SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Tanır’ın hedefi;

Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2022 13:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.01.2022 01:49

Saitabat Şelalesi, meşhur Kalesi, tarımsal zenginlikleri ve sanayisiyle Kestel, Bursa’ya en fazla katma değer sağlayan ilçelerimiz arasında ön  saflarda. Şehrin doğuya açılan kapısı  Kestel’de 31 Mart’ta rekor sayılabilecek bir oyla göreve seçilen Önder Tanır da mazbatasını alır almaz hizmet için kolları sıvayan, üretici zekaya sahip, akılcı çözümlerle Kestel’in sorunlarına kesin çözümler üretebilecek, Büyükşehir’de bir önceki..

Saitabat Şelalesi, meşhur Kalesi, tarımsal zenginlikleri ve sanayisiyle Kestel, Bursa’ya en fazla katma değer sağlayan ilçelerimiz arasında ön  saflarda. Şehrin doğuya açılan kapısı  Kestel’de 31 Mart’ta rekor sayılabilecek bir oyla göreve seçilen Önder Tanır da mazbatasını alır almaz hizmet için kolları sıvayan, üretici zekaya sahip, akılcı çözümlerle Kestel’in sorunlarına kesin çözümler üretebilecek, Büyükşehir’de bir önceki dönem yürüttüğü  İmar Komisyonu Başkanlığı görevi hasebiyle de yerel yönetimde tecrübeli, çalışkan bir Belediye Başkanı ..!

    Kestel’in ve Kestellilerin geleceğinin  belediye hizmetlerinde ortaya koyacağı tabloyla belirleneceğinin bilincinde olan Başkan Tanır  vizyonu ve  dinamizmiyle ilçe halkına verdiği sözleri  tutmak için tabiri caizse işi çok sıkı tutuyor.

‘Gecesi gündüzü yok’ değerlendirmesi,  Başkan Tanır için inanın abartılı bir yorum teşkil etmez.

Öyle ki elinden gelse 7/24 çalışacak ..!

Her Cuma halk gününde gecenin ilerleyen  saatlerine kadar Kestellileri bire  bir dinleyip sorun- sıkıntı ve taleplerine çözüm için harekete geçen Başkan Tanır’ın görevi  devralmasıyla  birlikte Belediye binasında ışıkların neredeyse haftanın her günü  yine geç saatlere kadar sönmediğini ve Başkan ile personelin çalışmaya devam ettiğini öğrendim. 

Önder  Tanır’la Kestel’in dünü, bugünü ve yarınını konuştuğum ‘Hayırlı Olsun’ ziyaretinde Başkan’ın 

Kurduğu ilk cümle dikkat çekici olduğu kadar manidardı da..

Aynen şöyle dedi Başkan Tanır ;

-Pınar Hanım makamlar gelip geçicidir. Bir imtihandır , kısmettir. Mühim olan kalıcı çözüm odaklı eserler bırakmak, Kestelimize değer katmak ve sonuçta gelecekte de  iyi bir belediye başkanı olarak anılmaktır.

Bu cümlenin ardından Kestel’i  hangi anlayış ve yol haritasıyla  yöneteceğini de bir bir  anlattı Başkan ;

‘ilçe halkının birlik ve bütünlüğünün sembolü olmak niyetindeyim. Amacım  Kestel’i tek başına yöneten değil, ilçe yönetimini  sorunsuz koordine eden bir duruş sergilemek’.  

Gelelim Başkan Önder  Tanır’ın , Kestel’le ilgili gerçekçi hedeflere..

Nasıl bir mali tablo devraldığını sorduğumda Kestel’in mali açıdan hiçbir sıkıntısı olmadığını ifade eden Başkan Tanır, aynı mali disiplinin bu yıl da devam edeceğine vurgu yaptı ve ekledi;

  ‘Yeni dönemde yönetime AK Parti anlayışı çerçevesinde kendi yorumumuzu da katarak İlçemizi  layık olduğu çizgiye taşıyacağız’.

