SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk futbolunda devrim gibi karar!

Futbolun en çok tartışılan konularından biri olan hakemlerle ilgili ülkemizde günden güne yeni gelişmeler yaşanırken bunlara bir yenisi daha eklenilmeye hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 23:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 23:02
Kaynak: şehir medya
Türk futbolunda devrim gibi karar!

Türk futbolunun en çok tartışılan konularından biri olan hakemler konusunda yeni adımlar atılmaya devam edilirken, devrim niteliğinde bir karar hayata geçmek üzere.

KULÜPLERİN HEPSİ ONAYLADI

Türkiye Futbol Federasyonu ile profesyonel liglerde mücadele eden kulüpler, bağımsız hakem kurulu oluşturma fikrinde birleşti. Alman modelinden esinlenilen proje, kulüplerin tamamından onay aldı.

ÖNÜMÜZDEKİ SEZON BAŞLIYOR

Bağımsız hakem kurulunun, önümüzdeki sezondan itibaren hakem atamalarında söz sahibi olması planlanıyor. TFF ile kulüplerin üzerinde uzlaştığı proje şu şekilde hayata geçecek. TFF bir şirket kuracak, profesyonel kulüpler başka bir şirket kuracak. Bu iki şirket, 5 üyeli yeni bir şirket kuracak. Üyelerin 3'ü TFF, 2'si kulüpler tarafından belirlenecek. 5 üyeden oluşan bu şirket, bağımsız hakem kurulu atayacak.

KULÜPLER SÖZ SAHİBİ OLACAK

Profesyonel bir zeminde faaliyetlerine başlayacak hakem kurulu; klasman hakemlerinin belirlenmesi de dahil olmak üzere hakemlerle ilgili her türlü atama ve yaptırım yetkisine sahip olacak. Kurul bu yapısıyla kulüplerin hakem atamalarında mutlak bir söz sahibi olmasını sağlayacak.

Kaynak: şehir medya

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.