SON DAKİKA
Hava Durumu

Mustafakemalpaşa ışık hızıyla gelişiyor…!

Bursa’nın en büyük yüzölçümüne sahip doğa harikası ilçesi Mustafakemalpaşa yakın geçmişte yerel yönetimin mesuliyetindeki birçok alanda sıkıntılarla boğuşan ve adeta nabzı atmayan bir tablo yansıtırken şimdilerde Belediye Başkanı Mehmet Kanar yönetiminde değişen ve ışık hızıyla da gelişen örnek bir ilçe konumunda…

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2022 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2022 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Mustafakemalpaşa ışık hızıyla gelişiyor…!

31 Mart 2019 seçimleriyle göreve başlayan Başkan Mehmet Kanar ve ekibinin üstün gayretleriyle hayata geçirmeyi başardıkları bu olumlu gidişatın formülü malumunuz çokça merak ediliyor ve yerel yönetimin ürettiği çok sayıda hizmet de Bursa sınırlarını aşıp ülke genelinde birçok belediye tarafından örnek alınıyor. Kuşkusuz ki  Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın elinde sihirli bir değnek yok ..

Ve fakat aynı zamanda hem inşaat mühendisi hem de bir esnaf çocuğu olan, bu vesileler ile de  ticari yaşamda uzun yıllar  ciddi tecrübeler edinebilen  Başkan Kanar’ın herkese örnek olacak nitelikte azmi ve kararlı bir yapısı var.

İlaveten  ilçenin sorunlarını çözüm odaklı planlarını uzun süredir hazır halde tutan  Mehmet Başkan doğru zamanda, doğru ve kendinden  emin adımlar atıyor ve start verdiği her projede hızla ilerleyebiliyor.

Misal  göreve gelir gelmez önceki dönem belediye başkanlarının hep başlamaktan çekindikleri altyapı projeleri için cesurca kararlar alarak düğmeye bastı ve  üstün bir çabayla ilçeye sorunsuz bir altyapı kazandırmak için yine ışık hızıyla çalışıyor  Mehmet Başkan. İlçenin tarihi, doğal ve kültürel güzellikleri de bu dönemde yapılan  yatırımlarla adeta dünya turizmine açıldı. Tarım ve hayvancılığa getirilen bilimsel yaklaşımla verim yükseltildi. Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden birini de Mustafakemalpaşa’ya kazandırmak için gün sayıyor Başkan Kanar.  Sadece millet bahçesi değil tabii ki.  Birçok mahalleye inşa edilen sosyal alanlar, parklar, aş evleri ve kültür merkezleri ilçeye değer katan mühim hizmetler…

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ile İlçenin tabiat harikası dinlenme merkezi Muradiye Sarnıcı’nda 5N1 Başkan’da enine boyuna tüm detayları ile yerel seçimlerden bu yana geçen  üç yılı aşkın süreye dair  hizmet yolculuğunu  konuştuk. Baştan belirteyim her sualime çok net ve de açık sözlü ifadelerle yanıt verdi Mehmet  Başkan.

Gelecek dönem Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı’na yeniden aday mısınız? Diye sorduğumda ise yanıtı aynen şöyle oldu;

“Geçmişte bilenler bilir Ben ne ilçe başkanlığına ne belediye başkanlığına aday olmadım. İhtiyaç hasıl oldu, çağırdılar geldim. Millet size soyadınız büyük, eşrafı var diye oy vermiyor. Gerçekten çalışıyorsanız, ter döküyorsanız, samimiyseniz oy veriyor. Bana partim yeniden görev verirse tabii ki seve seve devam ederim”.

Velhasıl Başkan Kanar ile  hem çok keyifli hem de samimi bir sohbet gerçekleştirdik.

İşte detaylar …!       

MAKAM MAZERET KABUL ETMEZ!

