SON DAKİKA
Hava Durumu

Medicabil Çalışanlarına ‘İşyerlerindeki Psiko-Sosyal Risk Etmenleri’ Anlatıldı

Medicabil Sağlık Grubu, sağlık alanında attığı adımların ve hizmetlerinin yanı sıra kurum içi eğitim çalışmaları ile de öncü ve örnek olmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 10:32
Kaynak: Bursada Bugün
Medicabil Çalışanlarına ‘İşyerlerindeki Psiko-Sosyal Risk Etmenleri’ Anlatıldı

Son olarak Prof. Dr. Şükrü Kartalcı’nın konuşmacı olarak katıldığı programda Medicabil Sağlık Grubu doktorları ve çalışanlarına ‘İşyerlerinde Psikososyal Risk Etmenleri’ konusu anlatıldı. Program öncesinde açılış konuşması yapan Özel Medicabil Nilüfer Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, kurum içi eğitim programları ile doktorların, yöneticilerin ve çalışanların mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Farklı konularda alanının uzmanlarının katılımları ile eğitim programlarını sürdüreceklerini belirten Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, her alanda sürekli gelişimi esas alan Medicabil Sağlık Grubu olarak öncü çalışmalarını devam ettireceklerini ifade etti. 

Medicabil Sağlık Grubu çalışanlarına, işyerlerinde çalışan sağlığını etkileyen faktörleri anlatan Prof. Dr. Şükrü Kartalcı, psikososyal risklerin başında stresin geldiğini ve stresin çalışanlara ruhsal ve bedensel zararlar verebildiğini anlattı. İşyerlerinde stresin önlenebilmesi için öncelikle bu durumu tetikleyen faktörlerin doğru tespit edilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Şükrü Kartalcı, çalışma ortamı, iş yoğunluğu, çalışma arkadaşlarının birbirleri ve üstleri ile olan ilişkileri, çalışma saatleri gibi nedenlerle çalışanların bu olumsuz durumu yaşayabileceğini ifade etti. Her insanın strese maruz kalma nedenlerinin ve strese dayanma eşiğinin farklı olduğunu anlatan Prof. Dr. Şükrü Kartalcı, “Maruz kalınan stresle baş edebilmek için çalışanların iş ve özel hayat dengesini doğru bir şekilde koruyabilmesi, iş dışında da zihnen ve bedenen meşgul olabilecekleri farklı uğraşılar bulabilmeleri önemlidir. Kişinin özel hayatını ve sağlığını da etkileyebilen stres etmenini en aza indirebilmek çalışan ve işveren açısından daha verimli sonuçları getirecektir” dedi.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.