SON DAKİKA
Hava Durumu

Vekil Mesten; ‘ERKEN SEÇİM LAFÜGÜZAFTIR…’!

Bursa’ya dair projelere ve yatırımlara hakim, halkın ve de ülkenin gündemine derin mercek tutabilen ve de her daim sahada olabilen bir vekildir AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten… Siyaseten oldukça tecrübelidir… şehrin sorunlarını çözüm odaklı hamleleriyle dikkat çeker. Gencinden yaşlısına partisinin tüm kademeleriyle sıkı diyalogları vardır Vekil Mesten’in..

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2022 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2022 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Vekil Mesten;  ‘ERKEN SEÇİM LAFÜGÜZAFTIR…’!

Bursa’ya dair projelere ve yatırımlara hakim, halkın ve de ülkenin gündemine derin mercek tutabilen ve de her daim  sahada olabilen bir vekildir AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten…

Siyaseten  oldukça tecrübelidir…

 şehrin sorunlarını çözüm odaklı hamleleriyle dikkat çeker.

Gencinden yaşlısına partisinin tüm kademeleriyle sıkı diyalogları vardır Vekil Mesten’in..

Sevilir, sayılır.

Bursa’nın özellikle dağ ilçelerine yapılan yatırımlarda emeği büyüktür…

Ayrıca halkın öncelikli gündemi ekonomi başta olmak üzere, diğer tüm konulara dair yanıt bekleyen sualleri rahatlıkla yöneltip, net cevaplar aldığımız bir Vekildir Osman Mesten.   

Keles, Harmancık, Büyükorhan ve Orhaneli’de hayata geçen projelerle adından sıkça söz ettiren AK Parti Bursa Milletvekili Mesten, baş döndürücü siyasi gelişmelerden ekonomiye, Bursa’nın yatırım programından dünyada yaşananlara değin görüşlerini detaylarıyla sadece 5N1K’ya açıkladı.

Öncelikle ekonomik tablo olmak üzere gündeme dair önemli tespitlerde bulunup  ve mühim mesajlar veren Vekil Mesten gezi olayları, pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşının yakın zamanda hayata geçen ekonomi modelinin meyve verme süresini uzattığına vurgu yaptı.

 Türkiye’nin yıllarca yüksek faiz, düşük kur sarmalından bir türlü kurtulamadığına işaret eden Milletvekili  Mesten bu kısır döngüden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile artık çıkmaya başlandığına dikkat çekti  ve “Cumhurbaşkanımız yeni bir model ile milletimize bir sıçrama yaptırmak istiyor, 2023 hedefinin ise yeni bir ekonomik model ile gerçekleştirilebileceğinin hesabını yapıyor. Ülkemiz artık uluslararası bir aktör haline geldi. Uluslar arası bu  gücün en önemli göstergesi de ekonomidir” sözleriyle sistemin başarılı olacağından emin konuştu.

Ekonomik programı açıklanmadan önce döviz kurlarındaki ani yükselişle birlikte erken seçim  çağrısı yapan ve bu çağrıyı mevcut konjonktürde de her fırsatta dile getiren muhalefete de bir çift sözü vardı Osman Mesten’in;

 “Erken seçim şu saatten sonra lafügüzaftır. Seçimlere 1 yıldan az bir süre kaldı. Biz anayasayı değiştirirken de erken seçimler, kaos ve krizler olmasın diye değiştirdik.”  

 İşte gelecek seçimlerde yeniden milletvekilliğine aday olacak mısınız? Yönündeki sorumuza net ifadelerle’ Aday olmak isterim’ cevabını veren  AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten’in 5N1K’ya özel söyleşimizde yaptığı  dikkat çekici  ve de mühim açıklamalar…!

DÜNYA KÜRESEL EKONOMİK ŞOKTA…!

Sn. Vekil görünen tabloda art arda gelen zamlar hasebiyle halkın gündeminde enflasyonist ülke ekonomisi var. Bu bağlamda hükümet  yakın gelecekte nasıl bir yol haritası izleyecek?