 Kişilere ve birimlere bağımlı bir sistem yerine, başında kim olursa olsun saat gibi tıkır tıkır işleyen bir sistem üzerinde çalıştıklarının sık sık altını çizen Önder Tanır’ın ilk hedefi kurumsallaşmada ilçeyi öne çıkarmak. 

KESTEL’E AKILLARDA KALICI LOGO !

Ve bu bağlamda işe belediyenin logosu üzerinde çalışma başlatarak start veren Başkan Tanır  Kestel’i tüm değerleri ile daha net anlatacak, daha estetik, daha profesyonel, akıllarda kalıcı, modern bir belediye logosunu  çok yakında bir lansman ile kamuoyuna duyuracak.

Yani Kestel’de yerel yönetimde  kurumsallaşmanın ilk adımları Başkan Tanır’la birlikte atılacak.

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, siyaseten bilgi birikimi oldukça yüksek bir kimlik.Doğduğu, büyüdüğü ve doyduğu yer  Kestel. Trakya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümü mezunu. 2014 yerel seçimlerinde meclis üyesi seçildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan vekilliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Komisyonu ve İmar Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Siyaseten üstlendiği görevler sebebiyle belediyenin işleyişine oldukça hakim.

 Meclis üyeliğinden sonra belediye başkanı seçilmesinin görevini daha özgüvenli yapmasını sağladığını gözlemlediğim Önder Tanır, “Bunu ben şu an yaşayarak görüyorum. Daha önce de aday adaylığı süreçlerim olmuştu. İyi ki o dönem seçilememişim. Belediyenin işleyişini biliyorum. Tabii ki öğreneceğimiz çok şey var. Her kapıyı ben açamam ama anahtarın kimde oluğunu biliyorum” değerlendirmesini yapıyor.

Kuşkusuz Önder Tanır, siyasi yaşamı boyunca üstlendiği görevlerden edindiği deneyimlerle   Kestel’de hizmetin çıtasını yükseltebilecek donanıma sahip.

Şöyle ki hem Kestel’i hem de Bursa’nın bütününü  yerel yönetimlerdeki  tecrübesinden hareketle birbiriyle kıyaslayabiliyor ve Kestel’in gerçekten neye- ne zaman  ihtiyacı olduğunu  ve hangi formüllerle  hizmet üretilmesi gerektiğini çok iyi biliyor.

ULAŞIMDA SON SÖZ KESTELLİLERİN…

Altyapıyla ilgili sorunların geçtiğimiz dönemde büyük oranda çözüldüğünü ifade eden Başkan Tanır, enerjilerini üst yapıya dönük hizmetlere yönlendirecek.  Öncelikli konu da ulaşım. Kestel Belediyesi’nde şu an kaliteli ulaşım için ihtiyaçlar tespit ediliyor. Bu çalışma tamamlandığında otoparkların konumundan toplu ulaşım hatlarına, yeni kavşaklardan yeni yollara kadar projelendirilmiş tüm hizmetler bütüncül bir bakış açısıyla yaşama geçirilecek.

Önder Tanır, Kestel’in yeni ulaşım planı için   ilgili STK’lar ve Şoförler Odası’yla sık sık toplantılar yaptıklarını da belirtti ve  son olarak Kestel halkının görüşlerine başvurulacaklarını ifade etti.  Yani ilçede yeni dönemde ulaşım hizmetlerinin  halkın taleplerine göre projelendirileceğine vurgu yaptı  Başkan Tanır …

KESTEL MEYDANI GENİŞLEYECEK

Kestel  geniş meydanıyla da diğer ilçelere göre öne çıkan bir bölgemiz.

Başkan Tanır, mevcut meydanı daha da büyütmek için çalışmalara başladıklarını ilk kez 5N1K  aracılığıyla açıkladı .

Başkan bu çalışmayla özellikle eğitim alanlarının bulunduğu noktaları da yayalaştırmak niyetinde.

