SON DAKİKA
Hava Durumu

Dağder Depremzedelere Yardım İçin Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Bursa’da dağ yöresinin çatı kuruluşlarından Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık ve Osmangazi'ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DAĞDER) Kadın Komisyonu, geliri depremzedelere bağışlanmak üzere ‘Bir Kahvaltı da Senden Olsun’ programı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2023 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2023 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Dağder Depremzedelere Yardım İçin Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Kadın komisyonu üyeleri ve ailelerinin yoğun bir katılım gösterdiği kahvaltı programına AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz GÖZGEÇ, AK Parti Bursa İl Başkanvekili Mustafa YAVUZ, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bursa İl Başkan Yardımcısı Orhan ASLAN, AK Parti Bursa 22.Dönem Milletvekili Faruk ANBARCIOĞLU, Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Kadın Kolları Başkanı Filiz DÜZCÜ, Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanvekili Figen ÖZTÜRK, İHH İnsani Yardım Vakfı Nilüfer Kadın Kolları Başkanı Safiye KARAKAYA, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Fatma Can TUNÇEZER, Sağlık-Sen Başkanvekili Erkan BAŞTAR, ANDA İl Başkan Yardımcısı İsa UYSAL, BEM-BİR-SEN Başkanvekili Samet BAŞAK, DAĞDER Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Büro-Sen Bursa 2 No’lu Adliye Şube Başkan Yardımcısı Ramazan ÇELİK’in yanı sıra siyasi parti teşkilatları temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri de katıldı.


“Acımızı da mutluluğumuza birlikte yaşayan bir milletiz”
Merinos Park Restaurant’ta gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını DAĞDER Genel Başkanı Yaşar TÜRK yaptı. 
DAĞDER Genel Başkanı Yaşar TÜRK konuşmasında, DAĞDER olarak Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve uzmanlar tarafından ‘Asrın Felaketi’ olarak nitelendirilen depremin açtığı yaraları sarabilmek için ilk andan itibaren canla başla çalıştıklarını ifade ederek; “Yüzyılın hatta asrın afetine yaraları sarmak için seferber olan vefalı derneklerimiz ve köylülerimizin desteğiyle dertleri bir nebze olsun hafifletmek için çok çaba sarfettik ve etmeye devam edeceğiz. Bu amaçla hazırladığımız Yardım Tırlarımızı depremzedelerimize gönderdik. Maddi ve manevi olaraktan göndermeye devam ediyoruz. Emeği geçen, duyarsız kalmayan herkese teşekkür ediyoruz. Birlikten kuvvet doğar ve bizler acımızı da mutluluğumuzu da birlikte yaşayan bir milletiz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın” şeklinde konuştu.


“Depremzedeler için tek yürek olduk”
Programda söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz GÖZGEÇ ise; Türkiye'nin asrın felaketini yaşadığını dile getirerek, herkesin yaraları sarma hususunda gayretler gösterdiğini vurgu yaptı. 
Depremzedelerin acılarını bir nebze olsun hafifletmek için tüm toplumun tek yürek olduğunu belirterek şunları söyledi:
“70 ildeki her teşkilat mensubu kardeşimiz, il ilçe teşkilatlarımız, milletvekillerimiz ve eşleri her biri büyük bir heyecanla depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak ve bu sayede yaralarını sarabilmek için canla başla çalışıyor. Teşkilat olarak asrın felaketini yaşayan depremzede vatandaşlarımızın acılarını yüreğimizde hissediyor, sıkıntılarına ortak oluyoruz. İnşallah bu süreci devlet millet el ele vererek atlatacak, depremin yaralarını hep birlikte saracağız.”


Günün anlam ve önemini ifade için yapılan konuşmaların ardından program, fotoğraf çekimiyle son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.