SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Kanar’dan manidar mesaj; “KASABA SİYASETİ BİTSİN!”

31 Mart 2019 yerel seçimleriyle Mustafakemalpaşa’da başkanlık koltuğuna oturan Mehmet Kanar, üretici zekâsı ve akılcı projeleriyle ilçenin ivedilikle çözüm bekleyen sorunlarının üstesinden tek tek gelebilmeyi başardı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2022 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2022 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Başkan Kanar’dan manidar mesaj;   “KASABA SİYASETİ BİTSİN!”

Yüzölçümüyle Bursa’nın en büyük ilçesi olan,  başta turizm ve tarım potansiyeli olmak üzere kent ekonomisine ciddi katma değer sağlayan Mustafakemalpaşa, yerel yönetimdeki hizmet akışıyla da öncü…

 Ve Mustafakemalpaşa ile ilgili herkesce bilinen ve de kanıksanan net bir gerçek var;

Yakın geçmişte alt yapı problemlerinden tutun da yerel yönetimin mesuliyetindeki birçok alanda sıkıntılarla boğuşan Mustafakemalpaşa,  Belediye Başkanı Mehmet Kanar ile birlikte değişen ve ışık hızıyla gelişen bir kent olma özelliği kazandı…

 31 Mart 2019 yerel seçimleriyle Mustafakemalpaşa’da başkanlık koltuğuna oturan Mehmet Kanar, üretici zekâsı ve akılcı projeleriyle ilçenin ivedilikle çözüm bekleyen sorunlarının üstesinden tek tek gelebilmeyi başardı. Tabiri caizse tuttuğunu koparan, çalışkan kişiliği ve mücadeleci yönüyle de her sıkıntının üstesinden gelebilen bir belediye başkanı olan Mehmet Kanar ilçenin sorunlarına derin mercek tutup, 5 yılda bitirme sözü verdiği projeleri hizmette henüz üçüncü yılındayken hayata geçirmeyi bildi. İlçenin yarım asırdır çözülemeyen problemleri içme suyu ve kanalizasyon altyapısına neşteri vuran Başkan Kanar’ın en mühim özelliği ise herkese örnek olacak nitelikteki azmi ve kararlı yapısı… Öyle ki Mehmet Başkan, sadece üç yılda altyapıdan eğitime, sanattan spora, turizmden istihdama değin birçok alanda örnek çalışmalara imza attı. Mustafakemalpaşa’ya değer katan hizmetleri, hem AK Parti teşkilatları hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la uyum içerisinde gerçekleştiren Başkan Kanar’la 5N1K’ya özel söyleşide enine boyuna konuştuk.

Başkan Kanar ile bu röportajımızı dikkatle okumanızı tavsiye ederim. Çünkü her bir sualime net ifadelerle yanıt verdi ve oldukça çarpıcı cümleler kurdu Mehmet Başkan…   

  Misal;

Mevzu projelerden açılınca ‘Ben yaparım dersem yaparım’ dedi ve kanımca da çok mühim bir mesaj içeren şu cümleyi kurdu;

 “2 şiir, 3 konserle oy toplayabilirdim ama bunu tercih etmedim”…!

 Ve söz döndü dolaştı ilçenin her daim tansiyonu yüksek siyasi atmosferine de geldi tabii ki…

O vakit İçme suyu alt yapı çalışmaları sırasında kısa süre önce yaşanan tatsız olayları anımsattı   

 Başkan Kanar ve aynen şöyle devam etti;
“Hakkımda küfür eden sabıkalı parti üyesini koruyan İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu “Evet ben de onun yanındayım ve ben de küfrediyorum’ demişti. Bu olay üzerine ‘Bana karşı terbiyesizlik yapmayın’ dediğim için şahsıma hakaret davası açılmıştı. Ancak sabıkalı şahıs sonunda olayların bir kumpas olduğunu itiraf ederek ve kendisinin de bu olaylara alet olduğunu ifade ederek davadan vazgeçmişti. Hizip siyaseti için Mustafakemalpaşa doğru yer değil. Bu kasaba siyaseti bitsin artık”

İşte Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın hizmetteki yol haritasını enine boyuna anlattığı ve siyaseten de önemli mesajlar verdiği söyleşimizin detayları;

Pınar YENİYİĞİT;Sn. Başkan göreve geldiğiniz günden bu yana üç yıl geçti. Bu süreyi değerlendirirseniz neler söylersiniz.. Nasıl geçti bu üç yıl?