Belediye  Bütçesinin sıkıntısız olmasının da avantajı ile eldeki imkanları daha rahat kullanabileceklerini söyleyen Tanır, “Merkezi rahatlatmak adına bir takım kamulaştırma çalışmaları yapacağız. Şu anki imkanlarla  ilçede çok daha fazla yerde  kamulaştırma çalışmamız söz konusu. İnşaat sektörünün durgun olması nedeniyle de , olanaklarımız dahilinde daha fazla kamulaştırma yapabilirsiniz. Bu tabloyu açıkçası bir fırsat olarak görüyorum” yorumunu yapıyor.

Başkan Tanır, Kestel Meydanı’nın hemen bitişiğindeki 1 No’lu Sağlık Ocağı’nı da meydana ilave etmek istiyor. Sağlık Ocağının kamulaştırması için  İlçe Sağlık Müdürlüğü ile görüş alışverişi yapılmış. Sağlık Ocağı için  Belediye’nin elinde olan başka bir bina teklif edilmiş.

Kanaatim ilçede söz konusu alan  100 yıl sonra da bir meydan olarak kalacaksa bu tarz mühim dokunuşlar şart. Başkan , Kestel’in yüz yılını ön görerek projeler üretiyor. Anlık projelerle vakit kaybetmiyor. Bu açıdan bakıldığında da Kestellilerin  bir hayli şanslı olduğunu ifade etmek gerekiyor.  

Başkan Tanır’ın dikkat çekici projelerinden birisi de kardeş şehirlerle ilgili. Kestel Belediyesi’nin hedefi kardeş şehir sayısının hem yurtiçi hem de yurtdışında artırmak. Bununla da kalmayacak Başkan.  Kardeş belediyeler Kestel’e davet edilecek. Geniş bir perspektifte kardeş şehirlerle Kestellilerin sosyal ve kültürel anlamda yakınlaşması sağlanacak.

TURİZMDE HEDEF SAİTABAT VE KAZANCI’YI GELİŞTİRMEK   

Kestel turizm alanında da öne çıkacak bir potansiyele sahip. En önemli değerlerinden biri de Saitabat. Bursa halkının dinlenmek, huzur bulmak için çokça tercih ettiği bir yer. Ancak bölge mevcut yoğunluğu kaldırmakta zorlanıyor. Başkan Önder Tanır, Saitabat’taki konaklama noktalarını genişletmek için kolları sıvamış durumda. Orman Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ettiklerini ve projeleri kalıcı hale getirmek için görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Tanır, “Piknik alanlarında çok daha kaliteli hizmet verilmesini sağlayacağız. Şu an çok sıkışık, göz gözü görmeyen ortamlarda halkımız konaklamaya çalışıyor. 31 Mart seçimleri öncesi seçim beyannameme turizm için iki bölgeyi ele almıştım. ‘Saitabat ve Kazancı’ya çalışacağım’ dedim. Bu bölgelerimize odaklanacağız. İki bölgemizde de  üst düzey projelerimiz yaşama geçecek .Verdiğim sözü tutacağım” Açıklamasını yapıyor.

 Kestel’in ekonomik, sosyal , kültürel ve daha bir çok alanda kalkınması için gerekli bilgi ve birikime sahip olan ve ilçenin sorunlarını çoktan test edip, göreve başlayalı henüz  birkaç ay olmasına rağmen  çözüm önerilerini çoktan ortaya koyabilen Başkan Tanır verdiği sözleri tutar mı?

Bence de Tutar.. Bize de Başkan’a Başarılar dilemek düşer ..!      

Dip not;  Bu arada  Önder  Tanır’ı ziyarete gittiğim gün Başkan’ın doğum günüydü. Bu vesileyle Başkan Tanır’ın doğum gününü bir kez daha kutluyor, ailesi, sevdikleri ve de tabii ki Kestellilerle birlikte  mutlu bir ömür diliyorum.  

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.