SON DAKİKA
Hava Durumu

Numan Kurtulmuş hangi partilerin oyunu topladı?... Ve ardından sorduğu flaş soru neydi?

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2022 09:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2022 12:06

Hep şu  cümleler kuruluyor, üstüne üstlük yığınla da soru sorulup, sayısız yorum yapılıyor bu aralar;

“Ekonomik göstergeler iyiye gitmiyor, zamların ardı arkası kesilmiyor…

AK Parti’nin oy oranları, vatandaşın birincil beklentisi ekonomik olunca düşüyor, son kamuoyu anketlerine dair veriler neler söylüyor ?, EYT, asgari ücret ne olacak, hayat pahalılığı nereye gidiyor ?  vs…”

İşte tüm bu gündem maddelerine dair sualler, bizler tarafından AK Parti’nin politik gösterişten azade, mütevazı,  reformcu ve de yenilikçi çizgisiyle dikkat çeken Genel Başkanvekili  Numan Kurtulmuş’a Bursa’da soruldu hafta sonu …!

Geçmişte hem kabinede görev alan hem de partinin üst yönetimlerinde çalışan oldukça deneyimli bir siyasetçi olan Numan Kurtulmuş, cumartesi önce sabah saatlerinde Bursa basını ile buluştu, öğleden sonra il danışma kurulu, akşam da Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Bursa Şehir Buluşmaları programına katıldı.

 Basın buluşmasında söze genel bir değerlendirmeyle başladı AK Parti Genel Başkan Vekili ..

 Rusya- Ukrayna arasındaki savaşa işaret ederek, bu savaşın sadece Rusya Ukrayna arasında yaşanan bir savaş olarak görülmemesi gerektiğine vurgu yaptı ve ardından çok yerinde olan şu tespitte bulundu;

“İşte bu nedenle Türkiye’nin her zamankinden daha güçlü olması şart”.

Hemen akabinde de;

Kartların yeniden karıldığı dünyada su, enerji ve gıda krizlerinin önümüzdeki süreçte daha da elzem bir hal alacağının ve tüm ülkelerin ciddi şekilde etkileneceğinin altını çizdi.

Toplantının soru- cevap kısmında;  

Vatandaşın en öncelikli sorunu olan hayat pahalılığı ile ilgili nasıl bir yol haritası izleneceği soruldu Numan Kurtulmuş’a;

Suale yanıtında “2021’in son çeyreğinden itibaren dünyada kendini gösteren ekonomik kriz ülkemizde de yaşanıyor. Hayat pahalılığının farkındayız” ifadesiyle net bir ifade kullanan Genel Başkanvekili şöyle devam etti;

  “Aralık ayından itibaren yeni yeni hamlelerle ekonomik tedbirler almaya çalışıyoruz. Allah’ın izniyle vatandaşımızın alım gücünü arttırmaya çalışıyoruz. Kuşkusuz ki zor bir süreçten geçiyoruz. Mevcut tabloya göre yeni ekonomik tedbirler almaya da devam edeceğiz”.   

Ben de son kamuoyu yoklamalarının hangi verileri içerdiğini ve yine anketlerde AK Parti’nin Bursa’da nasıl bir tablo yansıttığını sordum Numan Kurtulmuş’a;

   Kanımca bu sualime verdiği yanıtla toplantının en flaş cümlelerini kurdu AK Parti Genel Başkan Vekili…

 Anketlerle ilgili cevabına dikkat çekici bir sual yönelterek başlayan ve

‘Siz hiç anketlerde birinci çıkıyoruz’ açıklamasını yapabilen bir muhalefet temsilcisi gördünüz mü? Diye soran Numan Kurtulmuş;

İnanarak ve bilerek söylüyorum. CHP ile HDP’yi toplasanız yüzde 35’i geçemiyor. Neresinden toplarsanız toplayın 35’in üzerini görmüyorlar.  Buna karşın AK Parti tek başına bile açık ara birinci parti görünüyor. Patimizin oy oranı Bursa’da da gayet iyi.  Milletimizin AK Parti’ye olan güveni sürüyor. Zaten bu anketlerde, sorunların çözüm mekanizması olarak yine AK Parti görülüyor ve ‘Yaparsa yine AK Parti yapar’ deniyor. Emin olun bu hayat pahalılığı da sona erecek”.

Gelelim Kurtulmuş’un yaşama geçirilip geçirilmeyeceği çokça merak edilen EYT ile ilgili değerlendirmesine;

“Milletimizin beklentilerini yerine getirmek görevimiz. Ancak devlet yönetiminde bir şeyi talep etmek başka, yerine getirmek başka bir şey. Sadece istemekle olmuyor, gerekli koşulların da oluşması şart. Biz milletimizin bu yöndeki talebini aldık, çalışıyoruz. Çalışmamızın İnşallah milletimizin hayrına sonuçlanacağını ümit ediyorum”.

Ve basın toplantısında Bursa’nın beklentileriyle ilgili iki net cümle de geldi Numan Kurtulmuş’tan;

Bir türlü gelmeyen hızlı tren 35 ay sonra  yaşama geçecek.

 Şehir Hastanesi’ne raylı ulaşım cumhurbaşkanlığı seçimine kadar gerçekleşecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Şehir Buluşmalarında ise uzunca bir süredir takip ettiğim Bursa’nın sorunlar yumağı projesi, tam 13 yıldır yaşama geçirilemeyen BESOB Çataltepe Esnaf Sanayi Sitesi’nin akıbeti de Dokumacılar Odası Başkanı Aydın Çitil tarafından sual edildi AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş’a;

Açıkçası verdiği yanıt oldukça düşündürücüydü; Bursa’nın kangren olmuş bir problemin detaylarından haberdar olmadığını Numan Kurtulmuş’un açık bir şekilde ifade etmesi mağdur esnafın moralini kanımca iyiden iyiye düşürürdü.

‘Bildiğim kadarıyla yasal bir süreç devam ediyor’ dedi Kurtulmuş ve ekledi; ‘Arkadaşlarımız konuyu yakinen takip ediyorlar. Umarım sorun yakında çözülmüş olur’.

 Bu gelişme üzerine Çataltepe’deki son durumu merak edenler için Aydın Başkan’la konuştum; Kendisi hukuki sürecin son hızla ilerlediğini belirtirken, davaların start aldığını çok yakında da zimmet davalarının başlayacağını açıkladı.

Yazının sonunda AK Parti’nin ikinci adamı Numan Kurtulmuş’un Bursa temasları ile ilgili İl Teşkilatının Davut Gürkan yönetiminde çok iyi hazırlandığını ve Genel Başkanvekilinin Bursa basının gücünden de ‘Bursa'da basının güçlü olduğunu biliyordum ama bugün daha çok etkilendim’ diyerek övgüyle söz ettiğini de aktaralım.

Bakalım deneyimli siyasetçi AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un özellikle son kamuoyu anketlerine dair Bursa’dan yaptığı flaş açıklamalara muhalefetten bir yanıt gelecek mi ?

Gelecek yazıya değin kalın sağlıcakla ….

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.