SON DAKİKA
Hava Durumu

Orhangazi cezaevi istiyor mu?

Bursa Orhangazi'ye bağlı Çeltikçi mahallesi sınırları içerisine yapılması planlanan ve başta mahalle halkı olmak üzere birçok kesim ile muhalefet partileri tarafından tepki ile karşılanan Cezaevi projesi için Çeltikçi mahallesinde mahalle muhtarlığının organize ettiği bir basın açıklaması toplantısı düzenlendi. Burada ,cezaevinin yapılmamasına karşı imza kampanyası başlatıldı. Yapılan toplantıya mahalle halkı ile muhalefet partilerinin Orhangazi ilçe başkanlarının yanı sıra İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu ile İl Başkanı Selçuk Türkoğlu da katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2022 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2022 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Orhangazi cezaevi istiyor mu?

Mahalle meydanında yapılan toplantıya Çeltikçi halkı ilgi gösterirken , Muhtar Şevki Şirin konuşmasında katılımcılara  kendilerine destekleri içi teşekkür ederken , Çeltikçi mahallesi adına yaptığı açıklamada : Sayın Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanım, siyasi partilerimizin değerli ilçe başkanları, değerli oda başkanları, muhtarlarım, değerli basın mensupları, kıymetli misafirler Çeltikçi Mahallemize hoş geldiniz.

Mahallemize yapılmasına karşı olduğumuz cezaevi konusunda bizlere vermiş olduğunuz desteklerden dolayı şahsım ve Çeltikçi Mahallesi halkı adına her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Kıymetli misafirler; zeytinçeltik ve sebze bahçeleriyle bilinen çeltikçimizin adının cezaevi ile anılmasını istemiyoruz. Bu bölge 3. derece sit alanıdır. Mahallemiz tarımla özdeşleşmiş, çevresinde sanayi ve ticarethanelerinin olduğu bir mahalledir. Artan nüfus ile birlikte ilçemizin imar alanlarının Çeltikçi Mahallesine doğru geliştiği düşünüldüğünde merkez mahallelerden olmaya adaydır. Mahallemiz sınırlarında yapılması planlanan cezaevi ilerleyen yıllarda ilçe merkezinde kalması muhtemeldir.

Cezaevi ihtiyaç mıdır, neden gerek duyulmuştur tartışılır. Ancak cezaevi yapılması için Çeltikçi Mahallesinin seçilmiş olması hem konum itibariyle hatadır.Hem de Çeltikçi Mahalle halkını huzursuz etmiştir.

Devlet büyüklerimizin bu yanlış uygulamadan dönmelerini istiyoruz. Çeltikçi halkı olarak mücadelemizi her platformda sürdüreceğiz. Orhangazi Belediye meclis üyelerinden, Orhangazi halkının temsilcilerinden halkın bu talebine kulak vermelerini ve konu belediye meclisine geldiğinde ret oyu kullanmalarını talep ediyor, konunun takipçisi olacağımızı bilmelerini istiyoruz. Katılımlarınızdan ve desteklerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" dedi.

İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu'da konuşmasında: Orhangazi Çeltikçi mahallesinde yapılması planlanan cezaevine mahalle halkımızın yanında olarak bizde karşı çıkıyoruz, Orhangazi'deki yöneticilerin buradaki vatandaşların sesini dinlemesini istiyoruz, eğer yapılacak proje Çeltikçi köyünün menfaatine olacak bir şey ise hep beraber yapalım. Sayın Orhangazi ve Çeltikçi sakinleri emin olun bu iş olmaz, ve olmayacak göreceksiniz. Ayrıca böyle birşey yapılması planlanmadan önce burada yaşayan vatandaşlara bir sorulmalıçed raporuna uygunluğuna bakılmalı. Gelin refandum yapın mahalle halkı istiyorsa o zaman yapın. O zaman bizde gelip bir taşını biz koyalım, ama burası istemiyorsa isteyen yere yapın " diyerek İYİ Parti olarak mahalle halkının yanında olduklarını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.