SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan HDP ziyareti açıklaması

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı olarak yola çıktıktan sonra destek turunda ilk ziyaretlerini bugün gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz günlerde, Kılıçdaroğlu'nun cumartesi günü HDP ile görüşeceği açıklanmış, daha sonra HDP tarafından yapılan açıklamada ziyaretin ertelendiği duyurulmuştu. CHP lideri, ilk ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada HDP ziyaretinin ertelenmesine de değindi.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2023 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2023 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Kılıçdaroğlu'ndan HDP ziyareti açıklaması

14 Mayıs günden güne yaklaşırken cumhurbaşkanı adayları da netleşiyor. 6'lı masa liderlerinin ortak aday gösterdiği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı dışındaki partileri de birer birer ziyaret ederek seçimler için destek isteyecek. HDP ile cumartesi günkü görüşmesi ertelenen CHP liderinin yeni programı belli oldu.

MYP LİDERİ ÇAYIR İLE GÖRÜŞTÜ

Kılıçdaroğlu, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır'ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nu Milli Yol Partisi Genel Merkezi'ne gelişinde Çayır ve parti yetkilileri karşıladı. Kılıçdaroğlu ve Çayır, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

KILIÇDAROĞLU: TEKRAR KONUŞACAĞIZ

Ziyarette Türkiye'nin bugünkü sorunlarını ele aldıklarını belirten Kılıçdaroğlu, uygun ortamlar olduğunda tekrar konuşacaklarını ifade etti.

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Çayır da ziyareti önemsediklerini kaydederek, "Başta Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere bütün faili meçhullerin aydınlatılması gerektiğini Kılıçdaroğlu'na ilettik." dedi.

Adaletin, liyakatin ve üretimin olduğu, insan farklılığının zenginlik sayıldığı, kavga sebebi sayılmadığı bir Türkiye'yi arzu ettiklerini aktardıklarını bildiren Çayır, "Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü, devletin tekliği, vatanın birliği çok mühim." diye konuştu. Çayır, ziyaretinden dolayı teşekkür ettiği Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanlığı adaylığı yolunda başarılar diledi.

TOPU HDP'YE ATTI

Gazetecilerin HDP'ye yapacağı ziyaretin ertelenmesine ilişkin sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Onu bana sormayacaksınız. Onu ev sahibine soracaksınız." dedi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan ve İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat'ın milletvekili aday adaylığı için istifa ettiklerinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Yaklaşık 50 bin insan hayatını kaybetti. Allah rızası için bir kişi sorumluluk alıp 'Ya vicdanen benim istifa etmem lazım. Ben bunu beceremedim, bunu yapamadım, bunda benim de sorumluluğum var.' demedi. Ne diye istifa ediyorlar? Yeniden siyasete girmek için. Olur, girsinler."

HDP DUYURMUŞTU

Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinin ertelendiğini HDP "Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun partimize ziyareti program yoğunluğundan dolayı ileri bir tarihe ertelenmiştir" sözleriyle duyurmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.