SON DAKİKA
Hava Durumu

14. Hasanağa Enginar Festivali başladı

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından, 14. Hasanağa Enginar Festivali düzenleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2023 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2023 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
14. Hasanağa Enginar Festivali başladı

KAYNAK / BURSADA BUGÜN

Gerçekleştirilen festivalde enginar standları bulunurken, alanda yine çeşitli atölyeler, sokak oyunları, yarışmalar ve çocuk oyun alanları yer da alıyor. Bursa Aşçılar Derneği de açılan enginar standında ilgili vatandaşlara enginarın faydalarından bahsediyor.

Festivalde ünlü Şef Hazer Amani de konuk olarak yer alırken, günün sonunda Sanatçı Duygu Soylu konser verecek.

Düzenlenen festivalde Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve Hasanağa Mahalle Muhtarı Halil Turan yer aldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in konuşmasından satır başları şöyle;

Gerçekleştirdiğimiz enginar festivalimize hepiniz hoş geldiniz. Şerefler verdiniz. Enginar'ın tabii çok özel bir yeri var. Bizde ve Bursa'da. Bunu tanıtmak amaçlı olarak gerçekleştirdiğimiz bir festival açıkçası. Bunu bölgemizdeki. Diğer ürünleri yetiştiren yerlerde de yapıyoruz. Incir oluyor, biber festivalimiz oluyor. Onlara da tekrar sizleri de bekliyoruz tabii. Aslında niyetimiz bu ürünü bütün Türkiye'ye tanıtmak. Bu enginarı artık herkes tanıyor. Türkiye'de tanınıyor ve bütün Türkiye'den de gerçekten internet üzerinden de bol bol siparişler aldığını ben biliyorum. 

"HASANAĞA'DA ENGİNAR ÜZERİNE KURULU BİR MUTFAK KÜLTÜRÜ VAR"

Tabii bir taraftan da bu enginarın yetiştiriciler artık enginar üzerindeki bazı yapraklardan da mesela çay üretmeye başladılar. Artık farklı farklı ürünleri görüyoruz. Aynı zamanda da yöresel olarak yöre halkının kadın derneğinin de yapmış olduğu bir çok çeşitli enginar. Tabii bu arada Hasanağa'da enginar üzerine kurulu bir mutfak kültürü var. Gelecek nesillere de taşınacak bunlar. Bununla ilgili bir kitap hazırlığı içerisinde olduğumuzu da burada duyurmak istiyorum. 

Hasanağa Mahalle Muhtarı Halil Turan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Festivalimizde sizleri Hasanağa Enginar'ı ve Hasanağalı kadınlar tarafından yapılan enginar lezzetleriyle buluşturuyor oluyoruz Nilüfer Belediyesi ile birlikte. Coğrafi işareti Hasanağa enginarının yaklaşık 10 gün önce hasadına başladık. Sizlere tavsiyem Hasan Enginarını yerinden ve üreticiden almanız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.