SON DAKİKA
Hava Durumu

WhatsApp'a internetsiz dosya paylaşımı geliyor!

WhatsApp, çevrimdışı dosya paylaşımına ve aktarımına olanak sağlayacak Yakındaki Kişiler (People Nearby) isimli yeni bir özelliği test ediyor. Airdrop mantığıyla çalışacak bu özelliği kullanmak için internet bağlantısı gerekmiyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 11:18
Kaynak: Bursada Bugün
WhatsApp'a internetsiz dosya paylaşımı geliyor!

Dünyanın popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Son olarak milyonlarca kullanıcının beklediği, dosyalarını çevrimdışı olarak aktarmasına ve paylaşmasına olanak sağlayacak yeni bir özelliği test ediyor.

Yeni özellik ile kullanıcılar, internet bağlantısına ihtiyaç duymadan rehberindeki kişiler ile belge, fotoğraf, ve diğer dosyaları paylaşabilecek.

AIRDROP MANTIĞIYLA ÇALIŞACAK

WABetaInfo tarafından Android için WhatsApp beta v2.24.9.22'de tespit edilen özellik, "People Nearby (Yakındaki Kişiler)" olarak isimlendirildi. Platformun "Yakındaki Kişiler" özelliği Android'in "Nearby Share" veya Apple'ın "AirDrop"u gibi çalışıyor.

İNTERNETE GEREK KALMAYACAK

WhatsApp tarafından yayımlanan rapora göre, People Nearby cihazlar arasında dosya aktarımı için Bluuetooth kullandığı için kullanıcıların internete bağlanma ihtiyacı ortadan kalkıyor. Aşağıda yer alan örnek ekran görüntüleri gibi uygulamada "Yakındaki Kişiler" diye bir bölüm olacak.

YAKINDAKİ KİŞİLER (PEOPLE NEARBY) NASIL KULLANILIR?

Yakındaki Kişiler'i kullanmak için öncelikler uygulamanın özelliğin düzgün çalışması için istediği medya erişimi, yerel ağdaki cihazları bulmak ve bağlanmak için Bluetooth ve konum erişimlerine izin verilmeli. Ardından "Ayarlar > Yakındaki Kişiler" adımlarını izledikten sonra özellik, yakındaki cihazları arayacak. Whatsapp'ta internetsiz dosya paylaşmak için her iki cihazda da bu özelliğin açık olması gerekir.

ÖZELLİK NE ZAMAN GELECEK?

Uygulama, Yakındaki Kişiler özelliğinin uçtan uca şifrelenmiş olduğunu yani telefon numaranızın keşif ve aktarım süreci boyunca gizli kalacağını belirtiyor. Şu an test aşamasında olan özelliğin Android veya iOS'a gelip gelmeyeceği veya WhatsApp'ın bu özelliği tüm kullanıcılarına ne zaman sunmayı planladığı henüz belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.