SON DAKİKA
Hava Durumu

Balkanlı İş İnsanlarına Patent Eğitimi

BALKANTÜRK Akademi eğitimleri kapsamında “Sınai Mülkiyet Farkındalığı” konulu seminer Özne Patent Danışmanlık Kurucu Ortağı Necati Tuzlacı’nın sunumuyla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2023 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Balkanlı İş İnsanlarına Patent Eğitimi

Moderatörlüğünü BALKANTÜRK Akademi Başkanı Dr. Fatma Akalp’in üstlendiği seminere; BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir, BALKANTÜRKSİAD Başkan Vekili İskender İskenderoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve üyeler katıldı. 
BALKANTÜRK Akademi himayesinde gerçekleştirilen seminerin açılışında konuşan BALKANTÜRKSİAD Başkan Vekili İskender İskenderoğlu, BALKANTÜRKSİAD’ın eğitim ve seminerlerine hız kesmeden  devam ettiğini belirterek, üyelerinin gelişimine katkı sunacak etkinliklere imza atmayı sürdüreceklerini ifade etti.

İskenderoğlu sözlerinin devamında, “Üretim ekonomik faaliyetler içerisinde en başta gelmektedir. Biliyoruz ki, üretim entegre bir organizasyondur ve sonuçta ortaya bir ürün çıkması, mal ve hizmetin imal edilmesidir. İmal edilen ürün, mal ve hizmet için tabii bir girişimci ile bir de fikir gereklidir. İşte bu aşamada girişimcinin haklarını koruyan marka, patent, tasarım, sınai mülkiyet gibi kavramlar ortaya çıkıyor. Bugün değerli konuşmacımız sayın Necati Tuzlacı bizlere sınai mülkiyet konusunda bilmemiz ve uygulamamız gerekenleri bizlere anlatacak” dedi. 


Özne Patent Danışmanlık Kurucu Ortağı Necati Tuzlacı, BALKANTÜRKSİAD üyelerine yaptığı sunumda; marka olmanın önemi, marka kavramı ve ilgili mevzuat,  marka başvurusu, tescil süreci,  marka tescilinde ret nedenleri, İsim ve tasarım benzerleri, içerik ve öznelliğinin korunması, coğrafi işaretin tanımı ve unsurları ile patent tescil başvurularının önemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 
“PATENT ŞİRKETLERİN DEĞERLERİNİ KORUYOR”
Tuzlacı sözlerinin devamında,  “Günümüzde hızlı gelişen teknoloji  ve firmalar arasındaki rekabet beraberinde mülkiyet ile hak sorunlarında da bir artışa neden olmuştur.  Patent, tasarım, coğrafi işaret ile  marka konuları her geçen gün önemini arttırmış. Bir işletmenin ürün ve hizmetlerini diğer tüm işletmelerin ürün ve hizmetlerinden ayıran en önemli unsur marka sahibi olmaktır. Dolayısıyla hak sahipleri tarafından oluşturulan markalar, firmaların en önemli değerlerindendir. Bu aynı zamanda şirketin değerini koruyan ve arttıran unsurlardandır. Patent almak size ait olan emek vererek elde ettiğiniz, ortaya koyduğunuz ürünün kullanım hakkını ve taklit edilmesi halinde kanuni yaptırım imkanı sağlar. Bu bakımdan Türkiye’de son yıllarda bir farkındalık olduğunu ifade edebiliriz. TÜRKPATENT’e 2022 yılında  9 bin 9 adet yerli patent, 197 bin 235 adet yerli marka, 5 bin 502 adet yerli faydalı model ve 78 bin 268 adet yerli tasarım başvurusu yapıldı. Bu veriler sevindirici son 20 yılda 46 kat arttı. Yeterli derseniz elbette değil daha fazla yapmamız lazım” dedi. 

BALKANTÜRK Akademi Başkanı Dr. Fatma Akalp da üyelerinin haklarını korumak ve marka değerlerini arttıracak bilgilendirici ve eğitici panel ve söyleşilerini sürdüreceklerini belirtti.
Toplantının sonunda konuk Necati Tuzlacı’ya hediye takdiminde bulunuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.