SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'nin "Silahlı Şiddet Haritası" açıklandı

Her yıl Umut Vakfı tarafından yayımlanan 'Türkiye'nin Silahlı Şiddet Haritası'na göre, Karadeniz Bölgesi, bir önceki yıla oranla artan olaylar nedeniyle dördüncü sıradan ikinci sıraya yükseldi. Bölge özelinde ise Samsun birinci, Trabzon ikinci sırada.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2024 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 14:06
Kaynak: Bursada Bugün
Türkiye'nin "Silahlı Şiddet Haritası" açıklandı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Profesörü Dr. Erdal Özer, ''Karadeniz bölgesinin ülkede silahlı şiddet ve ölümler alanında arttığını ve yukarı gittiğini istatistiklerde görüyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Düğün, bayram, galibiyet, mağlubiyet, kavga veya dövüş. Bahaneler farklı olsa da, sarıldıkları ilk şey "silah" olunca ortaya acı bir tablo çıktı. Bu kez silah sesi sustu, istatistikler konuştu. Umut Vakfı tarafından yıl bazında yayımlanan 'Türkiye Silahlı Şiddet Haritası'na göre 2022 ile 2023 arasında bazı değişimler oldu.

2022'de 543 olay, 262 ölü ve 506 yaralı ile 4. sırada olan Karadeniz, 2023'te 555 olay, 266 ölü ve 517 yaralı ile Marmara bölgesinin ardından ikinci sıraya yükseldi.

"ÖNEMLİ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNU OLMAYA BAŞLADI"

Özer, ''bölgedeki 18 il üzerinden Umut Vakfının yaptığı çalışmaya göre Trabzon 2, Samsun birinci sırada. Çorum ilginçtir ki 3. sırada. Çok fazla silahlı şiddete bağlı ölüm olduğunu biliyoruz. Bu bölgelerde çalışmalar yapılmalı.'' dedi.

Profesör Doktor Erdal Özer, "ateşli silah yaralanmaları ve şiddet, ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya başladı." şeklinde konuştu.

Özer, ''bütün ülke genelinde havaya ateş edilmesini, bayramlarda, seyranlarda, düğünlerde yada maçlar olabilir kutlamalar olabilir, Her ne vesileyle olursa olsun rastgele ateş edilmesini engellemek için kamunun da çalışmalar yapması gerektiğini düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.