SON DAKİKA
Hava Durumu

Sosyal medya platformu Tumblr'a Türkiye'den erişim engellendi

Bir dönem çok kullanıcı sayısıyla adından söz ettiren Tumblr'a Türkiye'den erişim engeli yasağı getirildi. Söz konusu platform geçtiğimiz günlerde çıplaklık içeren paylaşımların yasağını kaldırmasıyla adından söz ettirmişti.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2022 20:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2022 20:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Sosyal medya platformu Tumblr'a Türkiye'den erişim engellendi

Hem fotoğraf hem de video içeriklerinin paylaşılabildiği çok yönlü bir sosyal medya platformu olan Tumblr'aTürkiye'de erişim engeli getirildi.

EngelliWeb’in haberine göre, ağırlıklı olarak gençlerin kullandığı Tumblr'a, Kuşadası Sulh Ceza Hakimliği’nin 9 Kasım tarihli ve 2022/3144 sayılı kararıyla engel getirildi.

ÇIPLAKLIK KARARIYLA ADINDAN BİR KEZ DAHA SÖZ ETTİRDİ

Tumblr geçtiğimiz günlerde, 2018'de getirilen müstehcen içerik yasağını kaldırdığını duyurmuştu. Tumblr, müstehcen içeriği yasakladığını açıkladıktan dört yıl sonra yine bu tarz içeriklere izin vermeye başlayacak. Şirkete göre müstehcen, yetişkinlere yönelik ve cinsel temalı içerikler, Tumblr'ın eylül ayında kullanıma sunduğu bir sistem olan topluluk etiketleriyle etiketlendiği sürece sorun yaratmayacak. Ancak cinsellik içeren eylemlerin görsel tasvirleri Tumblr'da yasak olmaya devam edecek.

Tumblr'ın içerik politikalarının geri kalanı aynı kalacak ve nefret, spam, şiddet içeren tehditler veya yasa dışı herhangi bir şeye hala izin verilmeyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.