SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye O Odayı Konuşacak…!

 Malumunuz şu sıralar BESOB’a bağlı tüm esnaf odalarında  tansiyonu ve de aksiyonu oldukça yüksek bir seçim süreci yaşanıyor…! Ve her bir genel kurulun yoğun kulis ve hummalı bir hazırlık sürecine sahne olduğu bu seçimler arasında bir tanesi var ki; şu ana kadar sonuçlanan başkanlık yarışlarında sayı olarak en çok adayla ve de en demokratik ortamda gerçekleşti.   

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2022 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2022 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Türkiye O Odayı Konuşacak…!

 Malumunuz şu sıralar BESOB’a bağlı tüm esnaf odalarında  tansiyonu ve de aksiyonu oldukça yüksek bir seçim süreci yaşanıyor…!

Ve her bir genel kurulun yoğun kulis ve hummalı bir hazırlık sürecine sahne olduğu bu seçimler arasında bir tanesi var ki; şu ana kadar sonuçlanan başkanlık yarışlarında sayı olarak en çok adayla ve de en demokratik ortamda gerçekleşti.   

 İşte o seçim bin 430 üyeye sahip Bursa Elektronikçiler Odası’nın seçimleriydi ve bu yarışta tam dört aday birden yarıştı. Seçime son başkan olarak giren Ali Öztürk 51 oy, yönetimindeki Mustafa Albayrak 82 oy ve Turgay Yıldırım 134 oy alırken, Erkan Kırcalı 285 oyla kazanan isim oldu ve ipi göğüsledi. .Kırcalı diğer üç adayın aldığı oyların toplamının da üzerinde bir oy oranı ile Oda başkanlığına seçilen ve bu yarışta üstün bir başarı grafiği sergileyen Erkan Kırcalı’nın genel kurulun ardından son başkan Ali Öztürk’ün elini öpmesi de oldukça manidardı ve bu tavrıyla Erkan Başkan tüm üyelerinin takdirini topladı.  

Peki, Elektronikçiler neden Erkan Kırcalı dedi ?

Kuşkusuz ki sektörün değişen yapısı irdelendiğinde,  çok sayıda genç girişimcinin de var olduğu yeni bir yapıya doğru belirgin bir değişim söz konusu…!  

Odaya kuruluşundan bu yana hizmet eden büyüklerin etkisi ise yadsınamaz…!

İşte bu tabloda genç nesil ile tüm üyeleri teknolojiye uygun bir çatıda birleştirme istediğini net ifade eden Erkan Kırcalı yakın gelecekte TOGG’un üretileceği Kentimizde Elektronikçiler Odası’nın söz sahibi olması hedefiyle kazandı ve “Bundan sonra sadece Bursa değil, Türkiye genelinde yaptıklarıyla ses getiren bir odamız olacak” mesajını verdi. Başkan Kırcalı Bursa Elektronikçiler Odası’nın yakın gelecek yol haritasını sadece 5N1K’ya anlattı ve her biri birbirinden mühim projelerini ilk kez açıkladı.

 İşte detaylar …! 

 GENÇLİKTE FAYDA VE ENERJİ GÖRÜYORUM

Genç bir kimlik olarak elektronikçiler Odasına başkan seçildiniz? Ne derseniz böyle böyle sizlerle birlikte oda başkanlıklarında kanıksanmış olan ‘Orta ve ileri yaş başkanlar’ süreci için düğmeye basılmış olacak mı?

Aslında esnaf odaları yönetimlerinde ülkemizin kaderi bu… Sanırım ben ve yola çıktığım arkadaşlarımın da en büyük isteği jenerasyonun gençleşmesiydi. Genç ve idealist insanların kader değişimlerinde etkin rol oynaması. Yaşım 35 olmasına rağmen 20’li yaşlarımı özlemle anıyorum. 60 yaşın üstünde olan tecrübeli büyüklerim neler düşünüyordur?  Öyle değil mi? Gençlikte fayda ve enerji görüyorum. Bu sebepten ötürü de umarım Bursa Elektronikçiler Odası’ndan bu dönemde yansıyan tablomuzun diğer oda oluşumlarına da yansımasını temenni ederim. Çünkü genç, dinamik ve sinerjik yapılar her daim temsil ettikleri oluşumların çıtasını yükseltebilir ve örnek çalışmalar üretebilirler.

