SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Hava Yolları Kabin Memuru başvuruları nasıl yapılır? Türk Hava Yolları başvuru koşulları neler? Türk Hava Yolları sınavı nasıl oluyor?

Türk Hava Yolları (THY), 2024 yılı için tecrübesiz kabin memuru alacağını duyurdu. Peki, Türk Hava Yolları Kabin Memuru başvuruları nasıl yapılır? Türk Hava Yolları başvuru koşulları neler? Türk Hava Yolları sınavı nasıl oluyor?

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2024 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2024 18:03
Kaynak: Bursada Bugün
Türk Hava Yolları Kabin Memuru başvuruları nasıl yapılır? Türk Hava Yolları başvuru koşulları neler? Türk Hava Yolları sınavı nasıl oluyor?

Her sene açıkları tecrübesiz kabin memuru ilanıyla binlerce insanı istihdam eden Türk Hava Yolları (THY) bu sene tekrardan ilan açtı. Peki, Türk Hava Yolları Kabin Memuru başvuruları nasıl yapılır? Türk Hava Yolları başvuru koşulları neler? Türk Hava Yolları sınavı nasıl oluyor?

TÜRK HAVA YOLLARI KABİN MEMURU BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Türk Hava Yolları Kabin Memuru başvurusu nasıl yapılır? Vatandaşlar, Türk Hava Yolları'nın resmi sitesinde yer alan 'Kariyer' bölümünden giriş yaparak ilana başvurabilir.

TÜRK HAVA YOLLARI BAŞVURU KOŞULLARI NELER?

Türk Hava Yolları başvuru koşulları neler? Genel koşullar arasında: T.C. vatandaşı olmak (Mavi kart sahibi olanlar başvuru yapabilir), 01/01/1982 ile 31/12/2004 tarihleri arasında doğmuş olmak, en az lise mezunu olmak, iyi derecede İngilizce bilmek (İkinci yabancı dil tercih nedenidir), Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak, daha önce Türk Hava Yolları ve iştirakleri ile diğer iş yerlerinden fesih, devamsızlık, sağlık veya disiplinsizlik gibi nedenlerle ayrılmamış olmak yer alıyor. Fiziksel koşullar arasında: Kadınlar için 160-180 cm. arası, erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (Boy-kilo endeksine uygun olmalıdır), vücudun görünecek yerlerinde dövme, piercing ve yara/yanık/leke benzeri kalıcı iz bulunmamak yer alıyor. Sağlık koşulları ise SHGM'nin raporuna uygun olmalı.

TÜRK HAVA YOLLARI SINAVI NASIL OLUYOR?

Türk Hava Yolları sınavı nasıl oluyor? Sınav beş aşamadan oluşuyor. İlk aşama online İngilizce sınavı, ikinci aşama Türk Hava Yolları Merkezi'nde denetlenen bilgisayarlı ortamda girilen İngilizce sınavı, üçüncü aşama ortalama 10 dakika süren İngilizce konuşma sınavı (bu aşamada insan kaynaklarıyla birebir İngilizce konuşuyorsunuz), dördüncü aşama boy ve kilo ölçümü, beşinci aşama Türkçe mülakat. Sonrasında ortalama 1 ay içerisinde mülakat sonucunuz mail hesabınıza gelmekte. Olumlu olması halinde aday SHGM ile anlaşmalı bir hastaneden sağlık raporu çıkartmak zorunda. Ardından Türk Hava Yolları doktoru tarafından muayene edilecektir.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.