SON DAKİKA
Hava Durumu

2023 Genel Seçimlerinde AK Parti'den kimler Milletvekili aday adayı olacak? İşte yanıtı...

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2023 00:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2023 00:22

Aksiyonu her daim bol ve bereketli siyaset arenamızda genel seçim tarihine ilişkin yorumlara odaklı biriken enerji çok uzunca bir süre gündemi öyle bir meşgul etti ki Değerli Köşe Okuru;

Yerelde ve genelde, orada yada burada yani tahmin edebileceğiniz her yerde ve her koşulda varsa yoksa sadece ve sadece genel seçimin vakti zamanını tartışıp yorum üstüne yorum ürettik. 

Hatta ve hatta tablo öylesine bir hal aldı ki;

Sandığa gidilecek 'vakit acep ne zaman?' sualine genci yaşlısı, siyasetçisi, iş adamı vs... demeden adeta topyekün toplumsal bir imece anlayışından hareketle ve de üstün bir performansla tırım tırım doğru yanıtı aradık.

Sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin son grup toplantısında yaptığı konuşmada tüm Türkiye'nin merak ettiği malum sorunun yanıtını nihayet dün verdi ve genel seçim için 14 Mayıs 2023 tarihini işaret etti.

İşte bu gelişme minvalinde de Başkent Ankara'nın baş döndürücü siyaset kulisleri başta olmak üzere güzelim ülkemin her bir şehrinin politik arenasında 'Seçim Tarihi İçin Loto' oynar misali nükseden sayısız yorum ve tahmin çok şükür ki büyük ölçüde son bulmuş oldu...

Ve fakat malumunuz konu siyaset ise kulislerin neredeyse hiçbir zaman sakin kaldığı görülmemiştir.

Tahmin edeceğiniz üzere siyasi kulislerin hali hazırda şimdi 1. Derecede tartışma mevzusu genel seçimde milletvekilliği için aday adayı olacak isimler kimler olabilir? sorusunun cevabına dair fısıltılar...

Yeri gelmişken kulislerde bugünden itibaren ciddi bir biçimde alevlenen aday tahmin yorumlarının sandığa gidilecek tarih açıklanmadan bayağı bir evvelden de zaten gündeme geldiğinin altını çizmiş olayım.

Ve de o zaman bu yazıda Değerli Okur;

AK Parti'de Bursa'dan milletvekilliğine kimler aday adayı olabilir? Sualine cevap,  yaptığım küçük çaplı bir araştırmaya dair AK Kulislerden kulaktan kulağa yayılan tahminleri değinerek naçizane bazı verileri aktarayım...

Bu arada baştan belirteyim;

İlerleyen satırlarda aday adayı olabilecek isimler arasında adı geçen siyasi kimliklerin nasıl bir yol haritası izleyecekleri henüz net değil ve de aktardığım isimler sadece kulislerdeki fısıltılara dair kaleme alınmıştır.

İlaveten;

*Yerelde AK Parti'nin teşkilat toplantılarında vurgu yapılan bazı mühim gelişmelere değinecek olursak;

Henüz ilk döneminde olan belediye başkanlarının hiçbir şekilde milletvekilliği için aday adaylığı düşüncesi içerisinde olmaması gerektiği ve ancak İkinci ve üçüncü döneminde olan belediye başkanlarının başvuru yapabileceği...

*İl ve ilçe başkanı olup milletvekili olmak isteyenlerin de görevlerini kimlere bırakacaklarına ilişkin teşkilatın önerilerini tespit etmelerinin elzem olduğu.

*Bütün başvuruların Başkent Ankara'da yapılacak istişarelerde değerlendirileceği aday adaylarının bu süreçten sonra gerek görülürse Ankara'ya davet edileceği...

Yukarıda sıraladığım bu üç madde AK Parti'de aday adaylarının özellikle dikkate almaları gereken kriter ve gelişmeleri içeriyor ki     

istifalar için de son tarih 30 Ocak 2023 olarak belirlenmiş durumda.

Şimdi gelelim siyasi kulis atmosferiyle AK Parti kanadında genel seçimlerde milletvekilliği için aday adayı olabilecek isimlere;

Bir kadın gazeteci - yazar olduğum ve de AK Parti'nin kadınlara yönelik izlediği pozitif ayrımcılık politikası hasebiyle öncelikle bayan aday adayı isimler ile başlayıp genç kimliklerle devam edip, ardından uzun yıllar yerelde çeşitli kademelerde görev alan tecrübeli siyasi kimliklerle devam edelim...

Mevcut konjonktürde AK Parti'de Bursa'dan kadın milletvekili olan iki isim var;

Vildan Yılmaz Gürel; 27.Dönem Bursa Milletvekili avukat. İnegöl kökenli. Kulislere göre yeniden aday adayı.

Emine Yavuz Gözgeç; 25-26.27. dönemde Bursa Milletvekili olarak görev yaptı. Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı. Emine Yavuz Gözgeç'in yeniden aday adayı olarak listede ilk sıralarda yer almasına kulis bilgilerine göre kesin gözle bakılıyor.

Cemile Yiğit; AK Parti İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi- İl yöneticisi halkla ilişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı. Daha önce de iki kez milletvekili adayı olarak gösterildi. 

