SON DAKİKA
Hava Durumu

Savaş Ay'ın miras davası 10 yıl sonra sonuçlandı

Gazeteci Savaş Ay'ın mirasıyla ilgili dava 10 yıl sonra sonuçlandı. Mahkeme bankadaki paranın mirasçılar arasında eşit paylaştırılmasına karar verdi. Savaş Ay, 2011 yılında yaşamını yitirmişti.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 10:32
Kaynak: Bursada Bugün
Savaş Ay'ın miras davası 10 yıl sonra sonuçlandı

2011 yılında hayatını kaybeden gazeteci Savaş Ay'ın, banka hesabında bulunan paraların, mirasçılar arasında nasıl paylaşılacağına dair nihai karar verildi.

Savaş Ay, 2011 yılında hayatını kaybetmeden önce vasiyetnamesinde tüm mirasını ilk eşinden olan oğlu Ulaş Can Ay'a bırakmıştı. İkinci eşinden olan kızı Sanem Dolun Ay, vasiyetnamenin iptali için dava açmış ve kazanmıştı.

Sanem Dolun Ay ve Ulaş Can Ay, 10 yıl önce mirasın korunması ve adil bir şekilde dağıtılması için 'terekenin tespiti' davası açtı. 2011 yılında vefat eden gazeteci Savaş Ay'ın bankadaki parasının nasıl paylaşılacağına dair mahkeme kararı verildi.

Mahkeme, Ay'ın ikinci eşinden olan kızı Sanem Dolun Ay'ın açtığı davayı lehine sonuçlandırdı ve banka hesabındaki paraların mirasçılar arasında eşit olarak paylaştırılmasına karar verdi. Bu kararla birlikte Savaş Ay'ın miras davası sonuçlanmış oldu.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.