Seçim sonrası başkan olarak yaptığınız konuşmanın ardından Ali Öztürk’ün elini öptünüz ve örnek bir tavır sergileyerek jest yaptınız... Neler hissettiniz o an?

Seçimimiz Bursa Elektronikçiler Odası’nın tarihindeki en büyük katılımlı Genel Kurulu oldu. Katılımın bu denli yoğun olmasında ve seçimin sükûnet içerisinde geçmesinde Ali Öztürk’ün emeği çok büyüktür. Kendisine tecrübelerinden ve katkılarından dolayı teşekkür ettim. Genel Kurulda aday olan diğer iki adayımıza da demokratik bir seçim ortamı sağlanmasına katkıları için şükranlarımı sunuyorum.

GENÇLİK İKSİRİNE İHTİYAÇ VAR!

Kongreniz nasıl geçti Sn Başkan? Size başkanlığı kazandıran faktörler nelerdi? Elektronikçiler neden ‘Erkan Kırcalı’ dedi? 

Aslında bizim seçilmemizdeki en büyük etken ‘Gençlik’ idi. ‘Gizli gençlik iksiri’ne ülkemizin tüm kurumlarında ihtiyaç var… Ben ve değerli yol arkadaşlarım seçim sürecinde gerçekten samimiyetimizi üyelerimize hissettirdiğimiz için tercih edildiğimizi düşünüyorum. ‘1 oy, 1 oy’ diyerek Bartın, Kocaeli, Yalova’dan gelen üyelerimiz oldu bizim. Durumu özetlemek aslında böyle olur. Size inanan insanlar şehirlerarası yol kat ediyorsa ‘Bu işi başarmışsınızdır’ demektir.

Yönetim Kurulunuzu hangi kriterlere göre oluşturdunuz peki? Dikkat ettiğiniz unsurlar nelerdi yönetimde çalışma arkadaşlarınızı belirlerken?

Yönetim kurulu üyelerimin alanlarının en başarılı, en sevilen insanlardan oluşmasına ciddi önem gösterdim.. Biz Yönetim Kurulumuzu aslında sahada oluşturduk. Yönetimimizdeki kimliklerin her biri temsil ettikleri meslek gruplarının kanaat önderleri… Onlarla gurur duruyorum… Ve hep şunu söylüyorum; Biz kocaman bir aileyiz ve Yönetimin Kurulu Üyelerimin tamamı yöneticilik vasıflarını fazlasıyla taşıyor.

ELEKTRONİĞİN KALBİYİZ!

Peki, mali boyutu ve çalışma takvimi ile nasıl bir oda devraldınız Sn. Başkan?

Bursa Elektronikçiler Odası’nın kuruluşu 1982 yılında gerçekleşmişti. Odamızın şuanda yaklaşık 1430 üyesi mevcut. Elektroniğin kalbi olan oda olarak, çağımıza yön veren bir grubu temsil ediyoruz. Mali olarak söylenecek pek bir şey yok aslında. Maalesef ekonomik açıdan bir takım sıkıntılar yaşıyoruz. Odamızı bu problemden kurtarmak için bazı çözümler üretiyoruz. Ancak göreceksiniz yakın gelecekte sadece Bursa değil, tüm Türkiye’nin konuşacağı bir oda olacak Bursa Elektronikçiler Odası.

Oda yönetiminde bu yıl yapılacaklar listenizde neler var?

Öncelikle odamızın bulunduğu yeri değiştirmek istiyoruz. ı BESOB binasının daha yakınına taşımak istiyoruz ki, Birliğimizle ve diğer odalarla diyalog kurmaktan uzak kalmayalım. Oda olarak bir diğer hedefimiz ise, yeterlilik belgeleri ile ilgili çalışmalarımızı tamamlayarak, üyelerimize yönelik eğitimlerimizi hızlandırmak. Ekonomik olarak üyelerimizi rahatlatacak bir adım da atmak istiyoruz tabii ki. Tüm üyelerimize sağlık, gıda gibi alanlarda sendika mantığına yakın indirim anlaşmaları ilekatkı sağlamak için düğmeye bastık. Kurumsallığımızı artırmak adına KOSGEB ve avukat danışmanı ile anlaşma için çalışmalara da başladık. Ayrıca yeri gelmişken söyleşimiz aracılığı ile bir de duyuru yapmak istiyorum; 8 Nisan Cuma Günü ise büyük katılımlı bir iftar programız var.Tüm üyelerimizi bekliyoruz.

