SON DAKİKA
Hava Durumu

BAŞKAN YÜNKÜL’E GÜVEN TAM…!

Devletin her kademesindeki tüm memurlar ve sağlık çalışanlarının haklarını yıllardır var gücüyle savunur Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül...!

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2022 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2022 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
BAŞKAN YÜNKÜL’E GÜVEN TAM…!

Devletin her kademesindeki tüm memurlar ve sağlık çalışanlarının haklarını yıllardır var gücüyle savunur Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül...!Her açıklamasında adalet vurgusu yapar ve her daim özlük haklarının eşit dağılımına işaret edip, çözüm için var gücüyle çabalar…!

 

Başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm memurların adeta sesi olmuştur ve bu misyon ve vizyonunu üstün bir gayretle her koşulda sürdürmektedir Gökhan Başkan...Mesaisinin tamamını kamu çalışanlarının hak mücadelesi ile geçiren Gökhan Yünkül’e Sağlık-Sen’in geçtiğimiz günlerde gerçekleşen genel kurulundan bir kez daha ‘Güven tam’ mesajı çıktı.

Sağlık-Sen Bursa Şubesi’nin temmuz ayında yapılması gereken 6. Olağan Genel Kurulu, rakip adayın, Bursa 4. İş Mahkemesi'ne açtığı dava nedeniyle bir süre ertelenmişti. Olağan sürecinde ilerleyen takvim için “şaibe” iddialarında bulunulmuş, sendika üyelerine delege seçimleriyle ilgili bilgi verilmediğini ileri sürülmüştü. 4. İş Mahkemesi Hakim’inin başka bir ile tayin olması nedeniyle davaya vekaleten bakan mahkeme heyeti, seçim sürecinin tedbiren durdurulmasına karar vermişti. Nihayetinde yeni atanan hakimle 22 Eylül’de yapılan duruşmada mahkeme, delege seçimlerinde herhangi bir usulsüzlük yapılmadığına ve mevzuata uygun gerçekleştiğine kanaat getirerek kongre süreci önündeki engeli kaldırdı. İşte bu sebepten ötürü de 6. Olağan Genel Kurul Sağlık-Sen’in en uzun soluklu seçim olarak kayıtlara geçti.

Nihayetinde İki listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Gökhan Yünkül, seçim öncesi oluşturulmaya çalışılan yapay gerginliğe rağmen yeniden zaferini ilan etti ve sağlık çalışanları haklarını aramak için yeniden Gökhan Yünkül’e yetki verdi.

HİÇBİR ZAMAN İMKANSIZA OLUR DEMEDİK

Bursa’da başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm memurların gür sesi olan Başkan Gökhan Yünkül’le seçim sürecini, yeni dönem planlarını ve hedeflerini konuştuk. Başkan Yünkül, yapılan tüm algı oyunlarına rağmen Sağlık-Sen üyelerinin iradesinin sandığa net bir şekilde yansıdığını vurgularken mücadelelerine kaldıkları yerden devam edeceklerinin altını çizdi. Seçimlerin asla şüpheye yer verilmeyecek bir süreçle gerçekleştirildiğine işaret eden Başkan Yünkül, gelecek dönem projelerini de anlattı. İşte Başkan Yünkül’ün Sağlık Sen Genel Kurulu dair her cümlesi net ifadeler içeren açıklamaları ve daha fazlası röportajımızda…

Pınar Yeniyiğit: Sayın Başkan Sağlık-Sen’in 9. Olağan Genel Kurulu’nda yeniden başkan seçildiniz. Tebrik ediyorum. Sendikanızın 6. Olağan Genel Kurulu çok uzun soluklu bir bekleyiş sürecinden sonra gerçekleşebildi. Rakibinizin bazı iddiaları üzerine bir süre hukuksal bekleyiş söz konusu oldu. Bu süreçte neler yaşandı?

 YAŞANANLAR ALGI OPERASYONUYDU

Gökhan Yünkül; Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailesinin mensubu olmak bir ayrıcalıktır. Memur-Sen/Sağlık-Sen sadece bir sendika değildir. Memur-Sen kökleri mazide, hedefleri atide, değerlerle beslenen bir mefkurenin adıdır. Bu çatının altında bulunmak, omuzlarımızda bu sorumluluğun hissetmemizi gerekli kılıyor. Memur-Sen ve Sağlık-Sen mensubu olmak, günü kurtarma telaşının ötesinde, yarınları kurtarma ve gelecek nesillere yaşanabilir bir Türkiye bırakmanın adıdır. Bizler mücadelemizde gücümüzü değerlerimizden aldık ve bu güçle bugüne kadar mücadelemizde sayısız kazanımlarla daha demokratik, daha özgür bir Türkiye’nin yolunu açmak için mücadele ettik ve mücadelemiz kaldığı yerden devam ediyoruz. Seçim sürecini geçtiğimiz mayıs ayında başlattık. Normal şartlarda kongremizi temmuz ayı içerisinde gerçekleştirmemiz gerekiyordu. Delege ve başkan adayı olmak isteyen üyelerimiz için başvurular mevzuatımız çerçevesinde başlatıldı. Kongreden üç gün önce Bursa 4. İş Mahkemesi tedbir kararı aldı. Bu karar bile bir algı operasyonuna çevrildi. Eylül ayında yargı, yapılan işlemlerde hukuksuzluk olmadığı ve sürecin mevzuata uygun gerçekleştirildiğine karar verdi. Hemen ardından da kongre sürecimiz devam etti. Rakibimizin iddiaları gerçekleri yansıtmıyordu. Demokraside esas olan iradeyi sandığa yansıtmaktır. Bu seçimde de bunu başarmanın gururunu yaşıyoruz. Son derece demokratik bir ortamda seçim gerçekleştirdik. Her bir uygulamamız şeffaflık içermektedir. Asla şüpheye yer bırakmayacak bir şekilde seçimlerimiz yapıldı. Nitekim rakibimiz de sandıktan 34 delege seçtirmeyi başardı.

