifadelerini kullandı.

Yozgat'ta 28 Mart 2023 tarihinde Mehmet Temel, boşanma aşamasındaki karısını bıçaklayarak öldürmüş, kayınvalidesini ise çeşitli yerlerinden bıçaklayarak ağır yaralamıştı. Olay sonrası gözaltına alınan Mehmet Temel, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.