SON DAKİKA
Hava Durumu

İftarda turşu tüketin ama sahurda asla!

Faydaları saymakla bitmeyen turşular Ramazan ayında da sofraların vazgeçilmezi olabilir. Tokluk hissi veren ve sindirimi kolaylaştıran turşunun birçok faydası daha bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2023 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2023 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
İftarda turşu tüketin ama sahurda asla!

Ramazan ayına sayılı günler kala vatandaşlara birçok tavsiye gelirken turşu da bu önerilerin arasındaki yerini aldı. Özellikle tokluk hissi veren turşu, sindirim sistemine de fayda sağlıyor.

"TURŞULAR İNSANA TOKLUK HİSSİ VERİR"

Ev içi ve ev dışı tüketim olarak hizmet veren bir turşu firması sahibi olan Muhsin Bölük, turşunun faydalarını anlattı. Turşunun birçok faydası olduğunu söyleyen Bölük, turşuların iftar sofralarının vazgeçilmezi olduğunu belirtti. Bölük, "Turşular insana tokluk hissi verir, sindirim sistemini kolaylaştırır, bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve özellikle doğal probiyotik olduğu için Alzheimer'a da iyi gelir" ifadelerini kullandı.

"KARACİĞER VE AKCİĞERE ÇOK FAYDALI"

Pancar turşusuna dikkat çeken Bölük, "Karaciğer ve akciğere çok faydalı bir üründür. B12 vitamini taşır. Doğal probiyotik olduğu için özellikle akciğer ve karaciğerin temizlenmesinde çok büyük rol oynuyor. Vücuttaki bütün kötü toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olur" dedi.

"SAHURDA TURŞU TÜKETMEMELİYİZ"

Vatandaşların iftarda turşu tüketmelerinin faydalı olacağını söyleyen Bölük, sahurda ise turşu tüketmemeleri konusunda uyardı. Bölük, "Sahurda turşu yememeliyiz. Çünkü turşuda az da olsa tuz oranı olduğu için sahurda yedikten sonra susatır. Ama iftarda herkes yeterli miktarda yediği zaman turşunun vücudumuza faydaları saymakla bitmez" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bursadabugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.