FİTNE-FESAT DEĞİL ‘BİRLİK’ KAZANDI

Sağlık-Sen Genel Kurulu’nda kazanan bir kez daha siz oldunuz. Sonucu yorumlarsanız neler söylersiniz?

Bu mücadelede yol alırken, yanımızda bilinçli, karakterli, çelik gibi iradeye sahip bir teşkilatın varlığını hissetmek bizim için en büyük destek oldu. Bugüne kadar gücümüzü hep teşkilatımızdan aldık. Attığımız her adımı teşkilatımızla istişare ederek attık. Değerlerimizden taviz vermeden, verdiğimiz bu mücadeleden hamdolsun yüzümüzün akıyla çıktık. Çünkü, bizler mücadelemizde sendikamızın temelini teşkil eden değerlerin edebiyatını yapmadık, bu değerleri içselleştirerek attığımız her adımda tatbik ettik. Sağlık-Sen Bursa Şubesini güçlü kılan bu değerlere olan bağlılığımız ve samimiyetimizdir. Bu samimiyetle Allah’ın inayetiyle sıkıntıları teker teker bertaraf ettik. Birlik olmanın sinerjisi bütün yorgunluğumuzu ve sıkıntılarımızı bulutların ardından çıkan bahar güneşi gibi dağıttı. Yaşadığımız süreçte şunu açık bir şekilde gördük ki gücünü, dayanağını ve çıkış noktasını bu teşkilat dışında bulan ve teşkilatımızı yok sayarak, “Biz ne istersek o olur” kibriyle hareket edenler, teşkilatımızdan gereken cevabı en güzel şekilde almıştır. Bizi her koşulda destekleyen üyelerimize, yaşanan hoşnutsuzluklara karşı, fitne ve fesadın her türlüsüne rağmen sabırlı oldukları ve hoşgörüden asla taviz vermedikleri için teşekkür ediyoruz. Var olan güçlü aile imajımızın zedelenmesine müsaade etmediler. Bu noktada böyle bir çatı altında bulunduğum için gururlu ve onurluyum.

GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

Seçimlerden önce ortaya atılan bir diğer iddia ise birkaç ay sonra Ankara genel merkezde görevlendirileceğiniz yönündeydi. Bunun sonucunda başkanlığı da bırakacağınız öne sürüldü. Böyle bir durum söz konusu mu?

Hayır. Teşkilatımızın bilgisi dışında bir adım atmayız. Sağlık-Sen’in lokomotifi üyeleridir. Öte yandan Genel Merkez’den de böyle bir talep gelmiş değil. Sendikamız kulislerin değil, istişare ve ilkelerin istikametinde ilerleyen bir yönetim anlayışına ve disiplinine sahiptir. Bizler mücadelemizde gücümüzü değerlerimizden aldık ve bu güçle bugüne kadar mücadelemizde sayısız kazanımlarla daha demokratik daha özgür bir Türkiye’nin yolunu açmak için çabaladık ve aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Arkadaşlarımız müsterih olsunlar. Dün olduğu gibi bugün de görevimizin başındayız, yarın da başında olacağız.

PROMOSYONLARDA SAĞLIKÇILAR KARLI ÇIKACAK

Sağlık-Sen üyelerinin mevcut konjonktürde çözülmeyi bekleyen sorun ve beklentileri var. Kısa vadede gündeminizde hangi konu başlıkları var?

Bizler, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra Sağlık-Sen ailesinin her ferdine ulaşmanın gayreti içerisinde olacağız. Seçim süreci bize eksik olduğumuz noktaları da gösterdi. Öncelikle eksikliklerimizin üzerine eğileceğiz. Şu an önümüzde bir banka promosyonu süreci var. Birinci basamak ve ikinci basamak sağlık çalışanları için ayrı ayrı promosyon ihalesi yapılmıştı. Birinci basamaktaki arkadaşlarımızın mart ayı itibarıyla 16 bin TL’lik bir promosyon ödemesi aldı. İkinci basamak çalışanlarımız için de 2,5 yıl önce 6 bin 250 liralık bir sözleşme yapılmıştı. Ancak günümüz koşullarında bu rakamın çok düşük kaldığını görüyoruz. Ekonomik koşullar değiştiğinden dolayı bu sözleşmede de revizyon yapılmasını istiyoruz. Ancak ilgili bankalar rakamları güncelleme fikrine çok sıcak bakmıyor. Konuyla ilgili yazışmalarımıza devam ediyoruz. Sözleşme iptali de gündemimizde. Ancak iptal ettiğimizde bir ceza da söz konusu olacak. Biz üst kurullarla ve resmi organlarla da görüştük. Masamızda birkaç formül var. Promosyonlarla ilgili komisyonumuz konu hakkında araştırmalarını yapıyor. Neticesinde sağlık çalışanlarının karlı çıkacağı bir formül ortaya çıkaracağız. Üyelerimizin bir hak kaybına uğramasına göz yummayız, izin vermeyiz.

BÜYÜK BİR AİLE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Son olarak eklemek istedikleriniz vardır elbet…

Yoğun bir seçim süreci geçirdik. Bu süreç boyunca birçok ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyaretlerde bizleri misafir eden, bizlerle olan, güçlü desteğini yanımızda hissettiğimiz delege ve temsilci arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Her kurumda bizleri en iyi şekilde temsil eden, Sağlık-Sen’in gücüne güç katan, hizmet sendikacılığıyla sendikamızın bayrağını en yukarılara çeken teşkilat mensuplarımıza da teşekkürü bir borç biliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.