SON DAKİKA
Hava Durumu

YÖK üniversiteler tatil mi oldu, kaç gün? Hangi üniversiteler tatil?

"Üniversiteler tatil mi?" sorusu arama motorlarında sorgulanmaya başladı. Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem 10 ilde de felakete yol açtı. Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer tüm ülkede okulların 13 Şubat Pazartesi gününe kadar kapalı kalacağını açıkladı. Öğrenciler, "üniversiteler tatil mi oldu, kaç gün?", "Hangi üniversiteler tatil?" sorusunu sorgulamaya başladı. İşte, YÖK son dakika duyuruları....

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2023 19:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2023 19:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
YÖK üniversiteler tatil mi oldu, kaç gün? Hangi üniversiteler tatil?

Ülke genelinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilmişti. Okulların ne zaman açılacağı merak konusu olurken, ülkemiz deprem felaketiyle karşı karşıya geldi. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem çevre illerde şiddetli bir şekilde hissedildi. Bölgede çok sayıda bina yıkıldı, 300'e yakın vatandaş hayatını kaybederken binlerce kişi yaralandı. Göçük altında kalanları kurtarma çalışmaları devam ederken 10 ilde okullar tatil edildi.Üniversite öğrencileri de okulların tatil olup, olmadığını sorguluyor.

OKULLAR TATİL Mİ EDİLDİ?

Deprem sebebiyle tüm Türkiye'de eğitime ara verildi. Milli Eğitim Bakanı Özer, "Tüm Türkiye'de okullarımızı 13 Şubat'a kadar 1 hafta tatil ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yüksek Öğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan açıklamada, "Antalya, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Karaman, Kayseri, Konya, Mardin, Mersin, Niğde, Sivas, Tunceli illerimizdeki yükseköğretim kurumlarında da bahar yarıyılı eğitim ve öğretim dönemi daha sonra açıklanacak bir tarihe kadar ertelenmiştir." ifadelerine yer verildi.

HANGİ İLLERDE ÜNİVERSİTELER TATİL?

Yüksek Öğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan açıklamada, "Antalya, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Karaman, Kayseri, Konya, Mardin, Mersin, Niğde, Sivas, Tunceli illerimizdeki yükseköğretim kurumlarında da bahar yarıyılı eğitim ve öğretim dönemi daha sonra açıklanacak bir tarihe kadar ertelenmiştir." ifadelerine yer verildi.

ÖSYM'DE SINAV BAŞVURU TARİHLERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Öte yandan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremler ve artçı sarsıntılar nedeniyle bazı sınavların başvuru tarihlerini değiştirdiğini duyurdu.

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 19 Mart'ta yapılacak Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2023-MSÜ), 26 Mart'ta yapılacak Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-TUS 1. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2023-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem) için 9 Şubat'a kadar başvuru yapılabilecek.

12 Mart'taki Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2023-YÖKDİL/1) için de 10 Mart'a kadar başvuru alınacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.