Kevser Öztürk; Uzun yıllar Osmangazi İle Başkanlığı yönetim kurulunda görev yaptı. Ardından Osmangazi Belediyesi Meclis Üyeliği görevini yürüttü. İl Kadın kolları ve ardından mevcutta da il yönetimde sosyal işlerden sorumlu başkan yardımcı olarak görev yapıyor.

Setenay Yüksel Olguner ; AK Parti İl Başkanlığında il yöneticisi olarak görev yapıyor. Siyasi tecrübesi ile dikkat çekiyor.

Fatma Şahin; İl Yöneticisi Mühendis.

Ali Sait Adiloğlu; AK Parti Osmangazi Gençlik Kolları Başkanlığı görevini en uzun süre yürüten isim. Önceki dönem Osmangazi Belediye Meclis Üyeliği görevini yürüttü. Ve şu anda da AK Parti İl Yöneticisi.

Bilal Tutuş; İl Gençlik kollarında görev yaptı. Kırgızistan Fahri Konsolosu olarak görev yapıyor. AK Parti İl Yöneticisi.

Dergah Halkan; Mudanya kanadından il yöneticisi. Mudanya Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yaptı.

Osman Doğruyol; İl yöneticisi. İl Gençlik Kollarında görev yaptı.

Mehmet Refik Sevik: İl yöneticisi. İş insanı.

Hasan Durmayaz; Osmangazi İlçede başkan yardımcılığı yaptı. Ardından il yönetiminde göreve aldı.

İzzet Şenocak: İl gençlik kolları ve Osmangazi İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Şu an da İl yöneticisi olarak görev yapıyor.   

Mustafa Yıldırım; AK Parti Gürsu İlçe Eski Başkanı. Avukat. İl Yöneticisi. Daha önceki seçimlerde de milletvekili aday adayı oldu.

Mustafa Yavuz; AK Parti Osmangazi İlçe yönetiminde görev aldı. Mevcut il yönetiminde yönetici.

Ahmet Yıldız; Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili. Osmangazi ve Büyükşehir Meclis üyeliği yaptı. Önceki yerel seçimlerde Osmangazi Belediye Başkan adaylığı için  adı geçti. Srilanka Fahri Konsolosu.

Süleyman Çelik; Yenişehir Belediyesi Eski Başkanı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili.

Hasan Kılıç; Önceki dönemlerde Osmangazi Belediyesi ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkan adayıydı. Yine önceki dönemlerde İlde Başkan yardımcılığı yaptı. 

Recep Altepe; Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı

Ali Yılmaz; AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı,  İl Eski Başkan Yardımcısı. Cihannüma Derneği Bursa Şube Başkanlığı görevini yürüttü. Davut Gürkan'ın İl Başkanı seçildiği süreçte Başkan Adayı olarak Ankara çağrılan isimler arasındaydı

Ayhan Salman; AK Parti İl Eski Başkanı Genel Merkez'de Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi.

Murat Hallaçoğlu; AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı.

Zekeriya Hacıoğlu; AK Parti Gürsu İlçe Başkanı.

Eşref Kuran; AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı

Ali Erbay; AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı

Ufuk Cömez; AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı 2011 yılından bu yana aralıksız Osmangazi ilçe teşkilatında çeşitli görevlerde bulundu.

Davut Gürkan; AK Parti Bursa İl Başkanı. Genel seçimlerde Milletvekilliğine aday adayı olup olmayacağı henüz net değil. CHP ve İYİ Parti il başkanlarının aday adayı olduğu önümüzdeki genel seçimlerde Başkan Gürkan'ın nasıl bir yol haritası izleyeceği Bursa kamuoyunda merakla bekleniyor.  

Kuşkusuz ki bu liste son başvuru tarihine değin  uzadıkça uzayacak. Henüz mevcuttaki kadın vekiller hariç diğer Bursa milletvekilleri ve görevdeki belediye başkanlar ile ilgili tablodan söz etmedim. Bu minvalde bir yazı da gelecek hafta kaleme alacağım. Aklınızda soru işareti kalmaması için takipte kalın.

Yazarın Notu; Değerli Okur, köşe yazılarıma yaklaşık bir ay gibi bir süre ara vermek zorunda kaldım. Fakat çok geçerli ve de beni ve ailemi çok derinden sarsan bir sebebim vardı. Gözümün nuru, çok değerli Annem Nesrin Yeniyiğit'i kaybettim. Hastalık süreci boyunca hep yanında olmaya çabaladım biricik Annemin. Anneciğimin hastalık sürecinde ve cenazesinde beni ve ailemi yalnız bırakmayan bizzat kendisi gelerek ve telefonla arayarak taziyelerini ileten tüm akraba, dost, arkadaş ve meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Özellikle 1 ay süren tedavi süresince sürekli arayan soran ve cenazemizde de tam kadro yanımızda bulunan Bursada Bugün aileme ve tabii ki de hastaneye gelip Anneciğime moral vermeye çabalayan Sevgili Aysın Komitgan'a gönülden teşekkürler. Yeni yazıya değin sağlıcakla kalın ve dünyanın en değerli varlıkları annelerinize çok ama çok iyi bakın.   

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.