SON DAKİKA
Hava Durumu

Yüksel Yalçınkaya'ya yeniden 6 yıl 3 ay hapis cezası

AİHM'nin verdiği ihlal kararının ardından KHK ile meslekten atılan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen öğretmen Yüksel Yalçınkaya hakkında ikinci kez yapılan yargılamada 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 18:41
Kaynak: Ensonhaber
Yüksel Yalçınkaya'ya yeniden 6 yıl 3 ay hapis cezası

Kayseri Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Yüksel Yalçınkaya, avukatı, Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan ve çok sayıda siyasi ile sivil toplum kuruluşu üyesi katıldı.

"BU YAPILANMADA HİÇ HER ALMADIM"

Duruşma, geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. İfade veren Yalçınkaya, suçlamaları reddederek kendini şu sözlerle savundu: "Bu suçlamalar bana asla uymuyor, terörist değilim. Bu yapılanmanın içinde hiç yer almadım, masumum."

YENİDEN 6 YIL 3 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Mahkeme heyeti, tüm delilleri ve savunmaları değerlendirdikten sonra Yüksel Yalçınkaya’ya yeniden 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Kaynak: Ensonhaber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.