Mehmet KANAR; Geride kalan 3 senede sözlerimin çoğunu tutmanın vermiş olduğu mutluluğu yaşıyorum. Genel Merkezimiz, Bakanlarımız, vekillerimiz ve Belediye Başkanımız her konuda ilçedeki sorunların çözülmesinde hep yanımızda oldular ve desteklerini kesintisiz sürdürüyorlar. İlçemize hem genelden hem de yerelden hizmet getirebilmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. İçme suyu alt yapısı için çalışmalarımız başlamıştı. Yüzde 33 oranında tamamlandı. Projede çelik döşeme ve ana hatlar tamamlandı. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’tan da konuyla ilgili randevu aldık. Kanalizasyon sorunumuzu da bu ay ki ihale ile çözmüş olacağız. İçme suyu projesi için söz vermiştim ancak kanalizasyon için bir sözümüz yoktu. Alt yapıyı tamamladıktan sonra önümüzdeki süreçte üst yapıya odaklanacağız. Alt yapı çalışmaları sırasında oluşan gürültü ve görüntü kirliliğini hiçbir vatandaşımız istemez tabii ki. Ve fakat halkımızdan sabırlı olmalarını rica ediyoruz. Çalışmalarımız tamamlandığında hem sanayicimiz hem de Barış Mahallesi sakinleri rahatlamış olacak. 2 şiir, 3 konserle oy toplayabilirdim. Ancak bunu yapmadım. Mustafakemalpaşa’nın artık körelen içme suyu alt yapısı hastalık saçıyordu adeta. Biz bu elzem soruna neşter vurduk Şimdi içme suyunu taşıyan 50 yıllık o boruları artık meydanlarda sergiliyoruz. Neden o hatları değiştirdiğimizi vatandaşımızın görmesi gerekiyor. Vatandaşımız sabretsin kısa süre sonra her şey daha da güzel olacak.

 Mustafakemalpaşa’ya için yapılan son anket çalışmaları size olan teveccühün her geçen gün belirgin ölçüde arttığını gösteriyor. Ne diyorsunuz bu tabloya SN. Başkan?

Anket çalışmalarına ilişkin İl Başkanımız rakam vermeden ben rakam veremem. Örneğin yolda yürüdüğüm zaman çocuklardan yaşlılara kadar herkesle kucaklaşıyorum ve bu benim için büyük mutluluk ve en büyük onur. Şunu söyleyebilirim; Mustafakemalpaşa halkı çok bilinçli ve yapılanları görüyor ve takdir edip bizlere destek oluyor, yanımızda bulunuyor.

 ELEŞTİRECEKSEN DAHA İYİSİNİ YAPACAKSIN…!

Aslında Mustafakemalpaşa’da siyasi tansiyonun her daim yüksek olduğu gerçeği bilinen bir durumdur ve ilçenizde sanki her an seçim olacakmış gibi bir hava hakimdir... Bu tablo size nasıl yansıyor?

 Aynen doğru .. siyaseti ucundan kıyısından da olsa takip edenler bilirler, Mustafakemalpaşa halkı siyasete ilgilidir ve siyaseten de her zaman hareketli ve de hararetli bir atmosfer hakimdir. Ancak bazen bu durum birileri tarafından ilçemize zarar verecek boyutta olaylara alet edilip yanlış işlerde kullanılabiliyor.  Örneğin hatırlayacaksınız alt yapı içime suyu çalışmalarımız sırasında bu çalışmaları bahane ederek hakkımda ağıza alınamayacak küfürler eden İYİ Parti üyesini koruyan İl Başkanı Selçuk Türkoğlu  ‘Evet ben de onun yanındayım, ben de küfrediyorum’ demişti. Bu olay üzerine ‘Bana karşı terbiyesizlik yapmayın’ dediğim için bana hakaret davası açılmıştı. Ben 102 bin ilçe sakinine hizmet etmek için çalışıyorum.  Ve yaparım dersem yaparım. Verdiğim sözleri de Allah’ın izniyle tutarım. Hizip siyaseti için Mustafakemalpaşa doğru yer değil. Bu kasaba siyaseti bitsin artık. Bir projeyi eleştireceksen de eğer, ‘Bunun daha iyisi burada bakın inceleyin’ dersin. Bu kadar basit.

NEDEN NÜKLEER SANTRAL 30-40 SENE ÖNCE YAPILMADI!

Sohbete hizmet odaklı devam edelim Sn Başkan… Mustafakemalpaşa Belediyesi ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı sürdürüyor. Aşevi, gıda ve giysi bankası projesiyle sosyal hizmetlerde öne çıkıyorsunuz… Bu alanda bundan sonra hangi hizmet ve projeleri yaşama geçireceksiniz?

