SON DAKİKA
Hava Durumu

Bizim Esad’ı yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Suriye ile kurduğu temas hakkında ilk kez Ukrayna dönüşünde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan, muhalefetin ‘Türkiye Esad’ı yenemedi şimdi anlaşmak için zemin hazırlıyor’ sözlerine yanıt verirken “Bizim ‘bir gece ansızın gelebiliriz’ ifademiz boşuna değil. Vakti saati geldiğinde bu yapılır. Biz bütün bu işlere hazırlıklıyız” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2022 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2022 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bizim Esad’ı yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Türkiye’nin gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken son günlerde Suriye ile kurulan temasla ilgili de konuştu.

Muhalefetin ‘Türkiye Esad’ı yenemedi şimdi anlaşmak için zemin hazırlıyor’ şeklindeki yorumu hakkında da konuşan Erdoğan “Bizim Esad’ı yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok ki. Eğer Türkiye’de muhalefet olayı böyle bir noktaya taşıyorsa bu muhalefetin hem kalitesini hem de gramını ortaya koyar” ifadelerini kullandı.

SURİYE İLE SİYASİ DİYALOG OLACAK MI?

"Suriye ile siyasi diyalog olacak mı?" sorusuna da yanıt veren Erdoğan, "Şunu bir defa bilmemiz, kabullenmemiz gerekir. Devletler arasında hiçbir zaman siyasi diyalog veya diplomasi kesip atılamaz. Her zaman her an bu tür diyaloglar olur, olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçakta gazetecilerle gerçekleştirdiği söyleşiye Ukrayna ziyareti hakkında genel bir değerlendirme yaparak başlarken ardından da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İşte Erdoğan’ın Ukrayna ziyareti dönüşünde yaptığı o açıklamalar:

Ukrayna Devlet Başkanı Sayın Zelenski’nin davetine icabetle Lviv’e yaptığım çalışma ziyaretini tamamladık. Bu, savaşın başlamasının ardından Ukrayna’ya gerçekleştirdiğim ilk seyahat oldu. Sayın Zelenski’yle yaptığımız görüşmelerde ikili ilişkilerimizi tüm veçheleriyle ele aldık.

Tabii yaklaşık altı aydır devam eden savaş, görüşmelerimizin ana konusunu teşkil etti. Dayanışmamızın, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine desteğimizin süreceğini kendisiyle bir kez daha paylaştım. Savaşın diplomasi ve müzakereler yoluyla çözümü için elimizden gelen katkıyı sağlamaya devam edeceğimizi de ifade ettim. Aynen Soçi ziyaretimde Sayın Putin’e söylediğim gibi, Sayın Zelenski’ye de aralarındaki görüşmeye ev sahipliği yapabileceğimizi hatırlattım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.