SON DAKİKA
Hava Durumu

Ekrem İmamoğlu, canlı yayında adaylık konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu

İmamoğlu "Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener'in başını öne eğdirtmem" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2022 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2022 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Ekrem İmamoğlu, canlı yayında adaylık konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de İlker Karagöz'ün sunduğu Çalar Saat programında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Hakkında açılan davayla ilgili konuşan İmamoğlu, YSK üyelerine seslenerek, "Ekrem İmamoğlu'nun siyasi yasaklı olmasına göz mü yumacaksınız?" diye sordu.

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"KOLİVAR'IN SÖYLEDİKLERİNİ DESTEKLEMİYORUM AMA İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ VAR"

Sayın Kolivar'ın o sözüne herkes kızabilir ama bu ülkede fikir özgürlüğü diye bir şey var. İnanın bu konuyu ilk dinlediğimde esprili bir şekilde bizim Halk Ekmek'in reklamını yaptı subliminal olarak. Kolivar bunu söylemiş ya arkadaş sonra hatırladım bana konuşmayı çıkartın dedim, bir hanımefendinin bir konuşması vardı. Diyor ki, Sevda Noyan, '15 Temmuz kursağımızda kaldı, doğru anlaşılsın bizim aile şöyle 50 kişiyi götürür' bunu söyleyen hanımefendi şu anda serbest. Kovuşturmaya gerek yoktur talimatı çıktı. Kolivar tutuklanıyor. Söylediklerini destekleyecek değilim zaten bizi hedefine koymuş. İstanbul'da insanlar keyiften ekmek kuyruğuna girer mi! Siyaseten halkın gerçeklerinden uzak olması meselesi bu.

"ENDİŞE, KORKU, KAYGI HİSSETMİYORUM"

Vatandaşlarımızla epeyce dertleştim, sizin vasıtanızla da paylaşmayı istiyorum. Bu davanın Ekrem İmamoğlu'na zararı ne, faydası ne? Beni zerre ilgilendirmiyor. Ne faydası ne zararı. 'Bu davanın sonucu ne olursa size ne olacak?' diye soruyorlar. Hiç ilgilenmedim. Hukukçularımızla oturduk genel kapsamda bir şeyler konuştuk ama şu ceza verilirse böyle olursa vs.. Çünkü bununla ilgili tek bir endişe, korku, kaygı hissetmiyorum ama şu mahkemeden utanç duyuyorum. Böyle bir yargılama olamaz. Trajikomik bir durum. Siz 16 milyon insanı cezalandırmak için yaptığınız hamlenin farkında değil misiniz?

"EKREM İMAMOĞLU'NUN SİYASİ YASAKLI OLMASINA GÖZ MÜ YUMACAKSINIZ?"

 31 Mart seçiminin iptal edilmesine dönük karar veren YSK üyelerine sesleniyorum, niye düşünmüyorsunuz? 31 Mart seçimlerini iptal ederken siyasetin baskısı altında kalarak, en üst mevkiden birçok siyasi kişiliğe kadar sizi zora sokacak bir biçime sokacak kadar 'hırsızlar', 'teröristler' diyerek zorla o günün mevzusu haline gelen insanların yargılanmasından tümüyle beraat 'hiçbir suçu yoktur, terörist değildir' diye çıkan karardan sonra üzüntülü müsünüz, vicdan sızınız var mı? Ne kadar kötü bir karar vermişiz diyor musunuz? Ben bu sözü şu an YSK üyelerine söyledim. Ama o davada bahsi geçen sözü YSK üyelerine söylemedim. O gün ret oyu veren YSK üyelerine sesleniyorum. Hala kalkıp 'bir hata yaptık' demiyorsanız, şimdi de Ekrem İmamoğlu'nun siyasi yasaklı olmasına göz mü yumacaksınız? Bu konuda hiç mi ses çıkartmayacaksınız? Ben yüce Türk yargısına güvenmek istiyorum. 

"HAKİM TEHDİT EDİLMİŞ MİDİR?"

Karadeniz'den İstanbul'a atanan hakim tekrar Karadeniz'e gönderilmez. Acaba Anadolu Başsavcılığında üst yargı mensuplarından birisi hakime bak en az 2 yıl ve daha fazlası ceza ver seni istediğin yerde ağır ceza reisi yapalım demiş midir?  Bir başka mahkeme başkanının da sürgününü örnek göstererek. Hâkim tehdit edilmiş midir?"

"KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER'İN BAŞINI ÖNE EĞDİRTMEM"

İmamoğlu "nefer" tartışmalarına ilişkin "Neferin anlamı çalışan çabalayandır, Sayın Genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu ile sayın Meral Akşener'in başını öne eğdirtmem. Bunlar ortak bir yerde ülkemizin geleceğini tasarlayan saygın insanlar" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.