SON DAKİKA
Hava Durumu

Sivrisinek ısırığının üzerine ondan sürün, ne kaşıntı kalsın ne iz…

Havaların ısınmasıyla birlikte sivrisine belası da yeniden gün yüzüne çıkmaya başlıyor. Çeşitli yöntemler ile ısırıklar ve kaşıntı giderilmeye çalışılırken meğer çözümü o bitkiden geçiyormuş. İşte, sivrisinek ısırığını anında geçiren o bitki…

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 14:02
Kaynak: Bursada Bugün
Sivrisinek ısırığının üzerine ondan sürün, ne kaşıntı kalsın ne iz…

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güzel havalar değerlendirilmeye başlanmışken sivrisineklerde çıkmaya başladı. Bahçelerde, parklarda, sahillerde kısaca güzel havaların değerlendirilebileceği alanlarda sivrisinekler kabus olabiliyor.

Isırıkları hem çekilmez bir kaşıntı hem de izlere neden olan sivrisineklerden kurtulmak için ise çeşitli medikal ilaçlar ya da doğal yöntemler uygulanır.

Uygulanan bu yöntemler arasında en etkili yöntemler arasında yer alan o bitki ısırıkların üzerine sürüldüğü anda hem kaşıntıyı dindiriyor hem de iz oluşmasını engelliyor.

İşte, sivrisinek ısırığına doğal çözüm…

Cilde olan faydası ile bilinen aloe vera bitkisi sivrisinek ısırıkları üzerinde de olukça etkili olur.

Bu etkilerden yararlanmak için ise aloe vera içerisinde bulunan sıvıyı sinek ısırığının olduğu bölgeye sıkarak sürmeniz yeterli olacaktır. Cilde faydalı olan aloe vera kaşıntıyı dindirerek iz yapması da önleyici etkiler sunar.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.