SON DAKİKA
Hava Durumu

Yurdun hem doğusu hem batısı için fırtına alarmı!

Meteoroloji'den yapılan tahminlere göre bugün Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Doğu Akdeniz'de şiddetli yağış bekleniyor. Yapılan uyarıda ayrıca yurdun hem doğusunda hem batısında kuvvetli rüzgarın da etkili olacağı kaydedildi

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 09:41
Kaynak: Haber Türk
Yurdun hem doğusu hem batısı için fırtına alarmı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Güney Ege kıyıları, Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı hariç), Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu, Düzce, Zonguldak, Tokat ve Ordu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman ile Diyarbakır'ın doğu, Erzurum'un batı çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ŞİDDETLİ YAĞIŞA DİKKAT

Yağışların Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman ile Diyarbakır'ın doğu, Erzurum'un batı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İstanbul

Güneşli18°

Ankara

Kısmen Güneşli17°

İzmir

Parçalı bulutlu24°

Antalya

Yağmurlu24°

Trabzon

Sağanak Yağış14°

Bursa

Parçalı Bulutlu16°

Adana

Yağmurlu20°

Diyarbakır

Bulutlu21°

Gaziantep

Yağmurlu17°

Ağrı

Sağanak Yağış15°

Yapılan uyarıda yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

KUVVETLİ RÜZGAR BEKLENİYOR

Öte yandan yapılan uyarıda rüzgarın da, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğudan, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Türk

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.