SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti'den aday olacak isimler, AK Parti Bursa'dan aday gösterilecek sürpriz isim ve daha fazlası...!

Yazının Giriş Tarihi: 13.03.2023 16:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.03.2023 16:22

Spekülatif kulis haberleri, kulaktan kulağa yayılan tahminler, başkentten yansıyan fısıltılar derken kırar kırana geçecek 14 Mayıs Seçimi'nin gongu çaldı ve de takvim start aldı değerli okur...

Baştan belirteyim;

Pek yaman bir atmosfere sahne olacak, aksiyonu ve de tansiyonu yüksek bir seçime doğru gittiğimiz kesin.

Tarihe kıyasıya bir sandık yarışını an be an nefeslerimizi tutarak izleyeceğimiz gün olarak not edilecek 14 Mayıs'a doğru kimler aday adayı olacak? sualine 'AK Adaylar' cephesinden gelişmelerle yanıt vermeden önce mühim bir dipnot aktarayım;

Mevcut konjonktürde iki ittifakın çetin yarışına sahne olacak seçim için her iki tarafta politik manevralar yaparak genişlemek istiyor.

Peki neden genişleme derdinde ittifaklar?

Çünkü her bir oy parlamentoda güçlü olabilmek için çok önemli ve doğal olarak da işte en başta bu sebepten yüzde 1'lik partilerin oy oranı bile fevkalade düzeyde kıymete binmiş durumda.

Şimdi gelelim istifa sürecinin başlamasının ardından dosyasını hazırlayıp AK Parti'den aday adayı olma kararı veren isimlere;

Evvela cevabı uzunca bir süredir merakla beklenen AK Parti Bursa'da Başkent Ankara kontenjanından listeye kim girecek? Sorusuna,  henüz bu ismin netleşmediği bilgisinin altını özellikle kalın çizgilerle çizerek yanıt vermiş olalım.

Yani kulislerde dillendirildiği gibi o isim TBMM Başkanı Mustafa Şentop değil.

Evet Batı Trakya kökenli Şentop'un  bir süre Bursa'dan aday adayı olabileceği ihtimali sıkça konuşuldu.

Ve fakat edindiğim bilgiye göre Meclis Başkanı Şentop'un Bursa'dan aday adayı olma ihtimali şu anki tabloda gündemden kalmış durumda.

AK Aday adayları ile ilgili detaylara değinirsek eğer baştan belirteyim;

 İl Yönetiminden bayağı bir isim istifa ederek dosyasını verecek.

İstifalar için ise yaklaşık bir hafta süre tanınacak.

 AK Parti İl'den yansıyan bilgiye göre;  İl Başkan Vekilliği görevini yürüten ve daha önce de Osmangazi ve İlde uzun yıllar yönetim kurullarında görev alan Mustafa Yavuz ve yine il yönetiminde görev yapan başarılı iş insanı Furpa Marketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Alpaslan milletvekilliği aday adaylığı için düğmeye bastı.

İl Yönetimden aday adaylığı için dosya verecek bir başka siyasi ise Mustafa Yıldırım. Önceki dönem Gürsu İlçe başkanlığı görevini yürüten Av. Mustafa Yıldırım da aday adaylığı için yola çıkan isimler arasında.

AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi halkla ilişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı Cemile Yiğit de aday adayları arasında ismi geçenlerden. Hatırlanacağı üzere Cemile Yiğit daha önce de iki kez milletvekili adayı olarak gösterilmişti.

Uzun yıllar Osmangazi İlçe Başkanlığı yönetim kurulunda görev yapan ardından Osmangazi Belediyesi Meclis Üyeliği görevini yürüten İl Kadın kolları ve sonrasında mevcutta da il yönetimde sosyal işlerden sorumlu başkan yardımcı olarak görevlendirilen Kevser Öztürk de  aday adayı.

AK Parti İl Başkanlığında il yöneticisi olan ve siyasi tecrübesi ile dikkat çeken Setenay Yüksel Olguner'in de 2023 genel seçimleri için milletvekilliğine aday adayı olacağı gelen haberler arasında. Kadın aday adayları arasında ismi geçen bir diğer kimlik de il yöneticisi Ebru Ahu.  

İl Başkan Yardımcısı Nurettin Arif Kurtulmuşlar ve bir önceki yönetimde görev yapan Mustafa Sayılgan da aday adaylığı için başvuru yapacaklar. 

Uzunca bir süredir Osmangazi Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Yenişehir Belediyesi eski Başkanı Bülent Hamdi Cingil de aday adayı.  Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve yine Yenişehir Belediyesi Eski Başkanı Süleyman Çelik de milletvekili aday adaylığı için dosya verecek isimlerden biri.

İki dönem gençlik Kolları Başkanlığı ve ardından da Meclis Üyeliği görevlerinden bulunan İl yöneticisi Ali Sait Adiloğlu da aday adayı. 20 yıla yakın süre AK Parti'de görev yapan teşkilatın yakinen tanıdığı Adiloğlu için neredeyse 'Partide büyüdü' desem abartmış olmam.   

 Yıldırım Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Yaşar Elmas, İl yöneticileri İrfan Akkaya ve Süleyman Son'un da genel seçimlerde milletvekilliği aday adaylığı için yola çıkacakları belirtiliyor.

AK Aday adayları arasında ilçe başkanları kategorisinde adı geçen isimler ise Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Murat Hallaçoğlu ve Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Şamil Yiğit.

Kuşkusuz ki bu liste son başvuru tarihine değin uzadıkça uzayacak. Bendeniz de yeni isim ve gelişmelere ulaştıkça bu köşeden aktarmaya devam edeceğim. Aklınızda soru işareti kalmaması için takipte kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.