Vatandaşımızın birinci gündem maddesinin ekonomi olduğunun farkındayız. Yaşanan ekonomik dalgalanmaları Cumhurbaşkanımızın önderliğinde takip ediyor ve gerekli önlemleri almaya devam ediyoruz. Malumunuz bu dalgalanmalar sadece Türkiye’de nüksetmiyor. Aslında bu yaşananlar küresel çapta oluşan şoklardır. Her ne kadar muhalefet bu sorunların sadece Türkiye’de yaşandığını ifade etse de  küresel çaptaki bu sıkıntının öncelikli sebebi ise pandemidir. 2 yıl süren pandemi ve sonrasında üretim sürecinde bazı kopukluklar yaşandı. İşte bu yaşananlardan ötürü oluşan ekonomik darlık henüz atlatılabilmiş değildir. Rusya-Ukrayna savaşı ise tahıl başta olmak üzere gıda arzını tehlikeye soktu. Gezi olaylarından itibaren ülkemiz hala çeşitli manipülasyonlara maruz kalıyor. Cumhurbaşkanımızın üzerinde ısrarla durduğu bir ekonomi modelimiz var. Bu modelin faydalarını görüyoruz fakat yeni modeli  henüz vatandaşa yansımadı. Küresel ekonomide faiz-döviz-enflasyon endeksli bir kısır döngü var. Bu döngüde kazanan sürekli küresel emperyalizm oluyor. Türkiye İstihdama, yatırıma, üretime, ihracata ve turizme odaklı bir model arayışındaydı. Cumhurbaşkanımız da bunun yolunun faizin düşürülmesinden geçtiğini ifade etti ve yeni ekonomi modelini hayata geçirdi.

YENİLENEBİLİR ENERJİDE ÇOK CİDDİ ATILIMLAR YAPTIK!

Türkiye’de vatandaş elektrik ve doğalgazda yüzde 70 seviyesinde sübvanse ediliyor. Son yıllarda petrol ve doğalgaz aramalarımız artarak sürerken, hem Karadeniz’de hem Akdeniz’de doğalgazda ciddi mesafe aldık. Son 10 yılda yenilenebilir enerjide çok ciddi atılımlar yaptık. Bazı gelişmiş ülkeler, bize oranla  nispeten daha fazla enflasyon artışı yaşadılar. Cumhurbaşkanımız yeni bir model ile milletimize bir sıçrama yaptırmak istiyor, 2023 hedefinin ise yeni bir ekonomik model ile gerçekleştirilebileceğinin hesabını yapıyor. Ülkemiz artık uluslararası bir aktör haline geldi. Bu uluslararası gücün en önemli göstergesi de ekonomidir. Sanayide ve büyümede bu güne kadar ulaşılamayan rakamlara gelindiğini milletimiz de görüyor. 2021 yılında 21 bin civarında yeni şirket açıldı. Bunların önemli bir kısmı ise Bursa’da… BTSO ise 50 bin üye sınırını aştı. İşte bu bağlamda İhracat odaklı ve katma değerli mal üreten sanayicilerimizin sürekli yer arayışı içerisinde olduğunu görüyoruz.

VATANDAŞI ENFLASYONA EZDİRMEDİK!

Devlet memurlarının maaşlarına enflasyon farkları çerçevesinde yapılan zamlar ve yeni, asgari ücret rakamı halkın nezdinde mevcut ekonomik tablo çerçevesinde yeterli bulunacak mı peki Sn. Vekil?

AK Parti iktidarı hiçbir zaman memurunu, emeklisini ve asgari ücretlisini enflasyona ezdirmemiştir. Bugüne kadar yaptığımız gibi bunun teminatını veriyoruz. Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon farkları ödenmekteydi, refah payları da yatırılacak. Milletimizi ezdirmeyeceğiz. Emeklilerimize bayram ikramiyelerini de yine ilk kez bizim iktidarımız verdi.

 BİZ HER ZAMAN SAHADAYIZ!

Cumhur İttifakı’nın ‘Seçimler açıklanan zamanda gerçekleşecek vurgusuna ve 6’lı masada da çatlaklar olmasına karşın muhalefetin  ‘erken seçim’ çağrısı sürekli devam ediyor  ne diyorsunuz yorumunuz nedir bu tabloya?

Erken seçim şu saatten sonra lafügüzaftır. Seçimlere 1 yıldan az bir süre kaldı. Biz anayasayı değiştirirken de erken seçimler, kaos ve krizler olmasın diye değiştirdik. Muhalefetin erken seçimden beklentisi nedir? Kendileri daha aday bile belirleyemediler. Bu arada Partimizin her daim  sahada seçim startı anlamına gelen bir performansı var. Zaten biz her zaman sahadaydık. İşte bu anlayışla ve yeni bir seferberlik haliyle gelecek seçim için çalışmayı sürdürüyoruz.

1,5 MİLYONUN ÜZERİNDE İKAMET İZNİNİ ALMIŞ GÖÇMEN VAR!

Suriyelilerin gönderilip gönderilmemesi seçimlerin ana gündem maddesi olacak gibi… Sn. Vekil bu konuda neler söylersiniz?

Yalan, algı ve iftira kampanyalarıyla kendilerine göre buldukları açığı Cumhurbaşkanımıza karşı manipüle etmek isteyenler bu mevzuyu kullanıyor. Ümit Özdağ’ın da yanlış yolda olduğunu belirtmek isterim. Suriye’de bir trajedi var. Biz Suriyeli sığınmacılar ile ilgili hükümet olarak  Türk Milletinin diğer milletlerden farkını ortaya koyan bir yol haritasında ilerliyoruz . Yunanlıların ve Fransızların Akdeniz’de mülteci  botlarını nasıl acımasızca batırdığını dünya izliyor. Oradaki insanlar bizim yakınımız. Politikamız çok açık. Türkiye’de 1,5 milyonun üzerinde resmi ikamet iznini almış göçmen bulunuyor.