Pınar YENİYİĞİT; Sn. Başkan önce pandemi, sonra Rusya-Ukrayna savaşı. Dünya ekonomisindeki çalkantılı dönem, ülkemizdeki enflasyonist ortam derken çok zor bir süreçte Belediye başkanlığı görevini devraldınız Mustafakemalpaşa’da… üç yılı aşkın süreç nasıl geçti ?

Mehmet KANAR; Bulunduğumuz makamlar dert yanma değil çözüm üretme makamlarıdır. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Mustafakemalpaşalılar bizi bu göreve layık gördü. Biz de ilçemiz için var gücümüzle çalışmak zorundayız tabii ki. Çünkü ilçe sakinlerimize bir borcumuz var. Sizin de ifade ettiğiniz gibi Önce pandemi sonra Rusya- Ukrayna savaşı dünyada dengeleri alt üst etti. Biz tüm bu olumsuzluklara rağmen vatandaşlarımıza hiçbir sıkıntı hissettirmemeliyiz ve hizmet üretmeye de vatandaşımızın sorunlarını çözebilmek için üstün gayretle çalışmaya da devam etmek durumundayız. Görev aldığımız makamlar mazeret kabul etmez.  Gerekli kaynakları da ilgili makamlardan bulabiliyoruz. Hem hükümetimiz hem Büyükşehir Belediyemizle birlikte ilçemize elbirliğiyle büyük yatırımlar kazandırıyoruz.

YÜZYILLIK PROBLEMLER ÇÖZÜLÜYOR

Anımsıyorum da Sn. Başkan  ilk göreve geldiğinizde sizinle gerçekleştirdiğim bir tv programında  “Koltuğumu kaybetsem dahi ilçemizin altyapı problemlerini çözeceğim.” Diyerek çok iddialı bir cümle kurmuştunuz. Ve öyle de yaptınız yani altyapı problemlerini kökten çözebilmeyi başardınız. İnşa çalışmalarında geldiğiniz nokta nedir peki ?
Göreve geldiğimde Mustafakemalpaşa’nın en büyük problemi altyapı idi ve İçme suyu ile kanalizasyon sistemlerimiz eskiydi ve bir türlü yenilenememişti. İçme suyumuz hem sağlıksızdı hem de yüzde 65 kayıp kaçak oranı vardı. İlçe halkımın sağlığını düşünmek zorundayım. Normalde belediye başkanları bu tip projelere girmekten çekinirler. Çünkü bu projeler risklidir. Ama biz çekinmedik. Deyim yerindeyse ben bu projeye kellemi koydum. Şu an geldiğimiz seviyede hem içme suyu hem de kanalizasyon yenileme çalışmalarında yüzde 40’lardayız. Planladığımız gibi gidiyor her şey. İlçemizin yüzyıllık problemleri bir bir çözülüyor. Tabii kolay bir proje değil. İlçe sakinlerimiz de bu proje için fedakarlıkta bulunuyorlar. Sonuç olarak proje tamamlandığında tıpkı Bursa Caddesi’nde, Alparslan Türkeş Bulvarı’nda olduğu gibi pırıl pırıl caddelere kavuşacaklar. Altyapı ile birlikte üst yapı da yenilenmiş olacak.

CANSUYU OLACAK PROJEDE SONA DOĞRU

 Kirmasti Deresinde rekreasyon çalışmalarına başladınız. Bu proje tamamlandığında ilçenize büyük değer katacak. Şu an hangi aşamada Kirmasti Projesi?

Kirmasti’nin rekreasyonu için çok çalıştık ve bütçe sağlamak için yoğun temaslarda bulunduk Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğümüz de bu  çalışma için bizlere gereken desteği verdi. Sağlık ve güvenlik açısından riskli bir bölgeydi ve görüntü kirliliğine neden oluyordu. Proje bittiğinde yürüyüş ve bisiklet yolları, dinlenme alanları, parkları ve ışıklandırmalarıyla ilçemizin önemli bir değeri olacak. Kirmasti, ilçemiz için adeta bir can suyudur. Projenin inşa çalışmaları tamamlandığında  deremizi de kurtarmış olacağız.

