SON DAKİKA
Hava Durumu

Sahaya girip Fiorentinalı futbolcuya saldıran 2 holigan tutuklandı!

UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu'nda Sivasspor'un Fiorentina'yı konuk ettiği karşılaşmanın son anlarında sahaya giren ve birinin Fiorentinalı futbolcu Alessandro Bianco'ya saldırdığı 2 taraftar, adliyeye sevk edildi. Saldırgan taraftarlar Cumhuriyet Savcılığı'ndaki sorgu işlemlerinin ardından tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2023 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2023 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Sahaya girip Fiorentinalı futbolcuya saldıran 2 holigan tutuklandı!

Sivasspor'un UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu rövanş maçında sahasında Fiorentina'ya 4-1 yenildiği maçın son anlarında kale arkasındaki tribünlerden Muhammet Enes Çiloğlu (28) ve Sabri Sefa Soylu isimli 2 taraftar sahaya girdi.

Bu kişilerden Muhammet Enes Çiloğlu, Fiorentinalı futbolcu Alessandro Bianco'ya fiziki müdahalede bulundu. 

Sahadaki güvenlik görelileri tarafından yakalanarak stat dışına çıkarılan 2 taraftar, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan Çiloğlu ve Soylu, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

TUTUKLANDILAR

Muhammet Enes Çiloğlu ve Sabri Sefa Soylu, Cumhuriyet Savcılığı'ndaki sorgu işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Şüpheliler, ifadelerinde maçın son anlarında skorun verdiği öfkeyle bir anlık sahaya girdiklerini belirtti. 

ÇALIMBAY: ÇOK ÖZÜR DİLİYORUZ

UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 turu rövanş maçında İtalya temsilcisi Fiorentina'ya 4-1 mağlup olan Sivasspor'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulundu.

Çalımbay, maçın son dakikalarına doğru taraftarın sahaya girmesi nedeniyle çıkan arbede için İtalya ekibinden özür dileyerek sözlerine başladı. Çalımbay, "Çok özür diliyoruz. Bütün İtalyanlardan özür diliyorum. Olmaması gereken bir şeydi. Maçın bile önüne geçti. Tekrar tekrar özür diliyorum. Kusura bakmasınlar inşallah böyle bir olay daha gerçekleşmez" diye konuştu.

ITALIANO: YAŞANAN OLAY MAÇI MAHVETTİ

Öte yandan, olayla ilgili Fiorentina Teknik Direktörü Vincenzo Italiano da açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin, "Maç sonuna doğru taraftar sahaya girdi ve arbede yaşandı. Bunun hakkında neler söylersin?" şeklindeki sorusuna Italiano, "Bu duruma yapılacak yorum yok. Utanılacak bir durum olarak görüyorum. Futbolcumuzun burnu kızardı. Şu anda soyunma odasında oturuyor. Böyle bir olayın bütün maçı mahvettiğini düşünüyorum. Maça gelirsek iyi oynadık ve kazandık. Tur atladığımız için memnunum" yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.