Öte yandan görünen tabloda da  terörü bitirme noktasına geldik. Türkiye uluslararası gücünü artırdıkça, terör guruplarının arkasındaki güçlerle de mücadele edecektir. Suriye ve Irak’a sınır dışı operasyonlar düzenleyerek, teröre darbe vuruyoruz. Terörden arındırılmış bölgeler oluşturarak, ülkemizdeki Suriyelileri de o bölgelere yerleştirme planlarımız var. Bu arada 300 bin civarında Suriyeli de memleketlerine döndü.

ÇIKARILAN BİR KANUN GERİYE DOĞRU YÜRÜMEZ!

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  3’üncü kez aday olması hukuken mümkün değil yönündeki  iddialara yanıtınız nedir Sn. Vekil?

 Hukukun en temel maddesi şudur; Çıkarılan bir kanun geriye doğru yürümez. 2018’de yapılan bu değişiklik o tarihten itibaren yapılan seçimler için geçerlidir. Yetkileri ve sorumlulukları açısından farklı bir idareci söz konusu… Dolayısıyla aynı Cumhurbaşkanı’ndan bahsetmiyoruz. AK Parti ve MHP’nin bu konudaki açıklamaları gayet açık ve nettir. Meclis’e sunulan raporda ‘şu ana kadar yaptığı görev süresinin dikkate alınmayacağına yönelik bir gerekçe’ var. Meclis Başkanı Şentop bu durumu açıklamıştır. Muhalefet tarafından da bu konuda ne bir açıklama ne de bir şerh durumu söz konusu değildir.

 ADAY OLMAK İSTERİM

Peki siz gelecek seçimlerde milletvekilliğine yeniden aday olacak mısınız?

‘Ben siyaseti bırakıyorum’ gibi bir ifadede bulunmadım. Tabi ki takdir Cumhurbaşkanımız ve parti yetkililerinindir, aday olmak isterim.

MUHALEFETİN SÖYLEMLERİ BOŞ LAFTAN İBARETTİR!

Kamu hastanelerinin şehir dışına taşınması ile ilgili muhalefetin yerelde tepkileri ve eleştirileri var.  Bu konuda muhalefete cevaben neler söylersiniz ?

 Pandemiyle birlikte bu tartışmaların geride kaldığını düşünüyordum. Şehrimiz sürekli  büyüyor. Sağlık gibi diğer alanlarda da ihtiyaç günden güne artıyor. Pandemi gösterdi ki, Şehir Hastanesi Bursa’nın en büyük kazanımlarından biridir… Bursa’da pandemi rahat atlatılabildiyse, Şehir Hastanesi’nin bunda payı büyüktür. ‘Şehirden uzak’ yönünde bir argüman geliştirdiler. Şehir merkezine 17-18 kilometre olan hastane uzak değildir. Bütün hastanelerimizdeki yapılanmalarda milletimizin isteğini dikkate alıyoruz zaten. Şehir Hastanesi büyüklüğündeki bir hastaneyi Çekirge Devlet Hastanesi’nin aşağı indirilmesi suretiyle Acemler’de açmak üzereyiz. Orada da 1250 yatak var. Muhalefetin bu konudaki söylemleri boş laftan ve demagojiden ibarettir. Şehir Hastanesi’ne giden her insan da  aldığı tedaviden dolayı bizlere teşekkür etmektedir.

CHP’NİN  RAHATSIZ OLMASINI ANLAYAMIYORUM!

Gündemdeki İnternet Yasası da çokça tartışılıyor ve muhalefet yasa önergesine itiraz ediyor … Bu bağlamda görüşünüz nedir ?

İnternet Yasası’nın bayramdan önce çıkarılması yönünde bir gayret vardı, yetişmez ise önümüzdeki süreçte, yine  yakın bir tarihte yasa meclisten geçecektir. CHP’nin bu yasanın içeriğinden rahatsız olmasını anlayamıyorum. Başta yalan habere cezai müeyyide kısmı olmak üzere diğer muhalefet partilerinin de ‘Yasa geri çekilsin’ yönünde görüşleri var. Fakat sosyal medyaya net olarak bakarsan montaj yaparak, insanların onurlarıyla oynandığını görüyoruz. CHP yasa önergesine karşı bu işin öncülüğünü yapıyor. Kendileri yalan ve iftira üzerine siyaset yaptıkları için, ellerindeki bu argümanı kaybetmek istemiyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.