ADALET TERAZİSİNDEN ASLA ÖDÜN VEREMEYİZ

Mustafakemalpaşa, yerel yönetiminizin sosyal belediyecilik alanında yaşama geçirdiği  hizmetlerle de öne çıkıyor. Misal tam donanımlı bir aşevi ilçenizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarınıza neredeyse 7/24 hizmet veriyor . Bunun dışında da birçok çalışmanız var. Sosyal belediyecilikte yansıttığınız başarı grafiğinin sırrı nedir Sn. Başkan?

Biz iki mühim  söz verdik; Birincisi altyapıydı. İkinci sözümüz ise ‘Sosyal bir belediye olacağız’ yönünde idi. 3 dönümlük bir park alanında aşevi, gıda bankası, giysi bankası, taziye odaları ve kadın barınma odaları yaparak bu tesisi bir kompleks haline getirdik. Tesisimiz sizin de belirttiğiniz gibi neredeyse 7/24  çalışıyor ancak açılış için henüz bekliyoruz. İlçemize yakışır bir açılış yapacağız. Aşevini görev geldiğimizin henüz altıncı ayında iken  faaliyete geçirdik. Buraya muazzam bir kurban ve zekat akışı var. Bağışçılarımız müsterih olsunlar. Allah rızası için yaptıkları bağışlar gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Yaşlılarımız, bakıma muhtaç hemşerilerimiz, şehit yakınlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz… Hepsine büyük önem veriyoruz. Onları bir nebze de olsun mutlu edebilmek için çalışıyoruz. Sosyal belediyecilikte geldiğimiz noktada başarılı bir yönetim sergileyebilmenin en öncelikli koşullarına gelirsek de vatandaşla samimi bir iletişim çerçevesinde gereken gönül bağını kurabilmeyi ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan yardımlarda da adalet terazisinden asla ödün vermemek gerektiğini iki önemli unsur olarak ifade edebilirim.

Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden biri Mustafakemalpaşa’ya kazandırılacak. Nasıl bir Millet Bahçesi planladınız Sn. Başkan ?

Konseptinde millet kıraathanesi, camisi, şadırvanları, oyun alanları olan yüzölçümü olarak çok geniş bir alan planladık. Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği her şey millet bahçemizde olacak. 50 milyon TL değerinde çok kapsamlı bir millet bahçesi çok yakında ilçemize kazandırılacak. Engelli vatandaşlarımız için yanına bir de rehabilitasyon merkezi açılacak. O bölge ilçemiz için de bir dönüşüm alanı olacak. Zaten dönüşüm de böyle başlar. Hep birlikte bu bölgenin dönüşümüne şahit olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

GENÇLERİMİZ BİZİMLE KALSINLAR

AK Parti’den seçilen belediye başkanları için ortaya atılan ‘Gençlerle iletişim kuramıyorlar. Z Kuşağı gençlik AK Partili siyasilerden çok uzak’ iddialarının tam aksine sizi gençlerle iç içe görüyor hatta ve hatta onlarla birlikte bir tiyatro oyununda rol aldığınızı ya da gençlerle beraberce grafiti dahi yapabildiğini gözlemliyoruz. Yani bugün sizi ilçenizde rol model olarak gören bir gençlik var. Nasıl başardınız genç nüfusla bu derece sağlam diyalog kurabilmeyi?

Tabi ben öncelikle Mustafakemalpaşalıyım. Hayattaki her şeyimi doğup büyüdüğüm ilçeme borçluyum. Dolayısıyla onların isteklerini, hislerini de çok iyi anlıyorum. Örneğin çok kısa süre sonra 30 yıldan beri hayalimiz olan Gençlik Merkezi’ni Mustafakemalpaşa’ya kazandırmanın gururunu yaşayacağız. Bu noktada hem Sayın Milletvekilimiz Mustafa Esgin’in hem Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ın büyük emekleri oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığımız da bu noktada Büyükşehir Belediyemizle birlikte büyük maddi destekler verdiler. 3 milyon nüfusu olan kentlerde olmayan bir tesise kavuşacağız. Cümlemin başında da söyledim. İlçemizde sinema, tiyatro, spor tesisleri olması bizim hayalimizdi. Hepsini bir arada sunacak kompleks bir yapıya kavuşacak ilçemiz. Bizim ana hedefimiz  şudur; Öylesine hizmetler üretelim ki  gençlerimiz burada, doğdukları yerde kalsın. Onlara istihdam sahaları açarken kültürel, sosyal ve sportif taleplerini de yerine getirmek istiyoruz. Gençliğimizde ne hayal ettiysek fazlası olacak. Böylece ilçemizdeki büyük bir eksiklik de ortadan kalkacak.

