SON DAKİKA
Hava Durumu

Arda Güler ilk kez sahne aldı! A Milli Takım, Çekya'yı mağlup etti

A Milli Takımımız ikinci hazırlık maçında Gaziantep'te Çekya ile karşılaştı. Ay-Yıldızlılar, Enes Ünal ve Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Arda Güler ilk kez A Milli Takım formasını giydi.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2022 22:02
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2022 22:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Arda Güler ilk kez sahne aldı! A Milli Takım, Çekya'yı mağlup etti

A Milli Takımımız ikinci hazırlık maçında Gaziantep'te Çekya ile karşılaştı. Ay-Yıldızlılar, Enes Ünal ve Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Önceki gün Diyarbakır'da İskoçya'yı ağırlayan ve sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan Ay-Yıldızlılar, Gaziantep'te Çekya'yı konuk etti. A Milli Takımımız, Çekya'yı da 2-1 mağlup etmeyi başardı. Ay-Yıldızlıların gollerini 31. dakikada Enes Ünal ve 69. dakikada Hakan Çalhanoğlu kaydetti. Çekya'nın tek golü Doğan Alemdar'ın büyük hatasında Vaclav Cerny'den geldi.

ARDA GÜLER İLK KEZ SAHNE ALDI

Türk futbolun son dönemde yetiştirdiği en büyük yeteneklerden biri olan Arda Güler, 17 yaşında Millİ Takım formasını giydi.

Fenerbahçe'nin 17 yaşındaki yeteneği Arda Güler, Çekya maçının 67. dakikasında Enes Ünal'ın yerine oyuna dahil oldu ve bu heyecanı ilk kez yaşadı.

25 Şubat 2005 doğumlu Arda Güler A Milli formayı en genç yaşta giyen 4. futbolcu oldu.

İLK YARIDAN DAKİKALAR

8. dakikada rakip ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Doğukan’ın yerden şutu az farkla auta çıktı.

12. dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun ceza sahası içi sol çaprazından yerden kaleye vuruşunu kaleci Pavlenka güçlükle kornere çeldi.

14. dakikada sağ kanatta Eren’in kale önüne yerden ortasında altıpas içerisinde Enes Ünal topa dokunamadı.

16. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı serbest vuruşta top direğin yanından az farkla auta çıktı.

31. dakikada Cengiz’in savunma arkasına pasında topla buluşan Enes’in uzak köşeye sert şutu ağlarla buluştu. 1-0

33. dakikada Hakan’ın uzun pasıyla topla buluşan Cengiz’in rakibini çalımladıktan sonra kaleye gönderdiği sert şutu kaleci güçlükle çeldi.

36. dakikada sol çaprazda topla buluşan Mateju’nun kaleye sert şutunu Doğan Alemdar iki hamlede kontrol etti.

MAÇTAN NOTLAR

21 yıl aradan sonra Gaziantep'te oynanan Cüneyt Çakır'ın da jübilesini yaptığı milli maça taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Gaziantep'in yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen binlerce taraftar Kalyon Stadyumunu doldurarak, milli takıma destek verdi. Renkli görüntülerin oluştuğu tribünleri dolduranlar, maç öncesi yıldız oyunculara tezahüratlarda bulundu.

GENİŞ GÜVELİK ÖNLEMİ ALINDI

Gaziantep Kalyon Stadyumunda oynanan karşılaşma öncesi güvenlik önlemleri de had safhaya çıkarıldı. Stat dışında bir olumsuzluk yaşanmaması için önlemler alınırken, stad içerisinde de olası duruma karşı polis ve özel güvenlikçiler, görev aldı.

MİLLİ TAKIM 21 YIL SONRA GAZİANTEP'TE

A Milli Futbol Takımı, 21 yıl aradan sonra Gaziantep'te maça çıktı. Son olarak 25 Nisan 2001 tarihinde Gaziantep Kamil Ocak Stadında oynanan özel karşılaşmada Arnavutluk, Türkiye'yi 2-0 mağlup etmişti.

CÜNEYT ÇAKIR, JÜBİLE MAÇINA ÇIKTI

Hakem Cüneyt Çakır da Türkiye ile Çekya arasında oynanan maçta jübilesini yaptı. 28 yıllık hakemlik kariyerinde 385 Süper Lig, 204 Uluslararası maç, 29 derbi, 54 Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Cüneyt Çakır, karşılaşmanın ilk 5 dakikasını yönettikten sonrü düdüğünü İskoç hakem William Sean Collum'a devretti. Öte yandan karşılaşmanın dördüncü hakemliğini ise Halil Umut Meler yaptı.

KEREM AKTÜRKOĞLU, LİSTEDE YER ALDI

Türkiye A Milli Takım oyuncularından Kerem Aktürkoğlu, sağ bileğindeki sakatlık nedeniyle oynamayacağı açıklanmasına rağmen Çekya karşısında 24 kişilik takım kadrosunda yer aldı.

MİLLİ TAKIMDAN ANLAMLI PANKART

A Milli Takım oyuncuları, karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya çıkarken ellerinde 'Kadına el kalkamaz' pankartı taşıdı. Kadına şiddete yönelik farkındalık amacıyla milli futbolcuların taşıdığı pankart, tribünlerden alkış topladı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.