SON DAKİKA
Hava Durumu

İlk kez uzaydan Dünya'ya güneş enerjisi ışınlandı

ABD'deki Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nden bilim insanları, uzayda yakalanan Güneş enerjisini ilk kez Dünya'ya ışınlamayı başardı.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2023 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2023 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
İlk kez uzaydan Dünya'ya güneş enerjisi ışınlandı

Dünyada birçok ülke yenilenebilir enerji kaynakları konusunda yatırımlarını artırıyor. Son zamanlarda ise ülkeler gözlerini uzaya dikti.

Çin, uzayda güneş enerjisi ile çalışan ilk istasyonu kurmak için çalışmalara devam ederken, Japonya da uzaya güneş panelleri kurma projesi için çalışıyor.

İlk defa uzaydan enerji elde edildi

ABD'deki Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nden bilim insanları, uzayda yakalanan güneş enerjisini ilk kez Dünya'ya ışınlamayı başardı.

Söz konusu başarı, ocak ayında yörüngeye fırlatılan ve güneş enerjisini toplayıp yansıtmaya yarayan MAPLE adlı bir cihaz sayesinde gerçekleşti.

Son deneyde MAPLE'ın verici dizisi, mikrodalgalar aracılığıyla uzayda toplanmış güneş enerjisini, enstitünün kampüsündeki Gordon ve Betty Moore Mühendislik Laboratuvarı'nın çatısına yerleştirilen bir alıcıya ışınladı.

Güneş enerjisini uzaydan kablosuz olarak iletme çalışmalarının, yenilenebilir enerji ve özellikle de güneş enerjisinin yaygın kullanımını için devrim yaratan sonuçları olabilir.

Örneğin Japonya,uzaydan iletilen güneş enerjisini 2030'ların ortalarında kullanmaya başlamayı planlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.