Mustafakemalpaşa tarımda Bursa’nın çok önemli bir değeri. Hatta ‘salçanın başkenti’ desek yeridir ilçeniz için. Tarımda gündeminizde hangi projeler var Sn. Başkan?  

Türkiye’nin en lezzetli domatesleri ilçemizde yetişir. En güzel biberler yine Mustafakemalpaşa’mızda. Bereketli topraklara sahibiz. Ancak bu bereketli toprakları hep aynı ürünleri ekerek değil daha farklı tarım ürünleriyle zenginleştirmeliyiz. Amacımız  Katma değeri fazla tarımsal ürünler için çalışmak. Tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili çalışmalarımız var. Üniversitemizle bir anlaşma yaptık. Burada ölçümler yapıp elde ettiğimiz sonuçlara  göre tarım yapıyoruz. Örneğin yaban mersini ile ilgili bir çalışma yaptık. Başarılı olduk. Hem çiftçimizin tüm yıl boyunca ürün almasını hem de katma değerli ürün ekerek toprağı dinlendirmesini istiyoruz. Hem çiftçimiz hem de toprak kazansın amacındayız.

HİZMET MAKAMINDAYIZ

Mustafakemalpaşa’da Mehmet Kanar çok seviliyor. Görünen o ki  gönül bağı ilçe halkıyla çok sağlam . Bu sevginin anketlere yansıması nasıl Sn. Başkan ?

Bize gelen verilerde sürekli  teveccühün yükseldiğini  görüyor ve çok mutlu da oluyoruz. Çok iyi gidiyoruz. Bıçak sırtı bir seçim geçmişti ancak gelinen nokta şu an çok farklı. Benim verilen sözü tutmam lazım. Şu anda halktaki karşılığımı görüyorum. İnadına yapılan muhalefeti halkımız prim vermiyor. Ben altyapıya gireceğime 10 tane konser 20 tane park bahçe yapar yine oy kazanırdım. Ancak önemli olan oy kazanmak değil halkımıza hizmet etmektir. Çünkü buralar hizmet makamlarıdır.

GÖREV VERİLİRSE DEVAM EDERİM

Peki Sn Başkan malum soruya gelirsek; Gelecek dönem Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı’na yeniden aday mısınız?

Geçmişte bilenler bilir Ben ne ilçe başkanlığına ne belediye başkanlığına aday olmadım. İhtiyaç hasıl oldu, çağırdılar geldim. Millet size soyadınız büyük, eşrafı var diye oy vermiyor. Gerçekten çalışıyorsanız, ter döküyorsanız, samimiyseniz oy veriyor. Bana partim yeniden görev verirse tabii ki seve seve devam ederim.

BİR MEGA PROJE GÜNDEMİMİZDE !

Klasik bir soruyla devam edersek eğer gelecek yerel seçimlere kadar bir ‘mega’ projeyi yaşama geçirme niyetinde misiniz Mustafakemalpaşa’da?

Evet var tabii ki. Ancak şu an açıklamayalım. Şunu söyleyebilirim sadece; Yılın 365 günü ilçemize hareket getirecek, esnafımızı sürekli canlı tutacak bir proje. İlçemize değer katacak. Kısa zamanda çok büyük işler başardık. Bunu da başaracağımıza inancımız tam. Arkamızda milletimizin desteği var çünkü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.