SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Koca: Taburcu olan depremzede sayısı 13 bin 612

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da Kanatlı Apartmanı'nın enkazında çıkarılan yaralıların son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Koca, "Toplam hastanelerdeki tedavi gören sayısı 21 bin 859, dün taburcu olanlarla birlikte toplam tabucu sayısı 13 bin 612'dir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2023 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2023 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bakan Koca: Taburcu olan depremzede sayısı 13 bin 612

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da Kanatlı Apartmanı'nın enkazında çıkarılan yaralıların son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca'nın açıklamaları:

Hatay'da ve tüm Türkiye'de insan gücünün sınırı neyse onu zorluyoruz. Bakanlığımızın ilgili her 8 bölgesinden biri afet bölgesindedir. Toplam hastanelerdeki tedavi gören sayısı 21 bin 859, dün taburcu olanlarla birlikte toplam tabucu sayısı 13 bin 612'dir. Cerrahi operasyonlar ve acil müdahalelerde büyük başarılar ortaya konulmuştur. Sağlık çalışanı arkadaşlarıma sizler adına teşekkür ediyorum. Tüm ekiplerimiz ameliyat masası başındaki ekipler gibi koordineli çalışıyorlar. 

Depremde yaralanıp tedavi altına alınan hastalarımızın büyük kısmı taburcu edildi. Başka sebeplere bağlı rahatsızlıkları olan hastalarımız için gerekli sağlık hizmetleri özenle veriliyor. Afetten etkilenen şehirlerde şu an öne çıkan görevlerimiz bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek, hastaları hızla tedavi etmektir. İnanıyorum ki hayat şartları kolay olmasa da tedbirlerle birlikte depremzede kardeşlerim de riske karşı hayata sarılacaktır. 

DEPREM BÖLGESİNDEKİ HASTALIKLAR

Elde edilen sonuçlar üzerine içme suyu olarak şişelenmiş suların kullanımı için çalışma başlatılmıştır. Tankerle gelen sular da klorlanmıştır. Afet bölgesinde olası bulaşıcı hastalıklarla ilgili riskler erken uyarı sisteminin kurulmasıyla şu an kontrol altındadır. Sarılık, grip benzeri hastalıklar, ishalli hastalıklar izlenmektedir. 5746 kişide bağırsak enfeksiyonu, 103 kişide sarılığa, 61 bin 880 kişide grip benzeri hastalıklara rastlanmış, tedavilerine hemen başlanmıştır. Tetanos hastalığına karşı gerekli aşı yapılmaktadır. 

"DEPREM BÖLGESİNDE 6447 BEBEK DÜNYAYA GELDİ"

Bu şehirlerin insanı bir travma yaşıyor. Bu şehirlerde insan ruhu hasar gördü. Başlattığımız ruhsal ve psikososyal destek hizmetlerinde 44 bini aşkın kişiye ulaştık. Deprem bölgesinde 6447 bebek dünyaya geldi. Her doğan çocuk bir umuttur. 

Bağırsak ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında gözlenen artış olmakla birlikte şu an afet illerimizde ciddi bir halk sağlığı tehlikesi mevcut değildir. 

Bizler arama ve kurtarma çalışmalarına sonuna dek devam edeceğiz. Son çalışmalarını yaptığımız 98 binanın enkazından umarım size yeni iyi haberler verebiliriz. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.