Halkımızla her zaman beraberiz. Ve halkımız, doğalgazı aldığımız ülkenin savaşta olduğunu da görüyor. Şimdi Akkuyu Termik Santrali yapılsın diye dört gözle bekliyoruz.  Neden nükleer santral 30-40 sene önce yapılmadı? Ekonomik anlamda sıkıntı var mı? Evet, var. Doğalgazın, elektriğin, akaryakıtın, gübrenin yüksek fiyatlı oluğuna dair hepimiz hem fikiriz. Ancak çare arıyoruz. Aş evinde günde 300’ün üzerinde ailemize 3 öğün sıcak yemek dağıtılıyor. Yine ihtiyaç sahiplerine giysi ve gıda yardımları yapıyoruz. Aş evini ilk sene bitirmiş olmamıza rağmen henüz açılışını yapmadık. İlçemizde köyler dâhil 675 bin adet maske dağıttık. Her konuda bütün ekiplerimizle canla başla çalışıyoruz. Mustafakemalpaşa değişen ve gelişen bir kent olma özelliğini kazandı. Kanımca 7/24 tüm ihtiyaçlarında halkımız yanında olmak en önemlisi ve biz bu yol haritasında çalışmaya devam ediyoruz.

Mustafakemalpaşa doğasıyla harika bir ilçe kuşkusuz… Turizmde hedefiniz nedir peki?

Çok yakında büyük bir holding sahibi ilçemizde turizm sektörüne girecek. 100 dönümlük alana 5 yıldızlı bir otel yapılacak. Bu yatırımı duyan birçok turizmci benden randevu alarak, ‘İlçenin hangi bölgesine yatırım yapalım?’ diye soruyor.  Suuçtu’da ise en önemli sorunumuz herkesin bildiği gibi 2 yıldır çözülmesini beklediğimiz elektrik sıkıntısı… Buradaki sorunu çözmek için Enerji Bakanlığımız ile görüşüyoruz. Gündüz şıkır şıkır olan bir Suuçtu’nun gece de ışıl ışıl olmasını istiyoruz ve bu yönde çalışıyoruz.

 100 MİLYON TL’LİK GENÇLİK MERKEZİ!

 Gençlik merkezi, Millet Bahçesi gibi projelerde geldiğiniz nokta nedir?

Anaokulundan üniversite adaylarına kadar öğrenci gruplarımızla her daim beraberiz. Gençlerle görüşmelerimizde onlardan fikir alıyor, istişare ediyoruz… Onların beklentilerinden biri de temeli atılan Gençlik Merkezi’nin tamamlanmasıydı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş da bu projeye ciddi bir ödenek ayırdı. Bu projenin maliyeti yapımıyla beraber 100 milyon TL’yi buluyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ı ilçemizde ağırladık. Kendisi projenin bitiş tarihi olarak 31 Aralık 2022’yi işaret etti. Bursa’nın en büyük millet bahçelerinden birini de inşa ediyoruz ilçemizde. Muhalefet millet bahçesinin neden ilçenin 1,5-2 kilometre dışarısına yapıldığını soruyor. Peki, ilçe merkezinde 76 dönüm arazi vardı da ben mi yapmadım? Bu projenin 15 milyon TL’lik bütçesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan sağlanıyor. Benim Allah’tan başka hiç kimseden korkum yok ve her hizmetimiz ile ilgili her şey şeffaf, net ve açık.

Mustafakemalpaşa bir tarım merkezi ayrıca. Tarımsal alanda yerel yönetimin çiftçiye desteği hangi boyutta?

Tarımda kurumlarının birleşmesiyle bir Önder Çiftçi Derneği kurduk. Bu derneğin Fahri Başkanlık görevini de ben yürütüyorum. Akabinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü kurduk. Bizim ilçemiz bir domates ambarı. Çiftçimizin belli başlı endüstriyel ürünlere bağlı kalmasından ötürü fiyat istikrarsızlığı var. Şuan ise tıbbi ve aromatik bitkilerin devri. Bu ürünlerin hem katma değeri çok yüksek hem de getirisi iyi. Hayvancılık ile ilgili de 250 dönümlük alanı ‘bal ormanı’ ilan ettik. Arıcılarımız bu bal ormanından faydalanıyor. Ekeceğimiz bu aromatik bitkiler ile Mustafakemalpaşa’ya has bir bal ortaya çıkacak. İlçemizde hangi ürünlerin yetişebileceğini öğrenmek için de üniversitemizle bir anlaşma yaptık. Örneğin, Güven Mahallesi’nde 5 dönüm yaban mersini ektirmiştik, şimdi ise 100 dönüm arazide bu ürün ekiliyor. Bu ürünlere yönelik kooperatif kurulma çabalarını da destekliyoruz. Bir taraftan Kadın Birliği Kooperatifi kurmaya çalışıyoruz.  Sanayi alanında da Belediye’nin 300 dönüm arazisinin kullanımı için odalarımızla görüş alışverişinde bulunduk. Belediye’mizin muazzam bir geliri olacak. Esnafımız ise en az 500 metrekare en fazla 1000 metrekare olmak üzere kendi işletmelerini büyütme fırsatı bulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.