ADİL YÖNETİM, ADİL TEMSİL…!

 Odanızda teknolojik değişim ve gelişime paralel olarak nasıl bir yapı oluşturmayı planlıyorsunuz?

Odamızda yaklaşık olarak 11 meslek grubu bulanmaktadır. Bu meslek gruplarımızdan oluşturduğumuz komisyonlarla nitelikli projeleri yaşama geçirmeyi hedefliyoruz. Meslek gruplarımızın adil temsili de bizim için hayati önemde. Çünkü burada adil olamazsak, odanın genelinde de olumsuzluklarla karşılaşabiliriz. Bunun için de çalışmalarımıza ivedi bir şekilde başladık. Bursa Elektronikçiler Odası parlayan bir yıldız olacak.

Elektronikçiler Odasının üye profilinden söz ederseniz neler söylersiniz?

Bizim odamızın üyeleri farklı meslek gruplarından oluşuyor. Bu meslek grupları da teknolojiye ve çağa yön veren meslek dalları…  Bunlar nelerdir? Örneğin, bilgisayar, cep telefonu, yazılım, donanım, televizyon tamircileri, elektronik tabela imalatı yapanlar, otomasyon sistemi ile uğraşanlar, elektronik sarf malzemecileri gibi… Aslında birbiri ile bağlantılı birçok meslek grubunu barındırıyoruz. Biz büyük bir aileyiz.  Bilgisayarcının telefoncuya, uyducunun elektronikçiye ihtiyacı var. Sıkı ilişkileri artırarak herkesin kazan kazan mantığıyla ticaretlerini devam ettirmeleri hedefindeyiz.

 ‘Odamız Bursa’da söz sahibi olacak’ dediniz… Mesajınız mühim kuşkusuz.. Bu bağlamda neler yapacaksınız?

Oda olarak önceliğimiz üyelerimizin sorunları çözmek... Bunların başında da mesleki yeterlilik belgeleri geliyor. Sırası ile söylemek gerekirse kayıp kaçak önlenmesi, hukuksal sorunların giderilmesi için sözleşmeli bir avukat ile anlaşacağız. Üyelerimize yönelik de kaliteli ve kalıcı eğitimlerle onların yanında olduğumuzu hissettireceğiz.

MAKET İHA YARIŞMASINA KATILACAĞIZ!

Bursa’daki elektronikçilerin ve Elektronikçiler Odası’nın, dünyadaki teknolojik gelişime uyumu açısından nasıl bir karneden söz edersiniz Sn Başkan?

 Böyle bir karşılaştırmanın çok erken olduğunu düşünüyorum. Hem teknolojik olarak hem de odanın imkanları doğrultusunda karşılaştırma yapmamak gerekiyor. Yakın tarihte Bursa’da gerçekleşen TEKNOFEST’de odamız katılmamış. Bizler görevi yeni devraldık ve TEKNOFEST gibi önemli organizasyonlara katılmak için hemen bir takım oluşturduk. Hatta maket İHA yarışmasına katılım göstereceğiz. Bundan sonra sadece Bursa değil, Türkiye genelinde yaptıklarıyla ses getiren bir odamız olacak.

YARALARIMIZI SARMA DÖNEMİNDEYİZ!

 Elektronikçiler pandemi sürecinden kuşkusuz ki bütün esnaf gibi olumsuz etkilendiler. Bu bağlamda ekonomik açıdan Hükümetten beklentileriniz nedir ?

Bütün dünyayı etkisi altına alan pandemiden bizim meslek gruplarımız da büyük hasar aldı. Bize bağlı üyelerimizin işyerleri kapalıyken, diğer perakende fiyatına satış yapan yaygın market grupları, hiçbir kısıtlamaya gitmeden, elektronik eşyaları satabildiler. Bu tablonun yanlış ve hatalı olduğunu düşünüyorum. Pandeminin ağır geçtiği dönemlerde esnafın yanında olunmalıydı. Bizim için şuan yaralarımız sarma dönemi…

Bu röportaj vesilesiyle üyelerinize mesajınız nedir Sn. Başkan?

Bu yola yaklaşık 2 yıl önce çıkmıştık. Bugün üyelerimizin teveccühü ile bu görevdeyiz. Kendileri de çok iyi biliyorlar ki, ne söz verdiysem yerine getireceğim. Üyelerimizden beklentimiz ise sadece bizlerle iletişim halinde olmaları. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.